MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Light duties

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Tapinoceus

Post #1 Ocena: 0

2017-12-04 22:50:10 (8 lat temu)

Tapinoceus

Kobieta

Z nami od: 21-11-2017

Witam!

Mam pytanie odnośnie "light duties" lekarz po 2tygodniowym przymusowym zwolnieniu przypisał mi możliwość powrotu do pracy tylko lekkiej zaznaczył też że w momencie jak się gorzej poczuje w pracy to mogę się zwolnić na poczet sicka i będę miała zapłacone
Tylko proszę mi powiedzieć jak to jest w przypadku nawrotu choroby ? (wypadek w pracy problemy z podbrzuszem) bo do teraz mam problem ze schylaniem i czy w przypadku kiedy ból po pracy się nasili spowodowany nachylaniem/podnoszeniem etc czy będę mogła jako kontynuacje wziąć np. 1 dzień wolnego ? Czy to wtedy też będzie pokryte kontynuacją chorobowego płatnego czy już nie ?
Pierwszy raz spotykam się z takim skierowaniem od lekarza i nie wiem jak to działa.
Proszę o wyjaśnienie.
Dziękuje

[ Ostatnio edytowany przez: Tapinoceus 04-12-2017 22:51 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2017-12-05 00:53:32 (8 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Chorobowe mozesz sobie zrobic i bez porady lekarza do 7 dni nie potrzebujesz lekarskiego druku tylko sama poswiadczasz, ze bylas chora. Czy bedziesz miec platne to zalezy od umowy i lekarz nie moze dyktowac. Jak wrocisz do pracy i po paru dniach zezmiesz dzien wolnego to bedzie to osobny dzien, nie wiem jak chcialabys to polaczyc z poprzednim zwolnieniem? Jak za pierwsze 4 dni zwolnienia n8e masz platne to pozniej za pojedyncze dni tez pewnie nie bedziesz miala platnego.
Ada

Do góry stronyOffline

Tapinoceus

Post #3 Ocena: 0

2017-12-05 11:54:39 (8 lat temu)

Tapinoceus

Kobieta

Z nami od: 21-11-2017

Właśnie chodzi o to, że przez wypadek w pracy miałam 2 tygodnie chorobowego wczoraj na kontroli lekarz dał mi właśnie light duties i nie wiem na jakiej zasadzie on działa poza tym, że mogę lekką prace wykonywać bo w mojej firmie nie ma lekkich prac niestety.

Edit: Lekarze w UK mimo, choroby niechętnie dają zwolnienia lekarskie co jest zrozumiałe jednak zaznaczyłam, że nie mogę się schylać bo od razu czuję przeszywający ból i czekam na prześwietlenie a mimo to dał mi zezwolenie na pracę i chodzi tu o to czy w przypadku kiedy ból będzie nie do wytrzymania mam prawo zwolnić się do domu i będzie to podlegało pod kontynuację choroby czy już osobno bo light duties mam na 2tygodnie wypisane. Bo powiedział że będzie płatne ale nie do końca wiem na jakiej podstawie niestety.

[ Ostatnio edytowany przez: Tapinoceus 05-12-2017 12:29 ]

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,