Cytat:
2017-07-09 13:18:08, Adacymru napisał(a):
Ja od dluzszego czasu cierpie na uczucie kwasoty od zoladka, zgaga czy cos innego moze.
Miałaś niedokwaszony żołądek , a przez to otwarte wejście do przełyku i ten kwas z dołu żołądka wylatywał do góry , przez co jest uczucie pieczenia.
Zgaga to kwas żołądkowy wędrujący do przełyku.
Żeby pozbyć się zgagi , trzeba zakwasić odpowiednio żołądek , właśnie tym octem , przez co wejście do przełyku zamyka się , bo poziom zakwaszenia idzie do góry i przez zamknięte wejście do przełyku kwas nie dostaje się.
Żeby sprawdzić poziom zakwaszenia , trzeba z rana na czczo wypić tak jak Ada ten ocet i zobaczyć po jakim czasie odbije nam się tzn. bekniemy do 90 sekund jest ok , od 90 do 180 jest w miarę, a jak powyżej 3 minut albo w ogóle to trzeba pić ten ocet , ale ...
uważając , bo można sobie krzywdy narobić tzn . wrzody dwunastnicy , a wrzody nie są krostami , tylko ranami ...
Oprócz zapobieganiu zgadze , dobrze zakwaszony żołądek powoduje , że może minąć dużo chorób , dzięki temu , że dobrze trawione są wszystkie potrawy dostarczane do żołądka .
Przykład ... plam na skórze .
żołądek mało zakwaszony nie trawi tego na takie cząstki jak trzeba i w obieg krwi trafiają jej niestrawione części po czym organizm te części traktuje jako intruza i układ immulogiczny broni się właśnie tymi plamami ...
Tak po chłopsku w skrócie...
Poczytajcie sobie w necie i ogarniajcie , jak ktoś potrzebuje pomocy ...
