MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Alkoholizm,

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 3 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Xerokopia

Post #1 Ocena: 0

2017-04-08 22:50:02 (8 lat temu)

Xerokopia

Kobieta

Z nami od: 15-02-2011

Cytat:

2017-04-08 20:24:48, ie2ox4-2b napisał(a):
Jeżeli tyle wiesz o alkoholizmie to jak to sobie tłumaczysz że połowicznie? Wg mojej wiedzy to jeżeli ktoś popadł w alkoholizm to nie może mówić że był alkoholikiem. A połowicznie tzn co drugi dzień się upija?
Co do alkoholizmu no to kobiety są bardziej podatne, hormony mają tu duże pole do popisu.
Kobiety ukrywają się ze swoimi po=roblemami, piją w zaciszu domowym itd.
Ta wymówka "Wiem, ze nie moge tak po prostu odstawic alkoholu. Tak zwane withdrawals symptoms moga mnie nawet zabic" jest bardzo dobra dla alkoholika, który nie chce być alkoholikiem... ale musi!
Co do wychodzenia to... niestety kobietom jest trudniej.
Też rozpoznałaś że Psotnik ma problem... czy z alkoholem... to nie wiem i tak z samego pisania, to nie da się ocenić.

Wiesz, to nie jest wymowka. To sa fakty. Mozna robic tzw. cold turkey przy innych uzaleznieniach, ale niestey jets to bardzo ryzykowne przy alkoholu. Wiem to, bo jak wspomnialam wyciagalam mojego brata z alkoholizmu. A dlacezgo poowicznie mi sie to udalo? Ano dlatego, ze udalo mi sie go wyciagnac z najgorszych melin, zalatwic odtrucire, postawic na nogi. Polowicznie dlatego, ze co jkais czas znowu ma wpadki kiedy pije tygodniami. Nie jest zle jak kiedys , ale problem nadal istnieje.

W kazdym razie .. zaczynam moja walke, beda Was informowac o moich postepach. Naprawde jts mi latwoej rozmawic o moim problemie z anonimowymi osobami.

[ Ostatnio edytowany przez: Xerokopia 08-04-2017 22:59 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

hants

Post #2 Ocena: 0

2017-04-09 01:13:40 (8 lat temu)

hants

Mężczyzna

Z nami od: 28-03-2006

Hmm.. Jestem "genetycznie obciążony": obaj dziadkowie zachlali się na śmierć, uprzednio sprawiając piekło na ziemi moim Rodzicom. Wódek wypiłem w zyciu może 3*, piw może zgrzewke, wina nie lubię.
Czuję się z tym trochę dziwnie. Mimo braku jakiś sygnałów ostrzegawczych, na alk po prostu bardzo uważam i go unikam.

* 20-parę lat temu i do nieprzytomnosci.
Chcieć to znaczy móc!

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

cichybob

Post #3 Ocena: 0

2017-04-09 10:55:57 (8 lat temu)

cichybob

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-04-2017

Ja wlasnie zaczalem od "klinika" (piwko), bo inaczej smaku nie mam do jedzenia ale jutro i przez tydzien zero alko.
"Rozpal ogien, a zaskocze Cie kula sniegu."

Do góry stronyOffline

ie2ox4-2b

Post #4 Ocena: 0

2017-04-09 11:25:24 (8 lat temu)

ie2ox4-2b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-08-2016

Podążasz dobrą drogą. Ja, żebym nie zapomniał postanowienia o zaprzestaniu picia to mam kartkę, nad łóżkiem. Dzisiaj jestem "po małym", ale wg kartki to "od jutra nie piję".

Do góry stronyOffline

terefereqq

Post #5 Ocena: 0

2017-04-09 15:22:37 (8 lat temu)

terefereqq

Kobieta

Z nami od: 27-11-2012

Genetyczne obciążenie alkoholizmem nie istnieje tylko powielanie wzorców.Po prostu idziemy na łatwiznę tak sobie tłumacząc. To takie proste wytłumaczenie i usprawiedliwienie dla samego siebie. Chyba musiałabym być żuliettą z samego dna. Mój dziadek moi wujkowie oprocz jednego, moi rodzice byli alkoholikami tzn, że ja także muszę? To jaką drogą idziemy zależy od nas i od pracy nas sobą. Masz rację xerokopia rozmowa zawsze pomaga tzn dobra rozmowa bo nie z każdym pomoże przecież.Na szczęście masz wsparcie forumowiczów i mam nadzieję, że nie tylko ich.

Do góry stronyOffline

Numer Skype

cichybob

Post #6 Ocena: 0

2017-04-09 15:35:56 (8 lat temu)

cichybob

Mężczyzna

Konto zablokowane

Jednak wiekszosc badaczy uwaza, ze alkoholizm moze miec przyczyne genetyczna. Rowniez jest udowodnione, ze kobiety posiadaja mniej enzymow do trawienia alkoholu(jesli mozna to tak nazwac) i szybciej sie uzalezniaja.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2017-04-09 15:54:09 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

cichybob

Post #8 Ocena: 0

2017-04-09 16:02:56 (8 lat temu)

cichybob

Mężczyzna

Konto zablokowane

To juz jakas patologia o czym piszesz, zeby dzieci chlaly z rodzicami i byly kompanem do flaszki? Zmyslasz, raczej pokolenia trzymaja sie oddzielnie i ja dalej podtrzymuje twierdzenie, ze sklonnosc jest genetyczna.
Co do Ryb, he he, mistyczny jestem :)

[ Ostatnio edytowany przez: cichybob 09-04-2017 16:04 ]

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2017-04-09 16:20:53 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

cichybob

Post #10 Ocena: 0

2017-04-09 16:31:44 (8 lat temu)

cichybob

Mężczyzna

Konto zablokowane

Pleciesz bzdury, moze sa jakies pojedyncze przypadki ale to nie norma, normalnie jest tak, ze mlodzi nie pija ze starymi w tych rodzinach bo obarczaja ich o swoja sytuacje.
A odnosnie mnie to juz sie rozpedziles jeszcze bardziej, dobra nie jestem Ryba ;)

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,