MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Partnerka bez NIN

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2017-01-20 02:19:47 (8 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2017-01-19 17:05:13, tomaber napisał(a):
nie odwazyl bym sie przenosic kogos w czasie tak powaznego leczenia z jednego kraju do drugiego.

Ja też nie.
Raz że nie ten klimat polityczno gospodarczy, danwiej to przechodziło, bo nikt nie zwracał na to uwagę.

Dwa że ta osoba nigdy nie pracowała tutaj.
Wiec koszty leczenia Anglia obciążyła by Polski NFZ jako rezydenta Polskiego.
Co wiązało by się nawet z koniecznością poniesienia kosztów transportu medycznego do PL gdyby NFZ odmówił poniesienia kosztów.
NIKT nie zgodzi sie na zwykły transport pacjenta. Bo w tym momencie wchodzą kwestie ubezpieczeń i ew odszkodowań.
Nie wiem ile kosztuje taki przelot z UK do PL, ale wiem że przelot medyczny z Południowego egiptu do włoch kilkanaście lat temu, kosztował 3000 US dolarów.

Po prostu wszczęto by procedurę jaką obowiązuje wszytkich turystów.
Doprowadzić do stanu by mógł przeżyć transport i odesłać tam gdzie jest ubezpieczony.

Skoro to leczenie to raczej należało by zebrać fundusze i pozyskać pozwolenie od ubezpieczyciela na leczenie za granicą.
Tak to wygląda we wszystkich krajach i dotyczy też osób ubezpieczonych w UK leczących się w innych krajach. (nie mówię o leczeniu emergency bo to inna bajka)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

tomaber

Post #2 Ocena: 0

2017-01-20 07:18:23 (8 lat temu)

tomaber

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2017

Żeby była jasność, na tą chwilę wymaga jedynie monitorowania markerów Wszystko jest ok Nie trwa żadne leczenie Jej pytania dotycząca tego co jeśli, odpukać, coś się zacznie dziać Średnio jest sens wyjezdzania z Polski jeśli się okaże że po pół roku pobytu tutaj odmówia leczenia bo za krótko jest albo bo brexit Zdaje sobie sprawę jak napisał któryś z przedmówcow to nie jest dobry czas dla przyjazdu na wyspy Z drugiej strony to trochę irytujące że człowiek płaci tyle lat składki podatki i się okazuje że partnerka nie ma żadnych praw

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2017-01-20 08:27:03 (8 lat temu)

krakn

Mężczyzna

A to rozumiem że jesteś tutaj itd.
Przez pół roku można wiele.
To skoro tak jest to niech przyjedzie do ciebie, założyć działalność gospodarczą, niech wykonuje jakieś usługi coś sprzedaje, niech po prostu się zarejestruje wszędzie.
Już w kwietniu będzie mogła złożyć pierwsze rozliczenie podatkowe. Tak więc nie tracić czasu.

Do góry stronyOffline

AgentOrange

Post #4 Ocena: 0

2017-01-20 08:36:22 (8 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

Z drugiej strony to trochę irytujące że człowiek płaci tyle lat składki podatki i się okazuje że partnerka nie ma żadnych praw

No ale w UK nie zapłaciliście żadnych składek, jak rozumiem, i teraz wymagacie darmowej opieki medycznej? To się nazywa turystyka szpitalna i właśnie dlatego UK chce wyjść z UE aby ograniczyć takie 'wycieczki' na porody, operacje, itp.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2017-01-20 09:01:38 (8 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Ale on tu płaci.

Jedyna opcja to założenie działalności na nią, i to już dziś, zrobisz to przez internet. koszty są żadne około 3 funtów tygodniowo na ubezpieczenie.

I niech się tu pojawi jak najszybciej skoro tu mieszkasz, to żaden przecież problem, nawet w ciągu kilku dni.

Partnerka może być jako gospodyni domowa, tutaj jest to traktowane jak praca.
Zacznijcie coś sprzedawać na ebay zeby generować przychód i podatki.

Nie wiem nie znam się na czym polega to badanie markerów, jak często się je robi?

Poczatek może być kłopotliwy i wymagać lotów do Polski ale to chyba lepsze niż czekać aż tfu tfu nie będzie mogła przylecieć wcale.
Trzymam kciuki. Choroba to paskuda.

Do góry stronyOffline

AgentOrange

Post #6 Ocena: 0

2017-01-20 09:07:08 (8 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

2017-01-20 09:01:38, krakn napisał(a):
Ale on tu płaci.

A to prawda, przepraszam nie doczytałem.
Ja zacząłem się rozglądać już za pełnym prywatnym ubezpieczeniem na zdrowie ale ceny zaczynają się od 80-150 GBP za miesiąc.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2017-01-20 09:09:36 (8 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ja tez zaczelam sie rozgladac za prywatnym po ostatnich artykulach w prasie w sprawie NHS.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #8 Ocena: 0

2017-01-20 12:04:19 (8 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Z nami od: 05-12-2008

Czy ma ktos moze jakies informacje/linki, o co dokladnie chodzi z tym ubezpieczeniem? Cos mi sie obilo o uszy, ale mam bardzo ograniczony dostep do mediow ostatnio. Z gory dziekuje *FLOWER*

Do góry stronyOffline

tomaber

Post #9 Ocena: 0

2017-01-20 12:25:13 (8 lat temu)

tomaber

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2017

Podpinam się pod prośbę wyżej Ja rozumiem że to dotyczy nowych przyjeżdżających po Brexit

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2017-01-20 12:57:28 (8 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

NHS ma kryzys finansowo-lozkowy. Odyslaja pacjentow z A&E, ludzie umieraja na korytarzach, itp.

Pierwszy z brzegu artykul - http://www.banburycake.co.uk/news/national/15037323.45__of_NHS_trusts_declared_major_alert_last_week/

Dlatego jak kogos stac, to moze rozwazyc prywatna polise, zeby uzyskac pomoc w razie potrzeby, a nie byc odeslanym z kwitkiem.

Nie jest to zwiazane bezposrednio z pytaniem autora watku. On i tak nie moglby kupic prywatnego ubezpieczenia dla partnerki, ze wzgledu na jej pre-existing condition. To by wywindowalo cene lub firmy odmowilyby sprzedazy.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,