Str 4 z 9 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2016-05-14 16:28:23 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Aquario | Post #2 Ocena: 0 2016-05-14 16:38:07 (9 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-03-2016 Skąd: Wolver |
Cytat: 2016-05-14 16:08:45, Wielim napisał(a): Ludziom się w du... poprzewracało, nie rozumiem ludzi którzy mają co jeść , gdzie mieszkać i zdrowe dzieci jak mogą zapaść w depresję . Co innego jak ma się powód do załamania - choroba lub śmierć kogoś najbliższego, utrata pracy , brak pieniędzy na życie czy zdrada partnera ale tak bez powodu? ...otoz to, bo nawet po takich przezyciach czlowiek jest w stanie się pozbierac, wazne zeby tego chcial a nie gonil do lekarza bo to... bo tamto, to takie samousprawiedliwianie się, bo samemu „sie nie dalo” więc poszedlem do lekarza, wolalbym się wodki napic nic nafaszerowac medykamentami lasujacymi mozg ![]() |
Samurajka | Post #3 Ocena: 0 2016-05-14 17:08:41 (9 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
taaaaaa bo wodka nie lasuje mozgu
![]() Wielim jak zwykle glupoty pisze.Nic nie wiesz o depresji. Takie pier..nie jak masz prace,co jesc to nie mozesz zachorowac. Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |
epsilon | Post #4 Ocena: 0 2016-05-14 17:28:37 (9 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2012 Skąd: samotnia |
Cytat: 2016-05-14 16:38:07, Aquario napisał(a): Cytat: 2016-05-14 16:08:45, Wielim napisał(a): Ludziom się w du... poprzewracało, nie rozumiem ludzi którzy mają co jeść , gdzie mieszkać i zdrowe dzieci jak mogą zapaść w depresję . Co innego jak ma się powód do załamania - choroba lub śmierć kogoś najbliższego, utrata pracy , brak pieniędzy na życie czy zdrada partnera ale tak bez powodu? ...otoz to, bo nawet po takich przezyciach czlowiek jest w stanie się pozbierac, wazne zeby tego chcial a nie gonil do lekarza bo to... bo tamto, to takie samousprawiedliwianie się, bo samemu „sie nie dalo” więc poszedlem do lekarza, wolalbym się wodki napic nic nafaszerowac medykamentami lasujacymi mozg ![]() Zdjagnizowana deprsja kliniczna to nie jest czyjes widzimisie, niechcemisie, czy inne misie, to prawdziwa choroba, ma objawy, przebieg i powiklania nieleczona. To nie jest lenistwo, czy tez dluzszy spadek nastroju. Ignorancja I brak wiedzy nie zwalnia z odpowiedzialnosci przeczytania, dowiedzenia sie czegos o chorobie, problemie zanim udzieli sie czlowiekowi rady. Nikt z nas nie siedzi w jego glowie, jego myslach, wiec jedyna sesowna rada jaka moze sie to pojawic to taka aby autor poszedl do lekarza. Ludzie, czasem mozecie komus zaszkodzic, zrozumcie to. Matce w depresji po porodowej tez powievie wez sie w garsc? Ludzie gina z powodu depresji, niszcza sobie zycie. |
Kierownik_Pocia | Post #5 Ocena: 0 2016-05-14 17:30:37 (9 lat temu) |
Z nami od: 02-10-2015 Skąd: Manchester |
Cytat: [B]2016-05-14 16:38:07, Aquario napisał(a): ...wolalbym się wodki napic nic nafaszerowac medykamentami lasujacymi mozg ![]() To ma sens ![]() Ludzie są jak oczy widzą innych, siebie nie.
|
|
|
Aquario | Post #6 Ocena: 0 2016-05-14 17:44:28 (9 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 23-03-2016 Skąd: Wolver |
Cytat: 2016-05-14 17:28:37, epsilon napisał(a): Cytat: 2016-05-14 16:38:07, Aquario napisał(a): Cytat: 2016-05-14 16:08:45, Wielim napisał(a): Ludziom się w du... poprzewracało, nie rozumiem ludzi którzy mają co jeść , gdzie mieszkać i zdrowe dzieci jak mogą zapaść w depresję . Co innego jak ma się powód do załamania - choroba lub śmierć kogoś najbliższego, utrata pracy , brak pieniędzy na życie czy zdrada partnera ale tak bez powodu? ...otoz to, bo nawet po takich przezyciach czlowiek jest w stanie się pozbierac, wazne zeby tego chcial a nie gonil do lekarza bo to... bo tamto, to takie samousprawiedliwianie się, bo samemu „sie nie dalo” więc poszedlem do lekarza, wolalbym się wodki napic nic nafaszerowac medykamentami lasujacymi mozg ![]() Zdjagnizowana deprsja kliniczna to nie jest czyjes widzimisie, niechcemisie, czy inne misie, to prawdziwa choroba, ma objawy, przebieg i powiklania nieleczona. To nie jest lenistwo, czy tez dluzszy spadek nastroju. Ignorancja I brak wiedzy nie zwalnia z odpowiedzialnosci przeczytania, dowiedzenia sie czegos o chorobie, problemie zanim udzieli sie czlowiekowi rady. Nikt z nas nie siedzi w jego glowie, jego myslach, wiec jedyna sesowna rada jaka moze sie to pojawic to taka aby autor poszedl do lekarza. Ludzie, czasem mozecie komus zaszkodzic, zrozumcie to. Matce w depresji po porodowej tez powievie wez sie w garsc? Ludzie gina z powodu depresji, niszcza sobie zycie. ...nikt i nic mnie nie przekona czlowiek prowadzacy normalny tryb zycia czyli: praca, dom, rodzina, przyjaciele, hobby, zainteresowania itp itd nie popadnie w depresje bo nie ma na to czasu a teraz mozecie mi powiedziec, ze jestem bucowatym i niedouczonym gburem ![]() |
epsilon | Post #7 Ocena: 0 2016-05-14 17:52:11 (9 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2012 Skąd: samotnia |
A czytales cos na ten temat? Artykuly, filmy dokumentalne? Ja nie probuje Cie przekonac, ale sam musisz przyznac ze zaprzeczanie czemus udowodnionemu przez nauke jest hmmm
![]() A argument o posiadaniu wszystkiego, to tak jakbys powiedzial ze czlowiek niepalacy nie moze dostac raka pluc przykladowo. |
Samurajka | Post #8 Ocena: 0 2016-05-14 17:53:32 (9 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Epsilon,niektorym nie przegadasz...
Nikt nie zrozumi,poki sam nie zachoruje,a pisanie glupot typu,jak masz hobby,przyjaciol to nie masz czasu na depresje to ignorancja i brak zrozumienia. Rownie dobrze alkoholizm,anoreksja,bulimia to tez 'widzi mi sie'... Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |
ie2ox4-b | Post #9 Ocena: 0 2016-05-14 18:36:45 (9 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-05-2014 Skąd: Oxford |
Cytat: 2016-05-14 15:42:59, bhambyk napisał(a): (...)Mozna isc na terapie a to bardzo pomaga jesli ktos doradzi i popatrzy na twoje problemy z zewnatrz. Mnie w Polsce kiedys naszprycowali, a lekarz brytyjski napisal w rozpoznaniu ze jestem "nadmiernie uspokojona farmakologicznie, co pogarsza moj stan" "not least because she is sedated". :D Nikt nikogo nie zmusza do brania antydepresantow wbrew woli, warto sie wybrac na wizyte. Czyli te leki szkodziły... Leki to tylko tak na 5% są potrzebne. Ja, tak jak ktoś pisał, nie miałem i nie mam czasu na depresję, na palenie papierosów czy na pijaństwo. Mam tyle różnych zainteresowań że szkoda mi czasu na odchodzenie od nich... Cytat: 2016-05-14 17:53:32, Samurajka napisał(a): Epsilon,niektorym nie przegadasz... (...) Rownie dobrze alkoholizm,anoreksja,bulimia to tez 'widzi mi sie'... W obu przypadkach masz rację. |
rafal80 | Post #10 Ocena: 0 2016-05-14 18:44:43 (9 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2009 Skąd: Londyn |
Jeśli ktoś rzeczywiście(!) ma zaawansowaną depresję, nerwicę (a w szczególności jej odmianę - OCD) to wyjście z tego nie jest już takie proste jak to niektórzy piszą. Ten problem rozwija się nieświadomie przez miesiące a nawet lata wzmacniając negatywne, niezdrowe sposoby myślenia. Niezależnie od tego z którym typem z wyżej wymienionych problemów neurotycznych zmaga się dana osoba wychodzenie z tego samodzielnie wymaga ogromnej dyscypliny i samozaparcia. Można to porównać do uzależnienia od heroiny - poddanie się starym nawykom przynosi tymczasową ulgę ale w dłuższej perspektywie stan danej osoby ciągle się pogarsza. Jedyną drogą jest przebrnięcie przez ogromny dyskomfort psychiczny przy jednoczesnym niepoddawaniu się starym, utrwalonym sposobom myślenia i zachowania. Pozytywny "feedback" takiego działania jest opóźniony w czasie dlatego takiej osobie trudno jest samej wpaść na to co powinna robić. Z powodu negatywnej stigmy, jeżeli chodzi o tego typu sprawy, ludzie szukają pomocy dopiero wtedy, kiedy są naprawdę zdesperowani. Czy myślicie, że Andrzejowi łatwo byłoby się przyznać do swojego problemu gdyby tak naprawdę nie potrzebował pomocy? Przecież, każdy woli być postrzegany jako osoba silna a nie słaba, a już w szczególności faceci.
|