MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Petycja przeciwko wysokim obcasom w pracy

« poprzednia strona

Strona 6 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 6 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

agarudii

Post #1 Ocena: 0

2016-05-13 11:44:40 (9 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Cytat:

2016-05-13 11:09:25, Izabella111 napisał(a):
Straszne sa wypowiedzi w stylu - nie podoba sie to zmien. Kaza ci w pracy chodzic na obcasach - zaloz dzialalnosc zalosny narzekajacy czlowieku, szef cie oszukal I nie zaplacil- twoja wina, trzeba bylo isc na swoje I nie narzekac. Lekarz cie nie wyleczyl - trzeba bylo studiowac medycyne I samemu sie leczyc idioto. Takie myslenie mozna mnozyc I mnozyc w coraz bardziej absurdalnym kierunku a jednoczesnie takie podejscie do czyichs problemow zabija jakakolwiek dyskusje, strasznie tracac chamstwem I znieczulica. Genralnie ze wszystkich tego typu wypowiedzi wylania sie tylko jedna mysl - masz problem - jestes idiota, bo madry czlowiek nie ma problemow a same rozwiazania.
Nie zawsze mozemy czy nawet chcemy zmienic az tyle w naszym zyciu. Ktos wczesniej madrze wspomnial ze jezeli osoba chce I moze wykonywac pewna prace a szef w sposob nieracjonalny mu to utrudnia to nalezy z tym walczyc a nie 'zakaladac wlasna dzialanosc'.
Tu z kolei dochodzimy do sedna dyskusji - obcasow noszonych wiele godzin w pracy. Nie moge uwierzyc wlasnym oczom widzac zupelny brak zrozumienia I laczenia faktow. Jak mozna wogole porownac obowiazek noszenia ubrania ochronnego z wymogiem noszenia obcasow..
Ubranie ochronne jest dla pracownika wlasnie tym na co wskazuje nazwa - ochrona. Nawet ciezkie safty buty maja zadanie chronic nasze stopy przed potencjalnym wypadkiem. Tak, kobiety nosza obcasy z wlasnej nieprzymuszonej woli ale zauwazcie ze bardzo czesto nosza je wlasnie na specjalne okazje. Uwierzcie mi ze wyjscie na przyjecie w szpilkach to nie to samo co stanie w nich non stop przez 8 godzin 5 razy w tygodniu. Dla mnie bylyby to istne tortury.
Jak rowniez wspomniala Richmond - wymog eleganckiego wygladu w niektorych miejscach pracy jest jak najbardziej zrozumialy ale elegancko kobieta moze wygladac takze w butach na plaskim lub niziutkim obcasie.
I wracajac jeszcze do sedna - jesli wszystkie zagadnienia, dylematy I problemy ludzi bedziecie komentowac w stylu - chryste, co za kretyn, masz problem to se zmien, to wydaje mi sie ze nie ma sensu wogole w uczestniczeniu na forum poniewaz jak juz wspomnialam takie myslenie zamyka jakakolwiek dyskusje, jest dosc obrazliwe I co tu duzo mowic - bardzo ograniczone, ignoranckie I arognackie. Po prostu nie wierze ze nikt z was nie byl nigdy w sytuacji gdy nie moze lub nie chce ot tak poprostu zmienic, oddac, wyrzucic tego co przyniesie los. Czasem nie ma, nie mozna lub zwyczajnie nie chce sie czegos innego, czasem nie mozna znalesc innego wyjscia, czasem sie go nie widzi, czasem kazde wyjscie ktore sie widzi okraszone jest taka sama iloscia wad I problemow I zadne nie wydaje sie wystarczajaco idealne.
W zyciu nic nie jest czarno biale I nie wiem jak mozna miec tak waskie horyzonty myslowe by tego nie dostrzegac I myslec na zasadzie - jestes biedny, o matko, to wez sie wzbogac I po problemie kretynie.

przeczytaj sobie temat o drugiej petycji i zobaczysz jak sie role odwracaja ;)
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2016-05-13 12:26:07 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #3 Ocena: 0

2016-05-13 12:58:09 (9 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Cytat:

2016-05-13 12:26:07, Izabella111 napisał(a):
agarudii - a jak sie role odwracaja? przegladalam tamten watek choc zupelnie mnie nie dotyczy poniewaz nie mam dzieci ale tam tez zauwazylam opinie w stylu- jeju nie podoba ci sie angielska szkola I jej zasady to jedz do polski itd itd.

no to teraz skup sie jeszcze na nickach i porownaj wypowiedzi tych samych osob ;)

punka widzenia zalezy od punktu siedzenia ;) tamten temat byl wczesniej i czesc wypowiedzi w tym watku jest poprostu odbiciem postow z tamtego tematu.

cos na zasadzie "mam problem zeby zabrac moje dziecko na dodatkowe 5-10 dni w roku szkolnym" odpowiedz, w sumie mnie ten problem nie dotyczy, bo nie mam dzieci w wieku szkolnym, ale petycji nie podpisze ( bo nie moj problem, a tak w ogole, to po co z dzieckiem wyjezdzac bla, bla, bla)

wiec ja nie uzywam szpilek, dzieci w wieku "do noszenia szpilek" tez nie mam, wiec "to nie moja sprawa" " a jak sa takie przepisy to sie dostosuj" " zawsze mozesz pracowac z domu, to takie proste w tym kraju itd" rozumiesz?

[ Ostatnio edytowany przez: agarudii 13-05-2016 13:13 ]

Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

queenOfChocolat

Post #4 Ocena: 0

2016-05-13 19:14:20 (9 lat temu)

queenOfChocolate

Kobieta

Z nami od: 23-02-2010

wlasnie wrocilam z pracy i stopy mi zaraz odpadna. nie mam zandego obowiazku zakladania obcasow, ba w kontrakcie nic nie ma napisane o stylu ubioru, na treningu mowia zeby tylko czyste i schludne bylo, tak by moc pokazac sie klientom. ja natomiast szpilki kocham i je zakladam codziennie. ubieram z wlasnej, nieprzymuszonej woli. prace mam siedzaca, przejsc sie tylko musze z parkingu do biura, no i od biurka do czajnika by kawke zrobic. jednak jakbym miala stac lub chodzic przez cale 8 godzin (nawet i jedna pelna godzine) to nigdy w zyciu obcasow bym nie zalozyla. dzis musialam wyskoczyc na chwile z biura, i teraz stop nie czuje.. petycja podpisana, bo nie wyobrazam sobie, ze inne kobiety sa bez wyjscia, i jedyne miejsce gdzie je chca przyjac, jest takie, gdzie szpilki sa wymagane kontraktem. przeciez cale cialo dostaje w kosc, stopy puchna, kregoslup napier...a za cos trzeba zyc...

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2016-05-13 22:37:28 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2016-05-14 01:00:49 (9 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2016-05-13 22:37:28, bhambyk napisał(a):
widze ze petycje mozna podpisywac do listopada 2016. ja pewnie podpisywac nie bede bo mam takich przelozonych ze chyba wszystko im jedno jak wygladam :D :-]

To troche tak jakby powiedziec ze nie podpisze petycji krytykujacej gwalt bo mnie nikt nie gwalci. Wiem drastycznie moze odlegly przyklad ale obrazujacy to samo. Czyli do czasu jak mnie to nie dotyczy to nie interesuje mnie to. A jak ciebie bedzie cos dotyczylo to na kogo bedziesz liczyc ze podpisze?

Ada

Do góry stronyOffline

MichalKar

Post #7 Ocena: 0

2016-05-14 03:18:19 (9 lat temu)

MichalKar

Mężczyzna

Z nami od: 19-07-2015

Cytat:

2016-05-12 17:04:51, mancun napisał(a):

..., ale glownie dla zdrowia swojego lub swojej mamy, zony, partnerki, siostry, corki czy innych kobiet, na ktorych ci zalezy. ...
Petycja

[ Ostatnio edytowany przez: <i>mancun</i> 12-05-2016 17:05 ]

One chyba same mają prawo decydować co jest dla nich najlepsze, czy nie? Chyba po to kobiety walczyły o emancypację, żeby same decydować co jest dla nich dobre.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2016-05-14 14:16:39 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2016-06-09 09:54:33 (9 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Marta2509

Post #10 Ocena: 0

2016-06-09 10:16:53 (9 lat temu)

Marta2509

Kobieta

Z nami od: 06-04-2016

Tez dzis dostalam tego maila. Napisze do nich za niedlugo.

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,