Ogladam rozne sprzety na necie, przymierzam sie do NeilMed ale moze ktos probowal innych produktow i moze doradzic.
|
---|---|
Adacymru | Post #1 Ocena: 0 2016-05-07 23:53:57 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Ciekawa jestem czy ktos stosowal srodki, sprzety do irygacji zatok. Chce uniknac interwencji chirurgicznych a infekcje zatok powrocily do codziennego punktu prawie. Plukalam srodkami takimi jak Ibuprom zatoki, ale musialabym miec udzialy w firmie zeby stosowac wg potrzeb. Niestety ale przepisane kilka srodkow (spray) przez lekarzy nie godza sie z moim nosem, chcialabym sprobowac innych sposobow zanim poddam sie. Nie moge robic parowek niestety.
Ogladam rozne sprzety na necie, przymierzam sie do NeilMed ale moze ktos probowal innych produktow i moze doradzic.
Ada
|
biscuits | Post #2 Ocena: 0 2016-05-08 00:02:06 (9 lat temu) |
Z nami od: 18-08-2011 Skąd: Londyn |
Mi kolezanka polecila Ear candle. Jak na razie jest ok. To jest na zatoki i na uszy.
|
Adacymru | Post #3 Ocena: 0 2016-05-08 00:03:30 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
A to sie robi zabiegi w domu czy w jakims salonie?
Ada
|
Post #4 Ocena: 0 2016-05-08 00:41:55 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Adacymru | Post #5 Ocena: 0 2016-05-08 01:22:46 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Moj laryngolog nie oferuje plukania zatok. Dotychczasowe sposoby byly bardzo pomocne, ale niestety kosztowne bo taki spray na dwa dni wystarcza.
Ada
|
|
|
kik1976 | Post #6 Ocena: 0 2016-05-08 06:03:25 (9 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
ja mam zatoki id 25 lat...nigdy nie mialam punkcji ani plukan...stosuje aspiryne..3x3 albo x4 na dzien, po 2- 3 diach wydmuchuje ile wlezie i czyste...nie bede pisac co wylazi...
![]() bralam sudafed czarwony, tez pomaga, ale trzeba sie liczyc, ze tez na krotko...czasem jak w pore nie zauwaze, to wygladam, jakbym conajmniej ciezkie zapalenie pluc miala.. [ Ostatnio edytowany przez: kik1976 08-05-2016 06:03 ] Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
Post #7 Ocena: 0 2016-05-08 08:31:15 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2016-05-08 08:57:10 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2016-05-08 06:03:25, kik1976 napisał(a): ja mam zatoki id 25 lat...nigdy nie mialam punkcji ani plukan...stosuje aspiryne..3x3 albo x4 na dzien, po 2- 3 diach wydmuchuje ile wlezie i czyste...nie bede pisac co wylazi... ![]() bralam sudafed czarwony, tez pomaga, ale trzeba sie liczyc, ze tez na krotko...czasem jak w pore nie zauwaze, to wygladam, jakbym conajmniej ciezkie zapalenie pluc miala.. Tak samo, aspiryna. dużo aspiryny i nie tej angielskiej bo to jakieś popłuczyny są. Przynajmniej te z półki, nigdy nie kupowałem w aptece to może tam mają mocniejsze. Najlepsza solidna piguła Bayer. A właściwie kilka w ciągu dnia. Jak zaczyna łeb coś dymić, to oczywiście czapka, nie dbam o fryzurę w takich chwilach ![]() I jak zaczyna mnie coś brać to od mycia twarzy gorącą wodą żeby przytrzymując na czole nieco dłużej, az chyba tylko raz, gorące okłady. Aspiryna powoduje zwiększony przepływ krwi i rozluźnia. Ale trzeba działać zanim powstanie stan zapalny na dobre. Albo zanurkować tak z 15-20 metrów z wydmuchem i wyrównaniem ciśnienia zatokowego ![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście to żart, no chyba że lubi nurkować ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Heloiza | Post #9 Ocena: 0 2016-05-08 09:05:58 (9 lat temu) |
Z nami od: 14-05-2015 Skąd: MK |
Ja mam straszne kłopoty z zatokami, wiecznie zatkany nos i kiedyś przysięgłąm sobie, że wreszcie to wyleczę bo nie mogę spać w nocy. Budzę się po kilka razy, zeby krople zapuścić i udrożnić nos ;( No i wtedy zaczęłam stosować właśnie NeilMed, dłuuugo i zapamiętale, kilka opakowań poszło z tymi saszetkami i nic (tak, wiem, że to sól rozpuszczona w wodzie i można samej przyrządzić ów roztwór
![]() Potem homeopatycznie, potem zioła a potem szlag mnie trafił i poszłam do lekarza po ratunek. Najpierw dostałam Flixonase, niewiele pomogło, praktycznie nic, potem Buderhin, było lepiej a potem Nasonex i wreszcie mogłam spać całą noc jak człowiek. Lekarz w międzyczasie dał mi skierowanie na tomografię ale nie zdążyłam pójść bi wyjechałam ![]() Teraz znowu się męczę a najbliższy termin do lekarza za miesiąc ...;( |
Post #10 Ocena: 0 2016-05-08 09:15:26 (9 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|