2016-04-19 09:39:44, 12miko12 napisał(a):
Cytat:
2016-04-19 02:59:21, andyopole napisał(a):
Moja roztrzepana LP miała czas gdy używała kontaktow. Pewnego razu po założeniu rano szkieł utraciła 80% wzroku. Jakoś po krawężniku i po omacku dojechała do okulisty a tam okazało się że wieczorem nie zdjęła jednych a rano na to założyła drugie.
OMG, horror
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
- zawału bym dostała
Cytat:
2016-04-19 02:47:29, Gabo72 napisał(a):
Cytat:
2016-04-18 11:04:39, 12miko12 napisał(a):
ewa, ja nie mogę hurtowo, zamawiam jednorazowo 6szt. na prawe i 6 na lewe - czyli przy moich mies. jest to zapas na pół roku - przez te 6 mies. moja wada może ulec zmianie, a już na bank, niestety co rok muszę zmieniać okulary, tudzież zmieniać wadę przy zamówieniu soczewek.
Miko to ja mam pytanie.Nie ma znaczenia dla ciebie z jakiej firmy sa szkla?
ja tez astygmatyk tyle ze po zabiegu laserowym i czescowym usunieciu wady.I tylko jedne jedyne leza jak nalezy wedlug opinii okulisty.
Hej, oczywiście że ważne, ja nie kupuję pierwszych lepszych z brzegu soczewek bo są w promocji
...
okulista po badaniu daje na dwa tyg. próbne soczewki - ja noszę już soczewki bardzo długo i trzymam się raczej jednej firmy (obecnie Acuvue Oasis)

- nie zauważyłam żeby specjalnie okulistom zależało na zmianie rodzaju soczewek

- sami pytają, jakie Mi odpowiadają, albo jakie chcę spróbować

- ale za pierwszym razem tu na badaniu uparła się na Air Optix, które mi w ogóle nie leżą

mnie kują w oczy po kilku godź. noszenia.
Mi równiez Air Optix nie odpowiadały. Przyklejały sie do oka jak pijawka,po kilku godzinach oczy szczypały,a dookoła źrenicy robiła mi sie czerwona obwódka.
Acuvue Oasys sa dla mnie idealne. Nie pamiętam ale chyba okulista mi zmienił..i tak juz kupuje sobie sama.
Byłam ostatnio u okulisty. ot taka kontrola. nic nie trzeba zmieniac