Str 2 z 4 |
|
---|---|
malinowka | Post #1 Ocena: 0 2015-04-23 22:10:40 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
jeśli operacja była w Uk to wszystko powinni mieć w systemie. Porozmawiaj z lekarzem, jeśli masz wątpliwości, zawsze możesz skonsultować się z innym lekarzem. A z hormonami bym nie eksperymentowała, zwłaszcza w ciąży.
" Płakać trzeba w spokoju. Tylko wtedy ma się z tego radość."
|
urszula1987 | Post #2 Ocena: 0 2015-04-23 22:14:57 (10 lat temu) |
Z nami od: 23-04-2015 Skąd: portsmouth |
Tak tez powiedziałam pani konsultant ,ze jak najbardziej pojde zobaczyć kogo chce zebym zobaczyła, zrobimy badania jakie chca, pokaze im wszystko co mam z polski, ale na pewno nie będę teraz eksperymentowac z lekami
|
Post #3 Ocena: 0 2015-04-23 22:24:08 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
urszula1987 | Post #4 Ocena: 0 2015-04-23 22:34:14 (10 lat temu) |
Mancun nie wiem czy czytalas poprzednia strone, ale napisałam ze nie wymagam lekarstw,recept ani leczenia tutaj bo jestem prowadzona przez lekarza w polsce
Chyba nie wymyśliłam sobie tego guza, i wiadomo ze jesli nie musiałabym zażywać eutyroxu to moje ths nie bylo by w normie tylko ponizej Ponieważ mam tez łuszczyce od 10 lat sie lecze tutaj, tez mialam nie przyjemności z moim gp, ale nie bede sie tutaj rozpisywać bo pewnie i tak zostanie to zkontrowane tak jak juz pisałam chciałam TYLKO sprawdzić czy ktos mial podobna sytuacje |
Post #5 Ocena: 0 2015-04-23 23:08:33 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2015-04-23 23:16:58 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
sto-krotka | Post #7 Ocena: 0 2015-04-24 00:44:57 (10 lat temu) |
Z nami od: 07-09-2012 Skąd: North West |
"Poza tym tutejsi nie dowierzaja w poziom medycyny w innych krajach. Wydaje im sie, ze jak NHS otrzymal 1. miejsce wsrod swiatowych systemow zdrowotnych, to wszedzie indziej jest syf, kila, mogila ![]() Tak to prawda. Niestety ale czesto prze ich niedowierzanie szkodza pacjentom zamiast im pomagac. Brak zgody na zabiegi i operacje za granica, utrudnianie dostepu do lekow, ktore sa dostepne ale lekarze o nich noe slyszeli. Robia to z troski o pacjentow, strachu przed konsekwencjami jezeli pacjentowi zaszkodza (strach o utrate reputacji) lub zaprzestanie doksztalcania sie i brak wiedzy o najnowszych osiagnieciach medycyny. [ Ostatnio edytowany przez: sto-krotka 24-04-2015 00:46 ] ... serva me, servabo te...
|
kik1976 | Post #8 Ocena: 0 2015-04-24 06:59:52 (10 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
raz na rok mozna zmieniac przychodnie i gp.
pozatym prowadzacy ciaze musza wiedziec wszystko o zdrowiu pacjetki, bo odpowiadaja glowa za ewentualne bledy. a dawki hormonow nie sa bez znaczenia. wiec przydloby sie, jak juz wspomnieli poprosic o list z danymi, badaniami itp i przetlumaczyc na angielski. no i jesli wyniki testow na tarczyce po opercaji wyszly w normie, to po co beirzesz hormony? Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
Post #9 Ocena: 0 2015-04-24 08:53:05 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
urszula1987 | Post #10 Ocena: 0 2015-04-24 09:39:11 (10 lat temu) |
Ale ja caly czas powtarzam ze lecze sie w polsce i tam tez kupuje, i place ze swojej kieszeni. Jeszcze raz napisze 2 tyg po operacji 13 listopada 2013- widziałam sie z lekarzem ktory mnie operowal, wpuścił kamere do gardła i powiedział wszystko ladnie sie goi. I tyle go widziałam,przez ten czas ani po operacji zadnego usg, badan krwi nic.jedyne badanie mialam zrobione przed operacja,(poziom tsh 1,8 2 tyg przed operacja) zabookowalismy wizyte za 7 miesięcy, na poczatku czerwca i tyle, aha powiedziałam panu doktorowi ze jade do polskiw kwietniu na wielkanoc i przez ten czas mam w planach zobaczyć endokrynologa, powiedzial ok no problem i ze jak bede miała zdjecia ze scanu zebym mu przyniosła w czerwcu i pokazala
Aha a pod koniec dodal ze jesli mnie stac na prywatne leczenie to jego prywatna klinika jest w Chichester i zaprasza. Pojechalam do polski zrobiłam badanie krwi ( Tsh 6,7) pani zalecila eutyrox n25 zaczęłam zażywać, wróciłam widziałam sie z gp tutaj pokazałam mu wyniki, i chcilam dac znac ze zaczelam leczenie w polsce on powiedzial ze nic nie znacza te wyniki kazl mi ztobic krew za miesiąc zrobil badanie krwi wyszlo w normie 4,5 w miedzy czasie widzialam w czerwcu lekarza od operacji zapytal jak sie czuje, powiedzialm mu ze lepiej ze zaczelam leczyc sie w polsce pokazalam zdjęcia z usg,uśmiechnął sie ze jakość tych zdjęć nie jest pierwszej klasy, ze ich sprzęty w uk wupredzaja polske o 25 lat, powiedzial ze bookujemy nastwpna wizytę na za pol roku, bo wszytko ok. W sierpniu znow pojechalam do polski na 2 tyg , zrobiłam badanie krwi ( Tsh 6,5) pdwyzszyla mi dawke z 25 na eutyrox n50 i tak to sie toczy do teraz na prawde nie chce mi sie tego odpisywać 10 raz dlaczego skoro wynik w uk byl ok ja zazywam hormony, lub ze wymagam tu leków, cchciałam tylko rady, nic więcej a nie bezpodstawnego osadzania |