MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Occupational Health clearance

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

futurama

Post #1 Ocena: 0

2014-12-10 07:36:14 (11 lat temu)

futurama

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2014

Przed przystapieniem do pracy mam przedstawic dowód na szczepiania MMR (Measles, Mumps and Rubella vaccination). Mam ponad 30 lat, chyba byłem na to szczepiony ale to było jak byłem małym dzieckiem. Skąd ja mam im to wziać I tłumaczyc u przysiegłego czy jak? Za PRLu wszysko było pisane na badziewiastych skrawkach papieru I cholera wie gdzie to teraz jest.

Spotkaliscie sie juz z czyms takim? Moze wystarczy isc do GP I zakualizowac swoja karte bez przedstawiania dowodów a nastepnie porosic GP o wystawienie certyfikatu zdrowia z informacja o zaszczepeniu na te choroby?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

agaagata

Post #2 Ocena: 0

2014-12-10 12:39:21 (11 lat temu)

agaagata

Kobieta

Z nami od: 15-06-2009

Jeżeli masz ponad 30 lat to raczej nie byłeś szczepiony tą szczepionka,mmr jest w polskim kalendarzu szczepień jako obowiązkowa dopiero od okoko 10-15 lat. No chyba ze zostałeś zaszczepiony jako nastolatek. Poproś o badanie krwi na antyciala pod kątem tych trzech chorób. Albo zapytaj o szczepienie zanim podejmiesz prace.
Kiedy mędrzec wskazuje księżyc,idioci patrzą na palec.

Do góry stronyOffline

agaagata

Post #3 Ocena: 0

2014-12-10 12:43:56 (11 lat temu)

agaagata

Kobieta

Z nami od: 15-06-2009

Moja koleżanka nie chciała się zaszczepić mmr a pracowała w szpitalu na antenatal department, z badań krwi wyszło ze nie chorowała właśnie na różyczke musiała zmienić departament. Była potencjalnym zagrożeniem dla ciezarnych.

[ Ostatnio edytowany przez: agaagata 10-12-2014 13:20 ]

Kiedy mędrzec wskazuje księżyc,idioci patrzą na palec.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,