Co należy zrobić i jakim dokumentem się podpierać, żeby wykonać badania ogólne przy założeniu, że jestem zatrudniony w UK. Rozumiem, że tego typu tematów jest cała masa na różnych forach i proszę mi wierzyć, że przetrząsnąłem ogromną ilość wątków dotyczących tego zagadnienia a efekt jest taki, że wiem chyba jeszcze mniej niż przed zagłębianiem się w sprawę. Niestety internet jest pełen sprzeczności i odmiennych opinii i "porad" użytkowników, dlatego pozwoliłem sobie założyć ten temat z nadzieją iż w końcu ktoś mi to wyjaśni.
Posiadam kartę EHIC UK, która podobno "działa" tylko w nagłych wypadkach. Podobno, ponieważ słyszałem również opinie, że bez problemu można zrobić sobie badania ogólne na podstawie tej karty. Druga sprawa - formularz S2, czyli zgoda ubezpieczyciela na planowane leczenie w Państwie UE. W formularzu tym jest również miejsce na opinię lekarza z UK odnośnie planowanego leczenia i opinii medycznej. Teoretycznie badania ogólne (krew, prześwietlenie) jest planowanym działaniem ale żeby od razu prosić lekarza w UK o opinię??? To chyba przesada

Na koniec chcę wyjaśnić dlaczego badania planuję robić w PL a nie UK. Kwestia zaufania