MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Transparent informujący o wszawicy w klasie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dwunasty

Post #1 Ocena: 0

2014-12-04 10:52:39 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Siedmiolatki już zrozumieją...a tyle chyba ma młodsza córeczka?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2014-12-04 11:02:09 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2014-12-04 11:03:02 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Wejscie na teren szkoly z transparetem moze przysporzyc klopotow, dlatego wspomnialam o terenie poza nia.

Ela, mysle, ze nie doceniasz dzieci i nawet 4-5-latki zalapia, czyj rodzic i co robi, beda powtarzac komentarze z domu.

2-krotne pojawienie sie wszy moze zdarzyc sie i w najlepszej szkole, niekoniecznie bedzie to swiadczylo o zaniedbaniach rodzicow, niekoniecznie zaczelo sie od tego samego dziecka.
Rownie dobrze mogly gdzies przetrwac u Twojego dziecka.
Wypowiesz wojne szkole i rodzicom (bo tak to bedzie odebrane), a bedzie sie to odbijalo na Was i dziecku do konca podstawowki.
Jesli faktycznie kiepska szkola i przewaga rodzin, hmmm, dosc niefrasobliwych w dbalosci o dzieci, to moze warto pomyslec nad jej zmiana?

Moze warto zmienic szampon, sprawdzaja sie nakladane na cala noc, potem zwykly szampon, odzywka z dodatkiem paru kropli olejku herbacianego.

Do góry stronyOffline

eladudzia

Post #4 Ocena: 0

2014-12-04 11:06:40 (11 lat temu)

eladudzia

Kobieta

Z nami od: 09-06-2007

drugi rok. Nie rozumieją. A jeśli nawet, to moja córka nie pozwoli sobie na kpiny i potrafi mądrze rozmawiać z dziećmi. Zacznę od rozmów z dyrektorem, później Council ale pewnie to samo wszędzie usłyszę " NIC NIE MOŻEMY ZROBIĆ OPRÓCZ LISTÓW DO RODZICÓW". Jak we wszystkich szkołach, podają chorobę w liście i sposób leczenia. Ja nie wpłynę na szkołę ani szkoła na rodziców lecz rodzic na rodzica już ma inny skutek. Może nie oczekiwany ale bardziej zapamiętany

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2014-12-04 11:10:32 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

A czego oczekujesz, ze szkola zaprowadzi grupowo wszystkie klasy pod prysznic i kilkugodzine preparaty odwszawiajace, ogoli dzieciakom glowy?
Ze wymusi higiene u rodzicow?

Jeszcze raz, wspolczuje dziecku zmuszonemu walczyc o pozycje z powodu rodzica.

Do góry stronyOffline

eladudzia

Post #6 Ocena: 0

2014-12-04 11:21:02 (11 lat temu)

eladudzia

Kobieta

Cytat:

2014-12-04 11:10:32, karjo1 napisał(a):
A czego oczekujesz, ze szkola zaprowadzi grupowo wszystkie klasy pod prysznic i kilkugodzine preparaty odwszawiajace, ogoli dzieciakom glowy?
Ze wymusi higiene u rodzicow?

Jeszcze raz, wspolczuje dziecku zmuszonemu walczyc o pozycje z powodu rodzica.

ja chcę wpłynąć na rodziców a nie na szkołę. Walczę o zdrowie i higienę dziecka a nie o pozycję, bo mam w nosie co o mnie pomyślą inni. Uważam, że szkoła powinna bardziej robić nagonkę na higienę niż tylko karcić przez nieobecności.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2014-12-04 11:29:09 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

To bys musiala zmienic system szkolnictwa, ewentualnie korzystac ze szkol prywatnych/z internatem ;).
Na rodzicow bardziej nie wplyniesz niz szkolne listy, przynajmniej w kierunku, jakiego bys oczekiwala.
Specyfika wszawicy nie jest tylko brud, wzielas pod uwage, ze pojawienie sie u Twojego dziecka moze byc zwiazane z cyklem rozwojowym i przetrwaniem paru osobnikow w poscieli, wlosach, ubraniu w Twoim domu?,

Dorosly moze byc obojetny na relacje ze szkola i innymi rodzicami, dzieciak jest na nie skazany 5 dni w tygodniu przynajmniej po 6 godzin dziennie.

Do góry stronyOffline

eladudzia

Post #8 Ocena: 0

2014-12-04 12:03:26 (11 lat temu)

eladudzia

Kobieta

Cytat:

2014-12-04 11:29:09, karjo1 napisał(a):
To bys musiala zmienic system szkolnictwa, ewentualnie korzystac ze szkol prywatnych/z internatem ;).
Na rodzicow bardziej nie wplyniesz niz szkolne listy, przynajmniej w kierunku, jakiego bys oczekiwala.
Specyfika wszawicy nie jest tylko brud, wzielas pod uwage, ze pojawienie sie u Twojego dziecka moze byc zwiazane z cyklem rozwojowym i przetrwaniem paru osobnikow w poscieli, wlosach, ubraniu w Twoim domu?,

Dorosly moze byc obojetny na relacje ze szkola i innymi rodzicami, dzieciak jest na nie skazany 5 dni w tygodniu przynajmniej po 6 godzin dziennie.

Jeżeli wszawica byłaby od mojego dziecka, wówczas miałaby poranioną skórę głowy. Starsza córka też by miała bo często śpią razem, i ciągle są razem, a nie ma nic. Pościel za każdym razem jest prana, czapka również. Strój szkolny ma codziennie zmieniany oprócz spódniczki. Trzeci raz w ciągu miesiąca to lekka przesada. Każdemu rodzicowi ręce opadłyby. Moja córka ma fajne dzieciaki w klasie i dużo im pomaga i często staje w obronie słabszych (przeciwieństwo siostry). Mają szacunek do niej i bardzo ją lubią więc myślę, że dokuczanie jej nie miałoby tu miejsca. To co czuje czy myśli, mówi na głos. O wszach już też mówiła i nie było złośliwych reakcji ze strony dzieci. Jak wróci jutro do szkoły to zapewne znowu będzie o tym mówiła. Myślę, że to jej też przeszkadza bo ciągle się drapie i woli o tym mówić niż chować głowę w piasek. Zobaczę jak sytuacja się rozwinie ale jak przyniesie wszy kolejny raz w najbliższym czasie, to zgłoszę w councilu.

Do góry stronyOffline

kroliczek432

Post #9 Ocena: 0

2014-12-04 12:22:16 (11 lat temu)

kroliczek432

Mężczyzna

Z nami od: 05-07-2009

Mysle, ze powinnas najpierw porozmawiac o swoich planach z corka.
Siedmioletnia dziewczynka zasluguja na wyjasnienie i poznanie planow zanim zobaczy swoj autorytet tanczacy z transparentem przed szkola.
Porozmawiaj jeszcze moze w szkole, jak nie dojdziesz do porozumienia z nauczycielka, to z nastepna, albo dyrekcja, pielegniarka szkolna, Twoj desperacki krok jest dla mnie w zaden sposob niezrozumialy.
Narazasz swoje dziecko na posmiewisko, jak i siebie rowniez.

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

AlmostFamous

Post #10 Ocena: 0

2014-12-04 12:34:45 (11 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Moze ja jestem z innej planety. Ale tam gdzie chodziłem do szkół wstydem nie było walczyć z czyms takim. Wstydziłby sie raczej osoby ( dzieci i rodzice ), ktore to ewentualnie miały. I to raczej te dzieci były pośmiewiskiem. Ale tu chyba z tego co piszecie jest odwrotnie
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,