MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Transparent informujący o wszawicy w klasie

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

eladudzia

Post #1 Ocena: 0

2014-12-04 09:46:03 (11 lat temu)

eladudzia

Kobieta

Z nami od: 09-06-2007

Witam.
Chciałabym zrobić transparent informujący o problemie wszawicy w klasie i stanąć z nim pod klasą mojego dziecka. Nie obchodzi mnie reakcja rodziców ani szkoły i możliwe, że narobię sobie tym problemów ale mam dosyć odwszawiania swojego dziecka. Po raz trzeci w ciągu miesiąca, moja pociecha przyniosła wszy do domu. Szampon, którym zwalczam wszy, ma chronić głowę jeszcze przez 2 tygodnie po użyciu (tak jest w ulotce), a tu po tygodniu przynosi mi kolejne. Możliwe, że ten szampon to wielka ściema albo dzieci znajdujące się w pobliżu mojej córki, mają tak zawszawione głowy, że szampon, który miał chronić jej głowę, nie radzi sobie ze zwalczaniem ich bo jest ich tak dużo. Za każdym razem zgłaszałam problem nauczycielce i prosiłam ją aby dała dzieciom listy z informacją, iż jest wszawica w klasie i aby rodzice sprawdzili głowy dzieciom. Powiedziała że tak zrobi i na tym się skończyło. Żadnych działań w tym kierunku z jej strony. Poszłam więc dzisiaj do biura i przekazałam tę informację i powiedziałam co o tym myślę i jeżeli nic nie zrobią w tym kierunku, to zgłoszę w Councilu. Karzą rodziców za nieobecności dzieci w szkołach a nic nie robią z brudactwem i wszawicą. Czasami też rodzice nie zdają sobie sprawy z problemu albo myślą, że ich dzieci to nie dotyczy i wyrzucają kartki z tą informacją do kosza. Pomyślałam sobie, aby zrobić taki transparent ze zdjęciem swojego dziecka i opisaniem problemu. Może to bardziej wpłynie na rodziców niż kartka w teczce. Chcę zrobić również ulotki i wcisnąć każdemu rodzicowi lub babci czy dziadkowi przed klasą. Bywa tak, że babcia bądź dziadek nie znają angielskiego i nie zrozumieją mojej intencji z transparentu więc taką ulotkę przyniesą do domu i może ktoś z członków rodziny zna angielski i weźmie tę informację pod uwagę. Moja córka ma długie, gęste blond włosy i usunąć wszystko z jej głowy i włosów, to wielka walka, którą mam serdecznie dosyć. Może macie pomysła na hasła?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2014-12-04 09:52:10 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #3 Ocena: 0

2014-12-04 09:52:54 (11 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Cytat:

2014-12-04 09:52:10, ewelazk napisał(a):
po pierwsze zastanow sie nad kosekwencjami dla twojego dzicka. jej twarz na transparencie i pikietowanie przed szkola
a pomysl jakie pieklo moga jej zrobic pozniej dzieci w szkole, kolezanki i koledzy ktorych rodzice beda sie smaic z tego w domu przy dzieciaach, a dzieci kopiowac to w szkole.
wiem i rozumiem twoja wscieklosc ale zastanow sie nad tym dobrze bo mozesz skrzywdzic i zawstydzic tym swoje dziecko

Dokładnie to samo chciałam napisać...
A dzieci bywają okrutne :-(.

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

kik1976

Post #4 Ocena: 0

2014-12-04 09:55:17 (11 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

obawiam sie, ze nic nie wskurasz. mozesz zmienic szkole i jako przyczyne podac wlasnie miedzyinnymi ten problem. ja zmienilam, co prawda z innego calkeim tytulu, ale po drodze skonczyl mie sie ten problem.
przychodza z takim transparentem do skzoly, to podejrzewam, ze moglabybys miec nawet problemy z prawa karnego.
mozesz zglosic do councilu, niech ci zwracaja np koszty szamponu.

noi jak wyzej wspomnielialy dziewczyny.

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 04-12-2014 09:56 ]

Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #5 Ocena: 0

2014-12-04 10:04:08 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Komentować pomysłu nie będę ale nie zrobiłbym czegoś takiego własnemu dziecku.

Chciałem jednak zauważyć iż wszawica nie ma nic wspólnego z wspomnianym "brudactwem".

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2014-12-04 10:12:45 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Jesli problem jest od miesiaca,do tej pory byliscie zadowoleni ze szkoly, a rozmowa z nauczycielka nie pomaga, to moze rozmowa z dyrekcja, pielegniarka szkolna, z zaprzyjaznionymi rodzicami z klasy dziecka.

A domowych sposobow na radzenie sobie z wszami jest sporo na forum, moze warto rzucic okiem, moze efekty beda bardziej dlugotrwale?

Co do pomyslu transparentu, jw., nie skazalabym dziecka na ostracyzm.

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #7 Ocena: 0

2014-12-04 10:19:02 (11 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Cytat:

2014-12-04 10:12:45, karjo1 napisał(a):
(...)
Co do pomyslu transparentu, jw., nie skazalabym dziecka na ostracyzm.

...i siebie na kłopoty z prawem.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2014-12-04 10:26:01 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Jakie klopoty z prawem, jesli 1-osobowa pikieta bedzie poza terenem szkoly ?
Kwalifikacja zalezalaby od tresci transparentu, ewentualnych zdjec.

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #9 Ocena: 0

2014-12-04 10:44:13 (11 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

karjo, ale autorka chce stac po klasa...
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

eladudzia

Post #10 Ocena: 0

2014-12-04 10:49:42 (11 lat temu)

eladudzia

Kobieta

Z nami od: 09-06-2007

to są małe dzieci więc śmiać się nie będą. Nie zrozumiałyby nawet o co w tym chodzi. Może fakt, ze zdjęciem przesadziła ale czasami takie posunięcie szybciej trafi do głów rodziców niż informacja w teczce. Po zwalczaniu wszawicy szamponami przeznaczonymi do tego, delikatna skóra głowy mojego dziecka wygląda jak papier ścierny i to po dwóch razach a dzisiaj muszę zastosować go po raz trzeci. Nie tylko zwalcza wszy ale wysusza naskórek i może przynieść to gorsze skutki i dłuższe leczenie. Szkoła oprócz listów nic więcej zrobić nie może. To od rodzica zależy co zrobi dalej z tą informacją. Z reguły ląduje to w koszu. Czasami w śmieszny sposób poprzez plakaty, transparenty można wpłynąć na dbanie o swoje dziecko. Szkoły oraz Council bardziej powinien zainteresować się tym problemem i nagłaśniać go w większym stopniu

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,