Z kosmetyków pielęgnacyjnych polecam antyperspirant w krysztale, szczególnie mi przypasował tej firmy

Nie polecam natomiast orzechów piorących - owszem, nadają się do delikatnie zabrudzonych rzeczy, ale do standardowo - nie za bardzo.
Str 4 z 20 |
|
---|---|
Kasia_red | Post #1 Ocena: 0 2014-11-14 09:36:20 (11 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Przyszły mi do głowy jeszcze kiełki! Kapitalna sprawa. Polecam nabyć trzypoziomową(klasyczną) kiełkownicę, nasiona na kiełki i bawić się w kiełkowanie. Kiełki dostarczają całą listę zdrowych składników, do tego są pyszne.
Z kosmetyków pielęgnacyjnych polecam antyperspirant w krysztale, szczególnie mi przypasował tej firmy ![]() Nie polecam natomiast orzechów piorących - owszem, nadają się do delikatnie zabrudzonych rzeczy, ale do standardowo - nie za bardzo. Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
buszko | Post #2 Ocena: 0 2014-11-14 10:02:05 (11 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2012 Skąd: Wonderland |
ja polecam wodę z cytryną, o której wielu wspomina, a dla dzieci zamiast chipsów i słodyczy pestki na przekąskę: słonecznik, migdały, dynia.
|
zosiasamosia | Post #3 Ocena: 0 2014-11-14 10:20:05 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2014-11-14 09:12:35, karjo1 napisał(a): Miod od pszczelarzy jak najbardziej laduje w Tesco i innych marketach, nie ma co demonizowac. Tyle, ze bedzie mial troche inna cene niz 'sztuczny' miod. Sposoby weryfikacji prawdziwosci miodu: http://pasieka-gucio24.beepworld.pl/testnaprawidowomiodu.htm Podobno sztuczny miód się nie krystalizuje. Niedawno skończył nam się miód z wujowej pasieki i zakupiliśmy Manuka MGO 400, ale jeszcze nie zaczęliśmy stosować. Co do dzieci i słodyczy Koleżanka z pracy przyniosła ostatnio morwę w czekoladzie, zdrowa i pyszna słodycz, nie jestem pewna tylko czy produkowana w Anglii czy w Nowej Zelandii. Cytat: 2014-11-14 09:36:20, Kasia_red napisał(a): Nie polecam natomiast orzechów piorących - owszem, nadają się do delikatnie zabrudzonych rzeczy, ale do standardowo - nie za bardzo. Człowiek uczy się całe życie, Kasiu, pojęcia nie miałam, że takie cuda istnieją ![]() Lubie kiełki, ale niestety idę na łatwiznę i kupuję gotowe. [ Ostatnio edytowany przez: zosiasamosia 14-11-2014 10:24 ] |
karjo1 | Post #4 Ocena: 0 2014-11-14 10:22:05 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Na dzieciece kurzajki posmarowanie przekrojonym zabkiem czosnku rano i wieczorem, po 2-3 dniach zmiany znikaja.
|
zaczarowany_pan | Post #5 Ocena: 0 2014-11-14 11:56:25 (11 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2011 Skąd: South |
Polecam odwiedzic strone biochemiaurody i zrobsobiekrem.
Z zakupionych skladnikow w prosty sposob sporzadzasz wlasne kosmetyki, ktore moga byc kompletnie pozbawione szkodliwej chemii. Jedyny minus, niektore z nich trzeba robic prawie na biezaco, maja krotki okres przydatnosci
Zyj i pozwol zyc innym
|
|
|
gosian | Post #6 Ocena: 0 2014-11-14 12:00:07 (11 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
A ktoś używa krem z alg morskich? Jak tak, to jaki najlepszy?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
krakn | Post #7 Ocena: 0 2014-11-14 13:22:55 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2014-11-14 09:36:20, Kasia_red napisał(a): Nie polecam natomiast orzechów piorących - owszem, nadają się do delikatnie zabrudzonych rzeczy, ale do standardowo - nie za bardzo. One są dobre ale tak jak mówisz, no i trzeba ich wrzucić dość duzo żeby zadziałały. natomiast miałem kiedyś płyn ekstrakt z tych orzechów do mycia, prania ... itp. Kurde zarąbisty był, no i ręce były przyjemniejsze niż po kremach :> Z USA przychodzi moda na produkty na bazie cytrusów i kukurydzy. te drugie znane są od lat 90 tych, ale są dość drogie, natomiast citro to zarąbista sprawa. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2014-11-14 13:28:52 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2014-11-14 10:20:05, zosiasamosia napisał(a): Cytat: 2014-11-14 09:12:35, karjo1 napisał(a): Miod od pszczelarzy jak najbardziej laduje w Tesco i innych marketach, nie ma co demonizowac. Tyle, ze bedzie mial troche inna cene niz 'sztuczny' miod. Sposoby weryfikacji prawdziwosci miodu: http://pasieka-gucio24.beepworld.pl/testnaprawidowomiodu.htm Podobno sztuczny miód się nie krystalizuje. Sztuczny miód to po prostu woda z cukrem i zagęszczacze, stabilizatory itp syf malaria, tak samo jak margaryna i słodziki. A wiecie ze Polska ma jedne z najlepszych miodów w europie? Tylko naszym brakuje zmysłu marketingowego, czesto sprzedają w litrowych słoikach jak ogórki. A w innych krajach 2 łyżki miodu, kawałek plastra, ładna etykietka, estetyczny MALUTKI słoiczek, a cena jak za polski litr ![]() Uwielbiam Polskie miody. i Cieszę się że są stosunkowo tanie, choć wiem że powinni zarabiać więcej. ![]() Kiedyś dostałem od klientki 2 słoiki miodu, właśnie się kończy ostatni, będę musiał uderzyć po prośbie ![]() ![]() aaa i miodu się nie podgrzewa jeżeli chcemy zachować jego zdrowe właściwości, bo w 60 stopniach to już po jego właściwościach. Lepiej jeść taki scukrzony. Cytat: 2014-11-14 10:22:05, karjo1 napisał(a): Na dzieciece kurzajki posmarowanie przekrojonym zabkiem czosnku rano i wieczorem, po 2-3 dniach zmiany znikaja. Zgadza sie, zawiera środek podobny do antybiotyku, wspaniale wzmacnia działanie antybiotyków, a nawet często go zastępuje. Od dziesięcioleci, wspomaga moje leczenie aspirynami. I nawet trzymam się, to działa. Warunek jeden, tylko i wyłącznie dobry europejski czosnek świeży ząbek. żadne pigułki, proszki, pasty czosnkowe. I czosnek nie moze dostać wyższej temp niż 40C bo olejki tracą swoje właściwości. Więc ten w zupie, to tylko walor smakowy, nie zdrowotny. Niestety. najprosciej jest przeciąć go na kawałki jakie mozna połknąć i połkąć go jak lekarstwo bez gryzienia. No chyba ze lubimy, to kromka Świerzego dobrego chlebka, duuużo siekanego czosnku posypane na masło ![]() No nie jest to niebo w gębie, ale gęba w niebie na pewno ... no dobra w kosmosie ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
KropkaIT | Post #9 Ocena: 0 2014-11-14 14:40:45 (11 lat temu) |
Z nami od: 11-11-2014 Skąd: Glasgow |
Cytat: 2014-11-13 11:38:08, agarudii napisał(a): co do aluminium, staram sie pozbyc. oczywiscie na odstrzal poszly antyperspiranty w kulce, zastapilam kulka z dr organic bez aluminium,sls,parabenow i alkoholu. Ja co prawda nie mieszkam jeszcze w UK, ale z miłą chęcią podepnę się pod temat, który jest mi bardzo bliski sercu. Ja praktycznie wszystko robię sama w domu (chleb, wędliny itp). Mam trochę szybkich, łatwych i sprawdzonych przepisów (np. chleb w 5 min ![]() Wkładam warzywo do "usuwacza pestycydów" czyli miski z wodą i sodą. Proporcje: na litr wody 1-2 łyżki sody oczyszczonej i zostawiam na kilka minut. I tu dobra rada - polecam szklaną przezroczystą miskę przynajmniej pierwszym razem - szok gwarantowany ![]() A co do aluminium w antyperspirantach to mogę polecić 2 rozwiązania. 1. naturalny dezodorant z kryształu - koszt w Pl kilka złotych. 2. Zakupić chlorek magnezu i w małym atomizerze wymieszać go z wodą destylowaną (proporcje 100gr chlorku na 200gr wody) O fluorze w paście do zębów chyba nie trzeba nikomu mówić :/ [ Ostatnio edytowany przez: KropkaIT 14-11-2014 14:49 ] |
agarudii | Post #10 Ocena: 0 2014-11-14 16:55:21 (11 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
Miod ojczysty oczywiscie, w sloikach, jak do ogorkow ( litrowych)
![]() ![]() syrop z czosnku, cytryny i miodu chyba dziala ( tfu tfu tfu) mloda chyrlaa nadal, ale antybiotyk kompletnie zbedny ( nie wiem czy bez syropu by juz brala, ale bardzo prawdopodobne). dokupilam herbatke z malin, szukalam z lipy, ale chyba musze zamowic w pl aptece. pasta do zebow bez fluoru, oczywiscie ( mloda z weledy z nagietkiem i koprem) my dr organic z granatem. Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|