MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

żyję zdrowo ( a przynajmniej sie staram ;) )

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

Str 12 z 20

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2014-11-22 08:07:13 (11 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

O szkodliwości "białych" dezodorantow mówi się od trzydziestu lat a ja wciąż ich używam i wbrew pogoskom wciąż żyję.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stanislawski

Post #2 Ocena: 0

2014-11-22 08:18:08 (11 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Właśnie mam coś takiego, jak na zdjęciu, tyle, że innej firmy.
Nawet się zastanawiałem, czy po ściągnięciu tej wirzechniej pokrywy coś się dalej ściąga.
Ponawiam pytanie - jak to używać? (a nie co masz).

Co do szkodliwości innych deo (z aluminimum) - nie wiem jaka jest ich powszechna szkodliwość. Wiem, że ja mam egzemę. Nawet po tych "anti-allergic".

Co do szkodlwiości i tego typu tekstów na jej temat, można powiedzieć np. "ja palę już 30 lat i też żyję".

Do góry stronyOffline

Strona WWW

agarudii

Post #3 Ocena: 0

2014-11-22 09:04:45 (11 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

stanislawski, to jest zwykla kulka i tak tez jej uzywasz( jak normalnej standardowej kulki). jezeli masz "cos takiego" tylko innej firmy, to nie masz z krysztalem, jak pisales wczesniej, bo ta ze zdjecia jest bez. jezeli masz egzeme, to proponuje przejrzec kosmetyki, sprawdzic sklad. unikac skladnikow trujacych i podrazniajacych, powinno pomoc.

jezeli cie nie interesuje "co mam" ( lubie sie chwalic antyperspirantem *TIRED*), to nie pytaj jak uzywac rzeczy, ktorych nie mam, wrozka nie jestem.

[ Ostatnio edytowany przez: agarudii 22-11-2014 09:10 ]

Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2014-11-22 09:27:27 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2014-11-22 08:07:13, andyopole napisał(a):
O szkodliwości "białych" dezodorantow mówi się od trzydziestu lat a ja wciąż ich używam i wbrew pogoskom wciąż żyję.

Hehe, ludzie pili i jedli ze srebrnych i ołowianych naczyń i żyli aż do śmierci.

A w USA, u pracownic laboratorium jakiegoś, bardzo popularne były kosmetyki z dodatkiem cezu, bo w nocy świeciły.
Więc urozmaicaly sobie życie erotyczne, niestety zabawy z materiałami radioaktywnymi skończyły się niezbyt ciekawie.
O dziwo przełożeni wiedzieli i nic nie mieli przeciwko temu.

W cudownych kosmetykach jest od cholery szkodliwych dodatków, które mają czynić cuda, a tak na prawdę cera kobiet wygląda coraz mniej naturalnie, sztucznie, jak papierowa. Okropne,
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

buszko

Post #5 Ocena: 0

2014-11-22 14:52:53 (11 lat temu)

buszko

Kobieta

Z nami od: 22-12-2012

ja bardziej zwracam uwagę na to co jem, w zasadzie nie miałam wyjścia, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :) bardzo duża zmiana w samopoczuciu po zmianie nawyków. Zwłaszcza moje chronicznie dokuczające zatoki się uspokoiły.
Skupiam się na tym by w diecie było mnóstwo produktów odśluzowujących organizm, przede wszystkim dużo kaszy jaglanej, nawet zamiast ziemniaków. Zamiast zwykłych herbat i kaw piję miętę , lipę, pokrzywę, rumianek, yerba mate, czerwoną i zieloną herbatę, koper i inne ziołowe herbaty-od tego czasu skończyły się moje problemy z cerą. Unikam mleka i produktów mlecznych. Wbrew temu co się mówi nie jest zdrowe. U mnie da się to odczuć.

[ Ostatnio edytowany przez: buszko 22-11-2014 14:54 ]

Do góry stronyOffline

niebieskieucho

Post #6 Ocena: 0

2014-11-26 16:38:10 (11 lat temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Bardzo zdrowe jedzenie:
zieleniny blendzenie

Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

Maadziara86

Post #7 Ocena: 0

2014-11-27 10:16:18 (11 lat temu)

Maadziara86

Kobieta

Z nami od: 09-02-2014

uwielbiam ten temat ! ze tez nikt wczesniej na to nie wpadl!;) ja juz od jakiegos czasu intersuje sie zdrowszym odzywianiem i medycyna naturalna. perspektywa zmienia sie strasznie. ja nawet ostatnio staram sie jesc wegansko, malymi kroczkami… a przez planet organic i holland to chyba zbankrutuje :)

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #8 Ocena: 0

2014-11-28 10:21:47 (11 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Od jakiegoś czasu równiez przestawiam moją rodzine na zdrowe odżywianie.
Od bardzo dawna nie stosuję w kuchni "ziarenek smaku" vegety" i innych takich. Zamiast tego świeze zioła(jak zbraknie,to biore suszone)sól morska,pieprz. Kubki smakowe sa tak wyczulone na wszelkie ulepszacze jak-vegeta,że kiedyś w restauracji polskiej,mój mąz nie dokończył obiadu,ponieważ czuł chemie.
Pijemy duzo wody i świeże soki 100% innocent.
Chleb pieczemy w domu już jakieś 3 lata. Ostatnio przerzucilismy sie na mąke orkiszową. Wszelkie bułeczki,rogaliki,chałki równiez robię w domu.
Od 2 lat uzywam tylko organicznych kosmetyków do twarzy,ciała i włosów.
Polecam stronkę naturalne kosmetyki
W domu stoliku na stałe zagościły orzechy,migdały itd. Dzieci gdy przechodzą,siłą rzeczy skubną coś.
Mam równiez kiełkownice. Najczęściej sieje fasolke mung,któą przemycam później do sałatek..ale gdy siedzę przed komputerem,to skubię sobię.
Kiełkownice siostra kupiła mi w Polsce.
Obrazek
Zakupiłam sobie książki "Zmien chemię na jedzenie" Polecam serdecznie,szczególnie mamom małych alergików. Mnóstwo tam rad,porad,uwag,spostrzeżeń oraz przepisów.
teraz musze wprowadzić przepisy w zycie.
Autorka,matka 2 dzieci wiecznie chodziła z nimi po lekarzach. dzieci chorowały,miały alergie. Wystarczyły zmiany nawyków zywieniowych i rodzina na tym skorzystała. Polecam.
My lubimy jeść kurczaka i nie wiem jak go wyeliminować. Na co mam zwracac uwagę,jakie kurczaki kupować.

Do góry stronyOffline

mnaw85

Post #9 Ocena: 0

2014-11-28 10:32:13 (11 lat temu)

mnaw85

Mężczyzna

Z nami od: 26-04-2014

Cytat:

2014-11-28 10:21:47, ewamik napisał(a):
Pijemy duzo wody i świeże soki 100% innocent.
sok owocowy z rocznym terminem przydatności :-]*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2014-11-28 10:41:21 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Te niby swieze soki nie sa tylko i wylacznie sokiem w kartonie, do tego dochodza np.srodki antygrzybicze.

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,