MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bezczelnu lekarz

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ie2ox4-b

Post #1 Ocena: 0

2014-07-23 06:47:32 (11 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Jaki uraz? Współczucia nie rozróżniasz od urazu?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

lichowie

Post #2 Ocena: 0

2014-07-23 08:37:26 (11 lat temu)

lichowie

Z nami od: 20-09-2007

@r2d2far

Nic mnie to nie dziwi. Sama doświadczyłam przykrości ze strony GP. Ja napisałam skargę do managera przychodni. Ponieważ odpowiedź była lekceważąca, zdecydowałam się napisać kolejną; bardziej dosadną. Pani manager już się nie odważyła traktować mnie po macoszemu. Wręcz wydzwaniała do mnie, żeby wyjaśnić problemy. Zostałam przeproszona, a w chwili obecnej wszystkie wizyty u lekarza przebiegają modelowo.
Zachęcam Cię, żebyście złożyli skargę. Możecie to zrobić bezpośrednio w przchodni lub przez PALS office.
Moje doświadczenie mówi mi, że skargi pomagają.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Do góry stronyOffline

lichowie

Post #3 Ocena: 0

2014-07-23 09:18:58 (11 lat temu)

lichowie

Z nami od: 20-09-2007

Dla wątpiących, że takie skandaliczne zachowanie GP mogło mieć miejsce, pozwolę sobie jeszcze przytoczyć taką historię z mumsnet, którą przeczytałam dwa dni temu na forum .
Kobieta we wczesnej ciąży poprosiła GP o skierowanie do Early Pregnancy Unit na skan, żeby sprawdzić czy zarodek zaimplantował się w macicy. Wcześniejsza ciąża była ciążą pozamaciczną i rozerwało jej jajowód. Wcześniej nie miała nawet objawów. Dowiedzieli się dopiero jak straciła ciążę i jajowód. Została wtedy poinformowana, że jak zajdzie w kolejną ciążę to będzie jej przysługiwać wczesny skan ponieważ jest ryzyko powtórzenia się ciąży pozamacicznej jak 1 do 10.
GP kompletnie zignorowała tę pacjentkę. Powiedziała, że bez objawów jej skierowania nie da. Nie pomogły tłumaczenia, że w poprzedniej ciąży też żadnych objawów nie miała. A na ryzyko jak 1 do 10, pani doktor tylko pocieszyła, żeby się nie martwiła na zapas bo przecież ma szansę jak 9 do 10, że wszystko będzie dobrze.
Problem polega na tym, że ciąża pozamaciczna potencjalnie zagraża życiu matki, a ta pani jak straci drugi jajowód to na naturalne poczęcie już szansy nie będzie miała.
Zachowanie GP było skandaliczne i nie ma mowy, żeby ta pani nie zrozumiała mowy ojczystej!

[ Ostatnio edytowany przez: a-were 23-07-2014 09:20 ]

Do góry stronyOffline

abd_ul

Post #4 Ocena: 0

2014-07-23 10:52:41 (11 lat temu)

abd_ul

Mężczyzna

Z nami od: 04-06-2013

moze powiedzial
Do you think that removing implant will give you some benefits?

Do góry stronyOffline

paryzanka

Post #5 Ocena: 0

2014-07-23 11:35:55 (11 lat temu)

paryzanka

Kobieta

Z nami od: 07-12-2008

Usunięcie implantu,jak jego założenie odbywa się w klinikach do tego przeznaczonych,o adres można poprosić w recepcji GP,maja tam dostępne ulotki.
Na wizytę nie trzeba się umawiać,jedynie sprawdzić,gdzie w jakie dni i godz.przyjmuja.
Implant można usunąć w dowolnym czasie,jeśli :
-jest złe samopoczucie
-występują objawy w.wym.przez autora tekstu
-planowanie potomstwa,wcześniej niż planowano;)
Pisze z autopsji:)
Po 2latach od założenia,poprosiłam o usunięcie impl.poniewaz byliśmy już mężem gotowi na kolejne dziecko:),czyli drugie.
Pani spytała tylko o powód,gdy dostała odpowiedz z uśmiechem zrobiła to,co miała zrobić;)
Teraz kolejny raz mam założony,ale to już na cały czas jego "ważności",czyli 3lata.
Na insynuacje(tudzież teksty tego typu..)lekarza,chyba bym padła!!
Odpowiedz mogła by być tylko jedna"it's not your business!" Po czym więcej do niego nie wróciła,a spotkanie to zakończyła skarga i domagała się przeprosin!

Życzę powodzenia ;)

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-07-23 12:41:00 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

TITANIUM

Post #7 Ocena: 0

2014-07-23 13:06:45 (11 lat temu)

TITANIUM

Kobieta

Z nami od: 13-04-2012

Ja wiem, ze sa tutaj i dobrzy lekarze i beszczelni, ktorzy niepotrzebnie komentuja ale w tym przypadku obstawiam brak zrozumienia :-8 Jezeli jestes pewien, ze zona dobrze zrozumiala lekarza i, ze nie osmieszycie sie skladajac skarge tak jak w przypadku opisanym pozywzej - zloz skarge.

Sama bylam swiadkiem rozmowy gdzie padlo slowo "benefit" a Polacy do których te slowa padly miedzy soba zastanawiali sie o jaki benefit chodzi. W tym kontekscie akurat nie chodzilo o zasilki.

Problem jest w tym, ze "benefity" weszly w mowe tak gleboko, ze ludziom sie tylko z jednym kojarzy...

My sie tu produkujemy a autora nie ma. Czyzby..?

[ Ostatnio edytowany przez: TITANIUM 23-07-2014 13:07 ]

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2014-07-23 13:11:37 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2014-07-23 13:17:58 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

No tak, diversion tylko z II wojna sie kojarzy ;).

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2014-07-23 13:21:57 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2014-07-23 13:06:45, TITANIUM napisał(a):
Problem jest w tym, ze "benefity" weszly w mowe tak gleboko, ze ludziom sie tylko z jednym kojarzy...

Ponglish czy jak to sie nazywa. Ludzie jakos dziwnie zapomnieli, ze w polskim jest takie slowo jak zasilek i wszyscy ciagle pytaja sie o benefity.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,