|
|
---|---|
Polacy_w_UK_bad | Post #1 Ocena: 0 2014-06-21 13:08:02 (11 lat temu) |
Z nami od: 21-06-2014 Skąd: Londyn |
Zaproszenie do udzialu w badaniu
Jestem studentką studiów magisterskich na kierunku Psychologia Kilinczna i Psychologia Społeczności (MSc in Clinical & Community Psychology) na University of East London. Obecnie jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej poświęconej nastawieniu Polaków mieszkających w UK do zdrowia psychicznego i zaburzeń psychicznych i ich opiniom na temat pomocy dostępnej w UK. W związku z tym chciałabym zaprosić do udziału w badaniu osoby w wieku 30-40 lat, które urodziły sie i wychowały w Polsce i które obecnie mieszkają w Londynie. W szczególności poszukuję osób, które przyjechały po rozszerzeniu Unii Europejskiej w 2004 i które mieszkają w UK od przynajmniej roku. Badanie to będzie miało formę ok 30 minutowego wywiadu-swobodnej rozmowy i będzie miało miejsce pierwszej polowie lipca. Terminy i miejsca spotkań postaram się dostosować do możliwości moich rozmówcow. Cały zgromadzony materiał oczywiscie posłuży tylko do celów naukowych i imiona i nazwiska osób, które zgodzą sie na udział w badaniu nie beda nigdzie użyte. Niestety obawiam sie, że nie jestem w stanie zaoferować żadnego wynagrodzenia za udział w badaniu, jednak będę bardzo wdzięczna za pomoc. Osoby, które byłyby zainteresowane wzięciem udziału w badaniu proszę o kontakt pod adresem email: polacy_w_uk_badanie@hotmail.com |
WiedzmaPlePle | Post #2 Ocena: 0 2014-06-21 14:29:30 (11 lat temu) |
Z nami od: 21-04-2014 Skąd: Srodziemie |
Cytat: które obecnie mieszkają w Londynie
Koniecznie musi byc Londyn? W czasie wojny milcza prawa!
|
malinowka | Post #3 Ocena: 0 2014-06-22 00:42:01 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2014-06-21 14:29:30, WiedzmaPlePle napisał(a): Cytat: które obecnie mieszkają w Londynie
Koniecznie musi byc Londyn? widać tam najłatwiej o pacjentów ![]() " Płakać trzeba w spokoju. Tylko wtedy ma się z tego radość."
|
Post #4 Ocena: 0 2014-06-22 00:44:28 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
malinowka | Post #5 Ocena: 0 2014-06-22 00:48:13 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
nie wnikam, nie dobrze jest za dużo wiedzieć
![]() " Płakać trzeba w spokoju. Tylko wtedy ma się z tego radość."
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2014-06-22 00:56:17 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
malinowka | Post #7 Ocena: 0 2014-06-22 01:04:10 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2014-06-22 00:56:17, rafaln napisał(a): E tam... Po rozmowie ze mna to psychiatra chciał popelnic samobojstwo ![]() moja pani doktor bardzo chciała mi wmówić depresję, wg. niej każdy normalny człowiek powinien mieć depresję na moim miejscu, cóż, przykro mi ![]() " Płakać trzeba w spokoju. Tylko wtedy ma się z tego radość."
|
WiedzmaPlePle | Post #8 Ocena: 0 2014-06-22 04:31:41 (11 lat temu) |
Z nami od: 21-04-2014 Skąd: Srodziemie |
Ja sie sama zdiagnozowalam. Zeby to tylko depresja byla...; )
Sama sobie tez przepisalam i funduje terapie. CBT domowej roboty, bo Person Centred na mnie nie zadziala. Oczywiscie moze nie zadzialac w ogole, bo do wyrowanania braku chemicznej rownowagi w mozgu przydalyby sie tabletki. A przeciez nie bede sie szprycowac prozakami. Niestety nie stac mnie na depresje, ani na zadna inna kondycje, bo ktos musi przeciez pracowac i zarabiac. Nie pomaga fakt rzucania palenia. Czuje sie jak ten narkoman z Trainspotting, zamkniety w czterech scianach pokoju, gryzacy sufit. No, ale podobno w perspektywie dlugoterminowej niby powinno byc lepiej. Choc nie wiem, czy wytrzymam. Nie dosc, ze niezdrowie psychiczne, to jeszcze narkomania (nazwijmy uzalenienie od nikotyny po imieniu) ! Znalazlam nawet przepisy na jedzenie wspomagajace zdrowie psychiczne, ale poki co nie chce mi sie udzielac w kuchni: Mentally Healthy Recipes To sie tez moze przydac: other useful orgnisations mental health care no i oczywiscie Mind. Tu mozna poczyatc, jak ktos lubi ten temat PsychAlive, oraz oczywiscie tu: Mental Health Choices. A tutaj, jakby ktos chcial sie bawic w kariere w branzy: Support/Recovery Worker, porobic kursy CPCAB- Counselling and Psychotherapy, oraz Health and Social Care Mental Health Diploma level 3, ewentualnie Substance Misuse Lev 4 OU. W czasie wojny milcza prawa!
|
|