MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Odpowiedzialnosc GP w surgery, a uraz biodra i jego komplikacje.

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

wtpgoj

Post #1 Ocena: 0

2014-04-27 18:13:44 (11 lat temu)

wtpgoj

Mężczyzna

Z nami od: 27-04-2014

witam wszystkich,
to moj pierwszy post, chcialbym opisac sytuacje, ktora zdarzyla mi sie pol roku temu i meczy mnie do teraz. W polowie listopada zostalem pobity pod pubem, napastnik oprocz mniejszych obrazen wykrecil mi mocno prawa noge w biodrze. Od razu po zdarzeniu zadzwonilem po policje i ambulans, przyjechali po 20min, zatrzymali i aresztowali tego czlowieka, on sie przyznal do pobicia i uszkodzenia samochodu. Ratownik z pogotowia sprawdzil mi cisnienie, czy nie mam wstrzasu mozgu itp. Po powrocie do domu zaczela mnie bolec mocno prawa noga, nastepnego dnia pojechalem do przychodni, przyjela mnie GP, ktora po krotkim badaniu zdiagnozowala stluczenie miesnia i 3tygodnie wolnego od pracy. Standardowo przciwbolowe i powiedziala, ze po kilku tygodniach bedzie ok. Niestety po okolo 10dniach nie bylo wiele lepiej, poszedlem do niej ponownie, ona dalej nie chciala poslac mnie na zadn przeswietlenie czy inna probe zdiagnozowania tej nogi, tylko umowila mnie na wizyte i fizjoterapeuty (ktora byla i tak po 2miesiacach czekania). Niestety noga dalej mnie bolala, w marcu poszedlem ponownie do tej samej przychodni i powiedzieli mi tylko (przyjal mnie inny lekarz), ze mam dalej chodzi do fizjo. Na poczatku kwietnia pojechalem do Polski na kilka dni, poszedlem do ortopedy sportowego, ktory stwierdzil po RTG i RMI (rezonans magnetyczny) uszkodzenie miednicy w miejscu gdzie styka sie koscia udowa. Dodatkowo od ciaglego obciazania lewej strony ciala (na prawej nodze moge w miare stabilnie chodzic, ale skakac czy dzwigac nie ma szans), dostalem przepukliny brzusznej z lewej strony i prawdopodobnie czeka mnie z tego powodu operacja i 4miesiace przerwy w pracy. Powiedzcie, prosze, czy mieliscie moze podobne doswiadczenia i czy powinienem walczyc o jakies odszkodowanie?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2014-04-27 20:03:46 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: +1

2014-04-27 21:35:19 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2014-04-27 22:18:22 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #5 Ocena: 0

2014-04-27 22:21:22 (11 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Ciekawe. Dostałam skierowanie na MRI ( co prawda "wychodzone" było, ale dostałam ) właśnie od GP. Drugi raz referowali mnie z fizjo.

Rozwiązanie z prawnikiem 'no win no fee' to najlepsza opcja.
Nie wiem czy wolno mi polecić tutaj, a mam takiego godnego ;-).
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #6 Ocena: 0

2014-04-27 22:36:44 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #7 Ocena: 0

2014-04-27 22:49:23 (11 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Moje rok z hakiem temu. Moja mama dostała również - kilka m-cy temu. W innej przychodni żeby nie było.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

wtpgoj

Post #8 Ocena: 0

2014-04-28 16:37:13 (11 lat temu)

wtpgoj

Mężczyzna

Z nami od: 27-04-2014

1. Ze sprawca nie bede sie sadzil o uszczerbek na zdrowiu (powinienem?), chce natomiast zlozyc wniosek do CICA o odszkodowanie za uszkodzona miednice, jako skutek pobicia.
2. Co do medical negligence, to mysle, ze moge domagac sie od obydwu GP, ktorzy mnie badali i fizjoterapeuty (ktory rowniez nie stwierdzil nic, poza stluczeniem miesni) odszkodowania za to, ze nie skierowali mnie na zadne dalsze badania, choc zglaszalem 3x brak poprawy i dalszy bol. Czy przepuklina z lewej strony, ktora podejrzewam, ze tez dostalem z powodu uszkodzenia biodra, bo obciazalem nadmiernie druga strone ciala, tez moze sie kwalifikowac do odszkodowania?
3. Co do skierowania na przeswietlenia (RTG i ew. RMI) GP sam powiedzial, ze nie widzi takiej potrzeby ( a nie, ze mu nie wolno kogos skierowac), bo ''kosc jest cala, skoro moge chodzic''. Generalnie chodzi mi o to, ze oni calkowicie zignorowali moja sprawe, skoro nie mialem np. zlamanej kosci udowej. Bol odczuwam stale, niezaleznie czy siedze czy stoje, podczas wysilku jest duzo gorzej, podniesienie 15-20kg, to dla mnie teraz duzo, a wczesniej 50-60kg, to dla mnie byla pestka.
4. Jeszcze im nie pokazalem wynikow z RMI z Polski, nie wiem, czy powinienem to robic czy moze isc do innej przychodni?
@nie_z_tej_bajki, podaj prosze nmiary na ta agencje no win no fee.

[ Ostatnio edytowany przez: wtpgoj 28-04-2014 16:41 ]

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2014-05-07 14:39:39 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2014-05-07 19:03:49 (11 lat temu)