Str 7 z 7 |
|
---|---|
Eddmund | Post #1 Ocena: 0 2015-02-25 09:41:40 (10 lat temu) |
Z nami od: 28-09-2010 Skąd: Manchester |
Może zamiast osobistych doświadczeń czy ciekawostek typu "porozmawialam z kilkuset osobami" macie świeży link do strony renomowanej uczelni lub służby zdrowia w jakimś zachodnim kraju, gdzie mogę poczytać więcej o tym dlaczego nie należy szczepić. Nie marnujmy czasu na strony typu preczzeszczepionkami.pl czy blogi wszelkiej maści odkrywców z naukowymi tytułami.
Póki co, za szczepieniem opowiadają się główne organizacje związane ze zdrowiem w rozwiniętych krajach jak NHS czy WHO. Przeciwko szczepieniom mamy przde wszystkim taktykę niepewności i strachu, którą można podsumować tym cytatem: "...moj maz jest przykladem jakie zniwo moze spowodowac zakazna choroba, a moj wnuk przykladem jak szczepionki zachwialy jego organizmem. Wiem ze oficialnie dalej nie ma potwierdzen tych roszczen, ale czy tysiace przypadkow moze byc tylko zbiegiem okolicznosci?" Pracując w branży z której ta taktyka pochodzi (FUD) jest to trochę za mało żeby mnie przekonać. Wrzućcie solidne naukowe dowody, nie gdybania, osobiste doświadczenia, egzotyczne badania pojedyńczych lekarzy czy wypowiedzi polityków. |
karjo1 | Post #2 Ocena: 0 2015-02-25 10:13:33 (10 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Skoro chcesz ograniczyc przytaczane linki do paru, niezupelnie bezinteresownych, organizacji, to faktycznie nie ma co marnowac czasu.
Nikt nikogo nie probuje przekonac, raczej pobudzic do samodzielnego myslenia. Uwzgledniajac ostrzezenia przez samych producentow szczepionek i organizacji medycznych, majac doczynienia z osobami borykajacymi sie z powiklaniami, daje to szerszy kontekst. Naprawde myslisz, ze jakakolwiek firma farmaceutyczna dobrowolnie przyzna bezcelowosc wlasnego produktu, czy jeszcze gorzej - jego szkodliwosc? WHO i inne organizacje rzadow roznych krajow pozostaja glownie przedsiebiorstwami na duza skale, maja tyle wspolnego z dobrostanem ludzkim, co sily zbrojne ONZ z pokojem na swiecie ![]() Proponuje przejrzec przynajmniej informacje: zdrowie [ Ostatnio edytowany przez: karjo1 25-02-2015 10:14 ] |
Eddmund | Post #3 Ocena: 0 2015-02-25 11:11:29 (10 lat temu) |
Z nami od: 28-09-2010 Skąd: Manchester |
Nie ograniczam linków do paru organizacji, ale do paru tysięcy (renomowane uczelnie, strony rządowe, służba zdrowia w rozwiniętych krajach). Naturalnie jak wierzysz w konspiracje globalnego konglomeratu medyczno - rządowego, to pewnie nie uwierzysz w cokolwiek napisanego na stronie NHS.
Link który wkleiłaś, to jest dokładnie to o czym pisałem wcześniej. Prywatna stronka, wszystkie artykuły są autorstwa jakiejś pani która mówi o swoich "przemyśleniach" nt szczepionek. Jak znam życie pewnie rodzic autystycznego dziecka, szukający odpowiedzi dlaczego. I szczepionki są takim popularnym celem, na którym można wyładować frustrację i obwinić. Lubię samodzielnie myśleć, więc gdy podejmuję decyzję nie chcę czyichś opinii, przemyśleń czy podejrzeń. Nie interesują mnie autorytety czy opiniotwórcy. Interesują mnie fakty. Potwierdzone naukowo. |
agarudii | Post #4 Ocena: 0 2015-02-25 11:38:14 (10 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
Eddmund wez sobie ulotke od jakiejkolwiek szczepionki i ja przeczytaj, tylko ze zrozumieniem. porownaj sobie np powiklania choroby, a skutki uboczne szczepienia na te chorobe
![]() Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|
karjo1 | Post #5 Ocena: 0 2015-02-25 11:48:53 (10 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Podany link jest linkiem stowarzyszenia, zawiera baze ulotek informacyjnych producentow szczepionek, artykuly prawne, pisma MZ, SANEPiD, informacje medyczne.
Jest przykladem strony informacyjnej, w jezyku polskim. Wszystkie strony internetowe beda rzadowe, badz prywatne, nawet jesli to bedzie strona uczelni. Nie wierze w konspiracje, wierze w ideologie wladzy i pieniadza rzadzace krajami, spoleczenstwami. Bardziej bedzie wiarygodny rodzic dziecka z powiklaniami poszczepiennymi niz ekonomista z plakietka dr hab. med.xxx, zarabiajacy od ilosci sprzedanych medykamentow, jednoczesnie trzymajacy sie z daleka od ich stosowania przez wlasna rodzine. Nie musze wyladowywac frustracji, podkresle jeszcze raz, majac obecna wiedze, zgodze sie z zasadnoscia paru szczepionek, reszta jest napedzaniem biznesu kosztem nieswiadomosci pacjentow. Z tym powierdzaniem naukowym tez roznie bywa, fakty mozna roznie interpretowac, naginac wyniki do wlasnych potrzeb, udowadniac hipotezy sluszne zalozonemu celowi. Troche o etyce: testy medyczne czy tez uznamy z malo wiarygodne? [ Ostatnio edytowany przez: karjo1 25-02-2015 11:50 ] |
|
|
Tommeq | Post #6 Ocena: 0 2015-02-25 17:32:30 (10 lat temu) |
Z nami od: 24-03-2014 Skąd: UK |
Włochy - wygrane odszkodowanie za autyzm poszczepienny
Italy – Court Holds MMR Vaccine Causes Autism – III: English Translation Of Court Decision [ Ostatnio edytowany przez: Tommeq 25-02-2015 17:35 ] |