MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szczepic w UK czy w PL ?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 4 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: +1

2014-04-27 20:07:57 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Jestem za pelna swoboda wyboru, ale z ponoszeniem pelnych konsekwencji - nie szczepisz siebie/dzieci to OK, ale plac potem za leczenie powiklan jesli rozwinie sie choroba, ktorej dzieki szczepieniu mozna bylo uniknac.

Konsekwentnie, dozywotnia rekompensata powinna byc przyznana dla dzieci ktore cierpia z powodu powiklan. Gdyby powiklan nie bylo, nie byloby sensu istnienia vaccine-damage-payment w UK, chociaz nie sadze ze 120 tysiecy rekompensuje wystarczajaco konsekwencje.

Pewinie pwowolujac sie na Freedom of Information Act mozna byloby sie dowiedziec ile milionow zostalo wyplacone na odszkodowania za cos, co niby nie stanowi zupelnie zadnego zagrozenia...

Mozna sprawdzic ile wydano w USA na rekompensaty roznych rownie nigdy nie szkodliwych szczepionek (rowniez HPV). vaccine compensation - statistics report

Jak pisalam wczesniej, doceniam luksus sytuacji ze nie musze podejmowac decyzji czy szczepic czy nie, bo majac naoczne efekty - i tak zle i tak niedobrze...
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

wasabia

Post #2 Ocena: 0

2014-04-27 20:09:24 (11 lat temu)

wasabia

Kobieta

Z nami od: 24-01-2012

Cytat:

2014-04-27 19:57:36, mancun napisał(a):
Artykul z 2007 roku, ze strony kolejnego nawiedzonego - co to za dowod?

BTW: szczepionki juz nie zawieraja thiomersalu/thimerosalu (glownego "podejrzanego";) i co, czy od tego czasu znaczaco spadla liczba nowych zachorowan na autyzm?
Nie, nadal rosnie.

Skad taki pomysł że nie zawierają? z księżyca?
mam wszystkie ulotki jakie istnieją (i są dopuszczone do obrotu) od szczepionek, co innego jest w nich napisane.
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2014-04-27 20:38:04 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2014-04-27 20:39:43 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

no_wayy

Post #5 Ocena: 0

2014-04-27 21:42:48 (11 lat temu)

no_wayy

Mężczyzna

Z nami od: 28-01-2007

no wasabia - widzę, że i ty błyszczysz wiedzą za zakresu.. co tam wymieniłaś? ;-)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

no_wayy

Post #6 Ocena: 0

2014-04-27 21:46:48 (11 lat temu)

no_wayy

Mężczyzna

Z nami od: 28-01-2007

Cytat:

2014-04-27 17:43:15, wasabia napisał(a):
no_wayy rozmowa z Tobą nie ma najmniejszego sensu, nie masz ani wiedzy na temat chorób, zdrowia, leczenia, szczepień, chemii, immunologii, (nawet nie masz pojęcia zielonego że powinieneś się szczepić przeciw grypie 4 razy w roku, bo szczepić należy się w każdym sezonie wg WHO)wygoogluj sobie na co powinieneś się szczepić, ja Ci pisać nie będę mam co robić w niedzielne popołudnie. Jak będziesz miał przebłysk inteligencji to znajdziesz, tym bardziej że strona z kalendarzem szczepień dla dorosłych jest wysoko pozycjonowana (pztrzysz zawsze na pierwsze 3 linki po wyszukaniu frazy) LOL
nie ma to jak ignorancja wiedzy.

Karjo1 też Ci radzę nie wdawaj się w dskusję bo
szkoda Twojego cennego czasu, tłumacząc komuś kto i tak nie czyta i nie myśli nad tym co piszemy a chce jedynie wyśmiewać i nie ma żadnych racjonalnych argumentów na to że szczepić warto.

A teraz zmykam z małą na kolejny spacer, bo tak właśnie m.in uodparniam dziecko a nie szczepionkami sto w jednym. Jest zdrowa jak ryba i nawet katarku nigdy nie miała! Bawcie sie dobrze:) miłej niedzieli:)

W tym sęk, że przejrzałem z ciekawości kilka i nigdzie nie ma o 7 szczepionkach ;-) No chyba, że zamierzam opuścić Europę. Nawet linka zapodałem, a Ty? Nadal się nie doczekałem wiarygodnego źródła - rzucasz jakimiś informacjami, a jak o coś się pytam - no to nie masz czasu :-) Fakty poproszę.
A tak spacerek pomoże, ale może komuś się przewietrzyć i nabrać dystansu.
Dyskusja z Tobą to jak rzut grochem o ścianę :-)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

karjo1

Post #7 Ocena: +1

2014-04-27 21:49:15 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2014-04-27 20:39:43, mancun napisał(a):
Ada, ale w udowodnionych efektach ubocznych sa odszkodowania przyznawane przez sady. W te strone juz to dziala, w druga nie.

Bo moze byc znacznie wiekszy problem z udowodnieniem, ze powiklania wynikaja z powodou choroby, a nie z niewlasciwego leczenia, zaniedbania, lekcewazenia przez strone medyczna czy opiekunow?

Szczepionka HPV jest tylko pod katem jednej z wielu odmian wirusa, nie daje pelnego zabezpiecznia, skuteczniejsze sa regularne wizyty u ginekologa i cytologia, natomiast wychodzi coraz wiecej info o skutkach ubocznych, w miare stosowania szczepienia na coraz wieksza skale.

Do góry stronyOffline

wasabia

Post #8 Ocena: 0

2014-04-27 21:54:50 (11 lat temu)

wasabia

Kobieta

Z nami od: 24-01-2012

Cytat:

2014-04-27 20:38:04, mancun napisał(a):
Nie z ksiezyca. Z British National Formulary - thiomersal zawieraja juz tylko szczepionka p/waglikowi i niektore z p/grypowych.
Musisz miec stare ulotki, w USA, UE i kilku innych rozwinietych krajach wycofano szczepionki z thiomersalem, kierujac je do krajow 3-go swiata.

Bredzisz jak Brydak.
Jest jeszcze wiele szczepionek które zawierają tiomerosal. Zwłaszcza w Polsce (kraj trzeciego świata?:D pod wieloma względami pewnie tak:))
Podałam stronę z ulotkami do szczepionek, jeśli ta nie odpowiada lub nie budzi zaufania, zawsze można znależć inne strony, np nhs, fda, who tam są te same ulotki do szczepionek.

Mam i stare i najnowsze ulotki, tak sobie kolekcjonuje hobbystycznie.

Co do szczepionki Gardasil, moja starsza córka 3 miesiące walczyła o życie po drugiej dawce, tyle w temacie i wiecej już się nie wypowiem na ten temat.

mancun
Poczytaj, poogladaj na yt, poszukaj realnych ludzi którzy są po szczepieniach gardasilem i pomyśl czy warto namawiać do szczepien przeciwko hpv.

Zaszczepiłaś sie przeciwko hpv? jakie wrażenia?

Co do konkursu, to chyba nie trzeba być jakimś geniuszem żeby zrozumieć o co chodzi...

Rząd UK od wielu lat "naprawia" złą sławę MMR II
chyba m.in. przez głośny film
"Usłyszeć ciszę"

[ Ostatnio edytowany przez: wasabia 27-04-2014 21:56 ]

Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2014-04-27 22:00:32 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

gardasil -historia jednej rodziny

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 27-04-2014 22:01 ]

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2014-04-27 22:13:05 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,