Str 2 z 7 |
|
---|---|
Person_One | Post #1 Ocena: 0 2014-04-27 11:06:59 (11 lat temu) |
Z nami od: 18-03-2013 Skąd: londyn |
moja 9miesieczna corka byla szczepiona juz wedlug nowego kalendarza szczepien, czyli rowniez na Rotavirus a miesiac temu i tak to zlapala.
|
kardam | Post #2 Ocena: 0 2014-04-27 12:12:45 (11 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2013 Skąd: North East |
Cytat: 2014-04-26 22:46:33, pogoda10 napisał(a): Witam Mam 11 miesiecznego synka jestesmy w UK od miesiąca zastanawiam się czy na roczek w maju zaszczepić go tu w UK czy jednak kontynuować szczepienie w POLSCE? Moja siostra przyjechała do UK z córcią 11 miesięczną. Pokazała GP nazwy szczepień, po których była w Polsce i szczepienia które w Polsce by dostała. Lekarz postanowił zamówić tą szczepionkę, którą dziecko by wzięło na urodziny w Pl. Dalej już idzie angielkim kalendarzem szczepień. |
wasabia | Post #3 Ocena: 0 2014-04-27 14:30:34 (11 lat temu) |
Z nami od: 24-01-2012 Skąd: Londyn |
Cytat: 2014-04-27 01:49:12, no_wayy napisał(a): Np. odry i uwaga - w UK! Co do szczepienia własnego - zapodałem sobie przeciw grypie w zeszłym roku i pewnie ponowię w tym. Tak - winny nabijania kaski koncernom farmaceutycznym! PS: na wirusowe zapalenie też dałem się namówić kilka lat temu. A pozostałe 5? Odry w Uk? A skad takie wieści? Znasz osobiście chociaz jedną osobę nieszczepioną MMR która zachorowała na Odrę? Poznaj najpierw historię odry i historię szczepień a dopiero się wypowiadaj. Nie ma nic gorszego niż propagowanie kłamstw by wzbudzać strach rodziców przed chrobami zakaźnymi. Pewnie naczytałeś się bzdur i naoglądałeś w tv tekstów z serii "epidemia odry w Uk"? Cały czas trwa propaganda. Prawda jest taka że od wielu lat chorują na odrę tylko osoby zaszczepione przeciwko odrze. Paradoks? Tak. MMR to żywa szczepionka czyli z żywym lekko osłabionymi wirusami (poczytaj o tym). Dzięki szczepieniom właśnie może powrócic odra. Następny fakt-odra kiedyś była uleczalna i lekarze świetnie sobie z tą chorobą radzili tak jak dziś radzą sobie np z ospą, odra stała się chorobą niebezpieczną na potrzeby rynku. Tak długo nie było zachorowań na odrę że lekarze w momencie zetknięcia się z chorym nie potrafili jej leczyć ponieważ nie potrafili jej rozpoznać nawet. Znam przypadki w Niemczech "leczenia" które nie zostały wyleczone poniewaz nie została zdiagnozowana odra a np; błędnie leczono na alergie, choroby dermatologiczne itp Także to nie odra jest niebespieczna a niedouczeni lekarze którzy nie wiedzą jak ją zdiagnozować i leczyć. wiecej tu; http://szczepieniaodra.wordpress.com/ Szczepienia zawsze ale to zawsze odbijają się na zdrowiu człowieka, czasmi wcześniej, czasami po latach, ale toksyczne związki i metale ciężkie nigdy nie są objętne dla organizmu. Ponieważ lekarze nie dają ulotek od szczepionek, polecam miejsce gdzie można je przeczytać. Są to oryginalne ultki od szczepionek. no_wayy prosze sprawdź sam jakie działanie na organizm mają użyte do produkcji szczepień substancje w nich zawarte. http://www.stopnop.pl/szczepionki/75-ulotki-i-sklad-szczepionek To są suche fakty. Dzieci chorują na epilepsje, nowotwory, astmę, alergie i mnóstwo innych chorób właśnie dzięki szczepionkom które zniszczyły układ immunologiczny dziecka. Proszę sobie również znaleźć konkurs. Do wygrania jest kilkadziesiąt tysięcy dolarów dla lekarza który da sobie wstrzyknąć szczepionkę obojętnie jaką, przeznaczoną dla niemowlaka bez wirusa. Chętnych nie ma. Ciekawe dlaczego? [ Ostatnio edytowany przez: wasabia 27-04-2014 14:35 ] Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać.
|
Post #4 Ocena: 0 2014-04-27 16:06:02 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
no_wayy | Post #5 Ocena: 0 2014-04-27 16:11:51 (11 lat temu) |
Z nami od: 28-01-2007 Skąd: Sheffield |
bla bla bla - podałaś kilka linków do stron Bóg wie przez kogo stworzonych i podpierasz się informacjami z nich zaczerpniętymi (ja po wpisaniu frazy szczepić czy nie wybrałem pierwsze 3 strony i uwaga - pisano by szczepić).
Daj mi dzień, a wykupię domenę www.wasabia-to-kosmitka.com - wkleję stronę z czym mi się podobna i będę tym się posiłkował. Podaj linka do jakieś uznawanej organizacji to pogadamy. PS: związek epilepsji ze szczepionkami już od dawna jest wyśmiany a ludzie nadal to powielają ![]() Rozumiem - masz ideologię i się jej nie trzymaj - nie mam zamiaru Cię nawracać bo mi to tito. Podobne dyskusje można toczyć ze zwolennikami homeopatii i ŻADEN argument do nich nie przemawia. [ Ostatnio edytowany przez: no_wayy 27-04-2014 16:16 ] |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2014-04-27 16:32:48 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
karjo1 | Post #7 Ocena: 0 2014-04-27 16:33:12 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Jesli szczepic, to w Uk, bo przynajmniej jest spory fundusz na powiklania poszczepienne.
Jesli koniecznie szczepic, to tylko na choroby faktycznie stanowiace zagrozenie, np. polio, gruzlica i niekoniecznie w 'zalecanym' wieku neimowlecym. Poza tym, predzej szczepionkami na poszczegolne choroby, zamiast kombo kojarzonych. Wbrew pozorom, jest wiecej powiklan poszczepiennych niz pochorobowych, dzieci przechodza choroby wieku dzieciecego dosc lagodnie, jesli da im sie przechorowac w domu, zamiast lekow w kieszen i wysyslania do szkoly. Problemem moze byc zachorowanie w wieku doroslym. No_way, zapraszam do nas, wysmiej epi u dziecka po szczepieniu ponoc 'lepszymi i bezpieczniejszymi' szczepionkami polio/dyfteryt/tezec, wytlumacz, dlaczego lekarze kazali sie liczyc z najgorszym pare godzin po szczepieniu zdrowego i prawidlowo rozwijajacego sie dziecka. Dlaczego ci sami lekarze zalecili odstawienie wszelkich szczepien, ponoc tak zdrowych i pomocnych? |
no_wayy | Post #8 Ocena: 0 2014-04-27 16:42:50 (11 lat temu) |
karjo1 - a czy ja jestem w jakikolwiek sposób za to odpowiedzialny bym musiał cokolwiek komukolwiek tłumaczyć?
|
karjo1 | Post #9 Ocena: 0 2014-04-27 16:44:27 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Skoro twierdzisz, ze powielamy glupote, to proponuje Ci udowodnienie braku powiazan.
I...? |
no_wayy | Post #10 Ocena: 0 2014-04-27 16:49:30 (11 lat temu) |
http://dzieci.pl/kat,1024251,title,Szczepionki-nie-wywoluja-autyzmu,wid,13727339,wiadomosc.html?smgputicaid=612a01
Zaraz powiesz, że to nie o autyzm chodzi, ale zasada podobna. PS: wróć do mojego poprzedniego postu i podaj jakieś wiarygodne źródło skoro ode mnie takiego oczekujesz. |