|
---|---|
Sopel1234 | Post #1 Ocena: 0 2014-02-07 08:32:06 (11 lat temu) |
Z nami od: 07-02-2014 Skąd: Luton |
witam,
mam problem w Anglii jestem od 2 dni. Przyleciałem z lekkim katarkiem i nie wiem czy doszła do tego zmiana klimatu czy nie, w każdym bądź razie mam powiększony migdał i lekko żółty język. Obawiam się że to może być coś z anginą. Co prawda gardło mnie nie boli, gorączki nie mam ale migdał jest ogromny ... Problem również polega na tym że nie mam nin, nie wiem gdzie mam się zgłosić i ewentualnie ile będę musiał zapłacić. Jeżeli to angina boje się żeby to się nie przerodziło w coś poważniejszego. Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc |
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2014-02-07 08:39:03 (11 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Idz do apteki i kup sobie cos na przeziebienie. Lekarz zapewne zaleci Ci dokladnie to samo albo paracetamol.
Jak bedziesz sie bardzo zle czul, to mozesz isc do Walk-in Center. NIN nie jest potrzebny, ale adres beda chcieli. Jak bedziesz mial potwierdzenie adresu, to zapisz sie do okolicznego GP. Carpe diem.
|
Dwunasty | Post #3 Ocena: 0 2014-02-07 09:11:23 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Jak masz Europejska kartę zdrowia to możesz udać się na ostry dyżur do szpitala tyle że powiększony migdałek może wzbudzić tam spore zamieszanie. Skończy się i tak na podaniu paracetamolu który możesz kupić wszędzie za grosze.
|
krakn | Post #4 Ocena: 0 2014-02-07 09:11:46 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
raczej nic lekarz nie pomoze na takie cos, po prostu da ci paracetamol, uniwersalny srodek leczniczy panaceum na angielskie bolaczki
![]() Antybiotyki tutaj unikaja, bo juz sie zorjetowali ze nadmiar antybiotykow powoduje wiecej szkody niz pozytku Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Sopel1234 | Post #5 Ocena: 0 2014-02-07 09:17:21 (11 lat temu) |
Z nami od: 07-02-2014 Skąd: Luton |
ok dzięki za odpowiedzi,
nie ukrywam że mnie trochę uspokoiliście tym. Mam apap, czosnek w kapsułkach i jakieś tutejsze coś - olbas, cool relief ... mam nadzieje ze szybko pomoże bo uciążliwy jest ten migdał |
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2014-02-07 11:58:10 (11 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
osaniaj szyje i pij cieple, moze byc piwo alecieple hihihi
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Adam_almighty | Post #7 Ocena: 0 2016-02-08 20:00:52 (9 lat temu) |
Z nami od: 08-02-2016 Skąd: Londyn |
Witam wszystkich. Odgrzewam post bo mam podobny problem. Jestem jeszcze w Polsce, ale w niedzielę 14-ego przylatuję do Londynu. Dzisiaj byłem u lekarza wyciąć tłuszczaka na lewym przedramieniu i tuż przed zabiegiem lekarz mnie poinformował żeby za tydzień przyjść zdjąć szwy które założy po zabiegu. Ja mu na to że za tydzień będę w Lądku i czy mógłbym to zrobić w piątek przed wyjazdem, a on na to że teoretycznie tak, ale to jest zbyt wcześnie i ryzykowne bo może się rana spaskudzić czy jakoś tak. Mówił że najlepiej jak to zrobię tydzień do dwóch po zabiegu. Ponieważ mam już bilet i hotel zarezerwowany to nie mogę anulować przyjazdu. I tu chciałbym się Was poradzić, czy iść na ten zabieg zdjęcia szwów do brytyjskiego NHS czy do GP i ile mnie to wyniesie? Mam wyrobioną kartę EKUZ, planuję też w poniedziałek po przyjeździe wnioskować o NIN. Dziękuję za wszystkie dobre rady.
|
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2016-02-08 21:33:06 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
NIN nie ma nic wspolnego z leczeniem, to sa skladki na fundusz emerytalny i jak sprawdzaja wysokosc skladek do kryteriow zasilkowych.
EHIC porywa koszty leczenia w naglych przypadkach, nie planowanego leczenia. Jak przyjedziesz i poszukasz przychodni w okolicy, zarejetsrowac sie musisz, dostaniesz date pierwszej wizyty. Bardziej przyda ci sie potwierdzenie adresu, pracy do rejestracji w przychodni i wizyty u lekarza. Najwyzej dostaniesz rachunek.
Ada
|
Richmond | Post #9 Ocena: 0 2016-02-08 21:40:46 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Szybciej dostaniesz sie do Walk-in centre, bez zapisywania. Ale rachunek moga wystawic, bo jednak ani nie jest to nagly przypadek, ani nowa choroba.
Carpe diem.
|
GhostDogg | Post #10 Ocena: 0 2016-02-08 21:50:14 (9 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2015 Skąd: Switzreland |
Jezeli rana ok sie goi , to sam mozesz zdjac szwy po min. 10 - 12 dniach. Bedziesz potrzebowal sterylnych ostrych nozyc i pesety oraz czystych rak. Zdyzenfekuj rane i narzedzia, przetnij szwy nozycami, peseta wyciagnij nici, powtornie zdyzenfekuj rane i zaopatrz ja sterylnym opatrunkiem.
Oczywiscie wycigaj sprawnym szarpnieciem chwytajac za supelek ![]() |