![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Po 8 latach przyszlo mi zmienic GP i w sumie sprawa prosta wrecz wylacznie formalna ... tak mi sie wydawalo!
Wybralam GP, wypelnilam formularze i zachodze do przychodni aby dopelnic formalnosci a tu Zonk!!!
Pani recepcjonistka mnie informuje, ze jak jej nie przedstawie 2 slownie dwoch ID to sie nic nie da zrobic bo taki wewnetrzny wymog-oczywiscie cala reszta proof of address itp mialam ze soba.
No zesz ty! Ale sie zagotowalam!
Grzecznie tlumacze, ze to nie jest mozliwe bo 2 nie posiadam i nie ma takiego wymogu. Pani wiec przeprasza i mowi, ze jest napewno i ona tylko swoja prace wykonuje...wszyscy pacjenci musieli przedstawic 2 dokumenty ID.
OK ... wiec ja grzecznie pytam czy sugeruje iz powinnam sobie znalezc inne GP? Ale ja nie chce bo mi tutaj pasuje

Pani przeprasza, zapewnia iz nie ma takiej intencji ale nadal swoje....
Wiec prosze aby sprawdzila czy zarejestrowala 2 miesiace temu moja latorosl...a tak zarejestrowala i pewnie mial 2 ID - nie mogl miec bo jestem jego mama i wiem, ze nie ma....
Tak mnie kobieta zagotowala, ze mi az cisnienie skoczylo mocno ponad norme i oczywiscie swiadoma jestem iz roznica miedzy mna a moim doroslym synem to wylacznie fakt, ze moj syn wychowal sie tutaj a ja pomimo uplywu lat nadal mowie z akcentem dalekim rodowitym brytyjczykom!
Koniec koncow owa mila Pani poprosila abym zostawila sprawe w jej rekach i po kilku dniach poinformowala mnie iz teraz jestem ich pacjentka i z przyjemnoscia umowi mnie z lekarzem.......zreszta po kolejna recepte na tabletki zmniejszajace cisnienie
Tak sobie mysle - czyzby to psychoza NHS w obliczu obecnej polityki i przemowien Camerona? Wszyscy tu przyjezdzamy aby okradac NHS i brac benefity a podatki to placimy tak tylko niezauwazalnie przy okazji

[ Ostatnio edytowany przez: Fisolka 10-02-2014 00:00 ]