MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jakie jest Twoje doświadczenie opeki medycznej w NHS?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Emigrantka_Lond

Post #1 Ocena: 0

2014-01-01 14:52:38 (11 lat temu)

Emigrantka_Londyn

Kobieta

Z nami od: 13-10-2013

Blooby - przykro slyszec, jak dawno temu to bylo?

Pytam poniewaz pracowalam przy wdrazaniu systemu PR (Electronic Patient Record) ktory pozwalam szpitalm na trzymanie wszystkich notatek/danych pacjenta w formie elektronicznej, szybszym dostepie i wyraznosci (jako ze bazgrania lekarzy malo kto potrafi przeczytac).

Nie, nie uznaja badac/wynikow z Polski i tak, musza robic swoje tutaj na miejscu i to akurat jest jak najbardziej zrozumiale - nie wiedza ze sa to napewno notatki/wyniki TEGO pacjenta.

Masz jak najbardziej prawo dostepu do wlasnych notatek medycznych - Freedom of Information.

Freelance Nurse - moja operacja byla normalnie w NHS szpitalu, kroil mnie chirurg ktory pracuje i w NHS i prywatnie (Guys NHS lus London Bridge prywatnie), Ben Challacombe:

Consultant Urologist

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Tush26

Post #2 Ocena: 0

2014-01-16 13:22:05 (11 lat temu)

Tush26

Kobieta

Z nami od: 18-11-2008

ja jestem mega zadowolona z NHS, mam problem cos mnie boli ide o porade, operacje na astygmatyzm mialam zrobione, wsyztsko wykryl optyk z Tesco, po kosultacjach i kolejnym czekaniu (przeciez jest miliony osob w UK) doczekalam sie i mialam przeprowadzana operacje, jestem mega pozytywnie nastawiona, wsyzts ladniue wyjasna jezeli nie znam terminow angielskich. GP mi wykryl w 39 tyg ciazy iz moj synek jest nie odwrocony i chial juz wychodzic miednica, dzieki temu szybko mialam cesarke, gdzie Midwife nic nie wykryla
takze moje doswiadczniee mega pozytywne, dziecko tez zawsze traktowane profesjonalnie, czy to grypa jelitowa, kaszel, ospa, etc zawsze dostalam niezbedna pomoc nie wspominajac juz o klinikach gdzie przerpowadzona na nas wsyztskie niezbedne testy do zajscia w ciaze, bo dlugo nam z mezem nie wychodizlo.

nie rozumiem tylko tych polakow ktorzy ciagle marudza i z plotek i opini innych ze GP aje tylko paracetamol albo ze szukaja na google wyjasnien sa tacy glupi...samo sie nasow czhyba ci polcy sami nie mowia po angielsku bo tylko tak doktor szuka jezyka z pacjentem chcac mu doklandie wyjsnic (nawet na google) o mu dolega a skoro paracetamol daje to jest stwierdzenie iz choroba jak najbardziej symulowana, tta z bzdurmai jak PL nie chodzi sie do lekarza. niwe upadajmy na glowe
takze ja jestem jak najbardziej za UK

o PL sie nie wypowiem bo tylko nerwy mnie biora

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2014-01-16 13:28:08 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2014-01-16 14:17:25 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #5 Ocena: 0

2014-01-16 14:22:57 (11 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

miko, jesli sa takie rozbierznosci , to przejdz sie z tymi wynikami do przychodni okulistycznej przy szpitalu, tam sa specjalisci i sprzet i powiedza ci co jest.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-01-16 14:24:41 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

lamargo

Post #7 Ocena: 0

2014-02-09 22:10:48 (11 lat temu)

lamargo

Kobieta

Z nami od: 12-06-2013

Po prawie roku pobytu w UK wreszcie padło i na mnie :) Po tych wszystkich przeczytanych czy zasłyszanych legendach o paracetamolu szłam do GP bez większych nadziei na konkretną pomoc. Zaskoczenie bylo ogromne, na +
1. Dostałam antybiotyk na grypsko, z którym nie mogę sobie od świąt poradzić.
2. Na inną niezbyt przyjemną dolegliwość dostałam mocne leki przeciwbólowe (nie, nie paracetamol) i skierowanie na badania. Podczas gdy przez wszystkie lata mojego dorosłego życia w Polsce każdy lekarz mówił, że to taka moja uroda i to zwyczajnie normalne że raz w miesiącu chodzę po ścianach, wyję z bólu, mdleję i rzygam...
3. Jedyna niedogodność to język. Doktor mówił dosyć niewyraźnie i kilka razy musiałam prosić o powtórzenie ostro się wsłuchując :)
4. Chyba pierwszy raz kiedy lekarz mnie osłuchiwał nie musiałam wywalać "walorów" na wierzch, jak widać koszulka na ramiączkach nie przeszkadza w osłuchaniu płuc/oskrzeli.

to tyle, na duży plus

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Geronimo

Post #8 Ocena: 0

2014-02-09 22:13:17 (11 lat temu)

Geronimo

Mężczyzna

Z nami od: 16-10-2007

Jak najgorsze.
Moj lekarz (Hindus), ilekroc go odwiedzam wlacza kompa i otwiera Google. Mysle, ze niedlugo sam zaczne leczyc, bo Google mam opanowane niezle...
Ps. Wcale nie zartowalem.

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2014-02-09 23:06:11 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Zmienic lekarza na lepszego?
Szukac az do skutku?

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2014-02-09 23:25:36 (11 lat temu)

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 04-12-2011

Cytat:

2014-02-09 22:13:17, Geronimo napisał(a):
Jak najgorsze.
Moj lekarz (Hindus), ilekroc go odwiedzam wlacza kompa i otwiera Google. Mysle, ze niedlugo sam zaczne leczyc, bo Google mam opanowane niezle...
Ps. Wcale nie zartowalem.

Dobrze że chociaż szukał w Google a nie zdał się na swoje
"doświadczenie".
Ja nie narzekam.
Dzięki NHS chodzę a w Polsce pewnie bym był inwalidą bo nie stać mnie by było na miesięczna kuracje za 800dolców a tu mam za darmo.
Jedyna wpadka to po miesiącu od wypadku odnaleźli na zdjęciu pęknięcie kości dłoni ale za to dali za darmo ładna rękawiczkę do usztywnienia jej.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,