odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
bloby00 |
Post #1 Ocena: 0 2013-12-18 15:35:57 (11 lat temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
Temat otwieram po wyjściu wątku z innego tematu.
Jakie są Twoje lub Twoich bliskich doświadczenia z opieki medycznej w NHS? Dotyczy to zarówno wizyt w GP jak i szpitalach czy przychodniach typu Walk-In.
Proszę o opinie zarówno pozytywne jak i negatywne, oczywiście w zależności jakie były
P.S. Proszę nie wstawiać opinii o NFZ, ewentualnie tylko jako porównanie konkretnej podobnej sytuacji opieki w NHS i NFZ w Polsce.
|

|
 |
|
|
|
Post #2 Ocena: 0 2013-12-18 16:39:47 (11 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
Capricorn |
Post #3 Ocena: 0 2013-12-18 20:23:22 (11 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2012 Skąd: South East |
Opieka w czasie ciąży, porodu i poporodowa - pozytywne doświadczenie. Nie mam też zastrzeżeń do GP i mojej przychodni. Kiedy była taka konieczność, zaoferowano mi antybiotyki dla córki, nie musiałam prosić, sam lekarz je zasugerował i przepisał, ale wiem, że to rzadkość. Poza tym bardzo miła pielęgniarka, która szczepiła moje dziecko.
Jak na razie nie mam na co narzekać.
|

|
 |
|
Cezar99 |
Post #4 Ocena: 0 2013-12-18 20:31:33 (11 lat temu) |
Z nami od: 14-09-2013 Skąd: out and about |
Pozytywna  Szybko i milo
Ze skierowaniem do specjalisty bez klopotu Today is the oldest you have ever been and the youngest you will ever be so enjoy the day as best as you can
|

|
 |
|
inka144 |
Post #5 Ocena: 0 2013-12-18 21:15:57 (11 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2011 Skąd: Melksham |
Moja tez pozytywna - mam "swojego "lekarza, smieszyl mnie ten termin jak moja sp. babcia tylko do jedngo chodzila, a ja nie jestem lepsza, haha. Co prawda zdarzylo mi sie, ze lekarz - ten 'moj"nawet mi Paracetamolu nie przepisal ![:-M] :-M]](modules/Forum/images/smiles/devil.gif ) ![:-M] :-M]](modules/Forum/images/smiles/devil.gif ) , mowiac, ze przejdzie i przeszlo - prorok jakis czy co?
A tak ogolnie to jestem zadowolona,wszelkie objawy, z ktorymi sie zglaszam sa raczej/patrz wczesniejsze zdanie/analizowane i jestem - jesli jest taka potrzeba -kierowana na usg czy badania krwi ogolne, szczegolowe etc.
|

|
 |
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2013-12-18 21:21:56 (11 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
Wielim |
Post #7 Ocena: 0 2013-12-18 21:29:16 (11 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Kilka razy obudzilem sie w szpitalu nie bardzo wiedzac jak sie tam znalazlem ... raz nie chcieli mnie wypuscic to musialem odpiac kroplowke i wiac przez okno  nieszczescie w tym wszystkim ze myslalem ze zostawilem telefon wiec wrocilem , okazalo sie ze telefonu tam nie ma (byl w domu), a lekarz powiedzial , ze jak mam sile uciekac to juz nie wymagam leczenia
Z innych przypadkow to kiedys czekalem 5 godzin w walk-in-centre z bolem stopy w okolicach kostki ktory bardzo utrudnial mi chodzenie , lekarz powiedzial ze to pewnie przez nowe buty robocze, wydrukowal mi z internetu wskazowki jak powinien prawidlowo chodzic i odeslal do domu polecajac paracetamol+ibuprofen na znieczulenie ... klenelem pod nosem jaka ta sluzba zdrowia do d..y ale po kilku dniach faktycznie przestalo bolec
|

|
 |
|
kardam |
Post #8 Ocena: 0 2013-12-18 21:38:16 (11 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2013 Skąd: North East |
Zależy kiedy.
Opieka nad ciężarną - ogólnie pozytywnie, ale przez to, że tutaj nie robią 'pomiaru' miednicy miałam nieudaną próbę porodu siłami natury, która zakończyła się niedotleniem dziecka, a co za tym idzie cesarskim cięciem i antybiotykami dla dziecka, a można było tego uniknąć.
W przypadku żółtaczki niemowlęcej plus, bo dziecko nie musiało leżeć w szpitalu dłużej. Minus za każdym razem, gdy przyjeżdżałam z dzieckiem do szpitala na pobranie próbki krwi, choć wizyta była umówiona na daną godzinę czekałam 3h na wolnego lekarza z dwu-, trzy- itd tygodniowym dzieckiem.
Opieka endokrynologa idealna. Trafiła mi się super lekarka - w ciąży miałam spotkania co 4 tygodnie. W innym szpitalu koleżanka w ciąży nie widziała w ogóle endokrynologa, choć ma problemy z pięcioma hormonami, ja tylko z jednym.
Jeśli chodzi o GP zależy, do którego pójdę w przychodni jedni wszystko bagatelizują, drudzy leczą.
|

|
 |
|
|
Post #9 Ocena: 0 2013-12-18 22:12:06 (11 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |