Str 2 z 2 |
|
---|---|
koko530 | Post #1 Ocena: 0 2013-12-28 15:38:11 (11 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2013 Skąd: belfast |
Po pierewsze pamietaj pomimo stresu i obaw mysl pozytywnie pomoze ci i ze chcesz normalnie zyc pracowac itd.Jezeli chodzi o fizykoterapie ja niemam ale czasami zdaza sie bardzo zadko ,dostalem broszurke co i jak mam robic w kazdych tygodniach.Wizyta u lekarza ja mialem po trzech dniach a szwy wczoraj mi sciagneli,do tego tabletki i zastrzyki codziennie na infekcje przez tydz jeszcze bede bral .Poza tym wskazania terapelty dwie godz lezec na luzku ale Nie Na Puchowym Materacu potem chodzic chodzic chodzic..... nie zadlugo i ponownie luzko siadac wyprostowany a czynnosci wykonywac bardzo powoli bo organizm musi wytworzyc nowa tkanke wokol dysku i nerwow glownych nogi .Zapomnialbym niemozesz jesc pic 12 godz przed operacja .U mie jak pisalem wczesniej pekniecie dysku dwustronne ucisk lewego nerwu lewej nogi ,mrs to jest specjalista oskrobal mi dysk doslownie jak marchewke a nerwy oczyscil z wydzieliny dysku zrobil to dobrze bo niepowoduje to bulu po operacji ,najwazniejsze w tym wszystkim to te nerwy .Nerwy u kazdego z nas osloniete sa cieka powloka i to decyduje jak ta powloka (woreczek)podczas operacji moze ulec uszkodzeniu, wiaze to sie z dluzsza terapia.Z badan wynika ze operacje udaja sie w 99,9% .Wiele wypowiedzi sledzilem wszystkie mowily o ciezkiej terapi po operacji nie sklamie przezywalwm ale wiezylem ze uda sie.Pamietaj kazdy organizm inaczej przechodzi operacje i trzeba myslec pozytywnie zycze ci tego .Ja mam zwolnienie 6 tyg jezeli bede czul sie dobrze to wracam do pracy ale lekkiej,od terapelty uslyszalem ze po 9,10 miesiacach bez przeszkod moge wykonywac prace i to tez zalezy od kondycji organizmu.Zla wiadomosc to taka ze niema gwarancji i moze powtozyc sie to za tydz, miesiac ,rok ,lata ale najwazniejsze ze nieboli i bede uwazal na siebie pozdrawiam wszystkiego dobrego w nowym roku sluchacze
|
malinowka | Post #2 Ocena: 0 2013-12-28 23:11:29 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
no wlasnie, przewertowalam net i sie naczytalam przedziwnych opowiesci, nie ma to jak info z pierwszej reki. Z tego co mi mowil neurochirurg na konsultacji to oni te operacje traktuja niemal jak zabieg kosmetyczny, wykonuja ich kilkaset rocznie ale jakos mnie to nie przekonuje
![]() ![]() " Płakać trzeba w spokoju. Tylko wtedy ma się z tego radość."
|
koko530 | Post #3 Ocena: 0 2013-12-29 17:23:44 (11 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2013 Skąd: belfast |
Okey niema sprawy. Teraz chce skupic sie na zmianie obywatelstwa na uk i czytam informacje rodakow ktozy juz przechodza i przeszli ta bariere dla mie wciaz pare informacji jest niejasnych .
|