Jakby tego było mało od około 8 m-cy odczuwam i słyszę coś jakby "iskrzenie" elektryczne z tyłu głowy. O czym lekarzowi GP wcześniej mówiłem jednakże on stwierdził, że to jest "psychologiczne" i tylko wydaje mi się, że jest... Przeszedłem nad tym do porządku dziennego, wszakże lekarz mądry człowiek (z założenia) i wie co mówi, do czasu gdy moja partnerka usłyszała też te moje "wyimaginowane" iskrzenie i zapytała coż to takiego było i byłem bardzo zdziwiony, że słyszała.
Wczoraj udałem się po raz kolejny do rodzinnego z następującą liczbą zagadnień:
1.- powiedzieć mu, że przy nowych lekach jest zdecydowanie gorzej niż przy poprzednich (20-30 bardzo silnych ataków bólu głowy potrafi doprowadzić do samobójczych myśli).
2.- powiedzieć lekarzowi, że wyczytałem na forum internetowym info iż na takie ataki bólu głowy może pomóc tlen leczniczy. Że "zaryzykowałem" i kupiłem na ebay 7L puszkę tlenu która wprawdzie starczyła mi zaledwie na 1 atak i maks 5 minut inhalacji jednakże złagodziła ataki na cały dzień. Niestety taka puszeczka kosztuje 20funa a ja niestety żyje z zasiłków przez chorobę i taka kasa to dla mnie majątek.
3.- "iskrzenie" jest prawdziwe ponieważ nie tylko ja je słyszałem ale i tzw. "osoby trzecie" je słyszały. I w związku z tymi punktami może powinien mnie skierować do neurologa...
Odpowiedzi GP:
1.- nie możemy przerwać tych tabletek gdyż jestem dopiero na 20mg na dzień a neurolog zalecił zwiększać dawkę co tydzień aż do 100mg na dzień
2.- Neurolog nic nie napisał o tlenie (koniec tematu)
3.- "iskrzenie"? Spojrzał na tył głowy, na miejsce które mu wskazałem jako "iskrzące" (rzecz jasna iskrzące w środku a nie na włosach- piorunami jeszcze nie trzaskam) i oznajmił, że on tam nic nie widzi

Szczerze mówiąc ręce załamuję

Tak czy siak zostawmy lekarza orzecznika. Proszę podpowiedzcie co zrobić w związku z brakiem skierowania do neurologa? Nie stać mnie na prywatną wizytę a z dnia na dzień jest po prostu gorzej. jestem
na skraju wyczerpania przez tą moją sytuacje
Dzięki i pozdrawiam Was serdecznie
[ Ostatnio edytowany przez: ufolek 25-10-2013 05:11 ]