I powiedzcie skad to sie wzielo u mojej corki, nikt u nas w rodzinie nie ma takich problemow...
Str 2 z 2 |
|
---|---|
madziark | Post #1 Ocena: 0 2013-08-29 07:39:34 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
I powiedzcie skad to sie wzielo u mojej corki, nikt u nas w rodzinie nie ma takich problemow...
|
madziulek31 | Post #2 Ocena: 0 2013-08-29 09:27:52 (12 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2011 Skąd: staines |
Czasem jest tak ze jest po prostu, nawet lekarz nie wytłumaczy.najczesciej ma nadzwrocznosc jednak podaloże Genetycz.
Nadzwrocznosc jednak jest łatwiejsza wada szcżegolnie u maluchów. Tak na prawdę ludzie maja inne gorsze schorzenia. |
madziark | Post #3 Ocena: 0 2013-08-29 17:25:58 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Dokladnie tak jak piszesz , tylko czas nam zostaje, na szczescie technika leczenia idzie bardZ do przodu i moze kiedys zrobi sobie laser lub tym podobne,...
|
mamcia1 | Post #4 Ocena: 0 2013-08-29 17:49:18 (12 lat temu) |
Z nami od: 05-08-2009 Skąd: birmingham |
a czy czasem nadwzrocznosc nie ma czegos wspolnego z ksztaltem galki ocznej. Tak mi sie wydaje ,ze jest bardziej kulisty i wystajaca a przez to zle usytuowana jest rogowka i czesto powiazane jest to z odklejajaca sie siatkowka. To wlsanie ma moja mama i siostra i dlatego dzis nie iwdza na jedno oko. Ta wada jest na podlozu genetycznym bardzo czesto ale nawet moga ja miec osoby ,ktore po dluzszym czytaniu maja bol glowy a nie sprawdzili wzroku . Bo ogolnie jest to problem z widzeniem z bliska. Dzis wiem ,ze sie to operuje (siatkowke) i czesto jak wina jest ksztalt galki to sie robi zabieg na rogowkach aby switlo wpadalo tak jak powinno. Tyle wiem od lekarzy co sprawdzja Marcela. Mlody dzis nosi szosty dzien i nie zdejmuje. Wczoraj mi powiedzial,ze w ksiazeczkach na koncu zdania sa kropki..... a nie bylo wczesniej.....Wydaje mi sie tez ,ze jemu okulary spadaja. Nie wiem jakie powinny byc bo ja nosze odkad pamietam ale wiem jak mi jest wygodnie. Chyba bede musiala isc je dac do zwezenia bo ma na czubku nosa jak sie delikatnie pochyli juz nawet nie nachyli. Jak je odbieralismy byly ok a teraz mu sie zsuwaja na czubek nosa.
|