MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nabyta wada serca...oderwanie platkow zastawki mitralnej

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

miska23

Post #1 Ocena: 0

2013-07-12 15:21:03 (12 lat temu)

miska23

Kobieta

Z nami od: 12-07-2013

trzy miesiace temu zdiagnozowano u mnie nabyta wade serca a mianowicie oderwanie platkow zastawki mitralnej. mam 23lata i jestem szczupla lekarz powiedzial ze to czeste u szczuplych a wlasciwie chudych osob. podobno zazwyczaj ta wada nie daje obiawow ja jednak mam....stany lekowe szybki bicie serca i ciwne uczucie w klatce piersiowej taki jakby ciezar sama nie umiem tego okreslic. biore lek bisocar(niewiem czy tak to sie pisze i czy aby napewno nazwa jest poprawana,skoryguje jak bede miala mozliwosc sprawdzenia nazwy)biore pol tab dziennie tak zalecil kardiolog w Pl i magnez z witamina B6. Na ogol jest dobrze ale mam goresz dni kiedy fatalnie sie czuje nie mam aopetytu i dopadaj mnie wyrzej wymienione dolegliwosci. najgorzej jest wieczorami najgorzj sie wtedy czuje. lekarz zalecil wziasc druga polowke tab i powinno przejsc i zazwyczaj tak jest.ale sama juz niwiem co robic czy powinnam zglosic sie do lekarza w Uk na ponowne badania. w Pl mialam echo serca robione i na tej podstawie zdiagnozowano wade. ktos moze ma podobny problem i poradzi co robic. mieszkam w bury st edmunds tu chyba nie ma polskich specjalistow lekarzy a moj angielski jest nieciekawy co prawda mam przetlumaczone na jezyk angielski historie choroby wiec to powinno na poczatek wystarczyc jak podarze? prosze o rady i pomoc w miare mozliwosci. z gory dziekuje i pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-07-12 15:35:39 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-07-12 21:24:50 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

miska23

Post #4 Ocena: 0

2013-07-13 17:16:58 (12 lat temu)

miska23

Kobieta

tak wypadanie...mi sie zawsze to myli:) magnez biore od mometu kiedy wada zostala zdiagnozowana czyli od jakis 2 miesiecy.chyba powinnam zrobic sobie badania krwi zeby sie dowiedziec czy mam braki?? wlasnie sie zastanawiem co z tymi lekami mam lek z polski jeszcze podejrzewam ze jak mi sie skoncza i zglosze sie w Uk do lekarza przepisze cos innego?? bo te co mam to chyba nie bardzo mi pomagaja...mi lekarz powiedzial ze mam jedno uderzenie wiecej niz powinno byc...czasami sie zstanawiam czemu zawsze lapie mnie to wieczorem wtedy kiegy dzieci spia mam spokuj i czas dla siebie ... bardzo przezylam jaksie dowiedzialam ze mam ta wade teraz jak cos mnie boli czy cos sie ze mna dzieje to bardzo sie boje w Pl co chwila u lekarza siedzialam ze strachu...wiem wiem chisteryczka ze mnie...i ta operacja tego boje sie najbardziej.jeszcze mam takie pytanie...jest cos czego nie wolno robic majac taka wade??tzn ja naprzyklad mam ograniczyc kofeine...odstawilam kawe..pije tylko zbozowa.a co z wysilkiem fizycznym??
dzieki za odzew to bardzo wazne dla mnie:)
pozdrawiam:)

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-07-13 19:25:14 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

miska23

Post #6 Ocena: 0

2013-07-14 18:40:09 (12 lat temu)

miska23

Kobieta

ja nie mam zadnych z wymienionych przez ciebie objawów nieoboru magnezu...ale roznie to bywa...staram sie funkcjonowac normalnie chodz w moim przypadku to niejest takie proste. wlasnie dlatego ze po wysilku fizycznym serec szybciej bije dlatego zastanawiem sie czy to jest wskazane. ja uwielbiam biegac nawet probwalam po dlugiej przerwie i w sumie nic zlego sie nie dzialo..nie czulam sie gorzej. dzieki za wsparcie.
pozdrawiam:)

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-07-14 19:04:35 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

miska23

Post #8 Ocena: 0