![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )

Str 2 z 3 |
|
---|---|
TITANIUM | Post #1 Ocena: 0 2013-06-19 00:08:33 (12 lat temu) |
Z nami od: 13-04-2012 Skąd: UK |
Ja miałam rwaną ósemkę i po zabiegu ( całe 15 minut łącznie z czekaniem aż znieczulenie zacznie działać ) wyszłam jedynie z "połową gęby". Drugiej nie czułam i co chwila sprawdzałam czy sie nie ślinię za mocno
![]() ![]() |
tomaszzet | Post #2 Ocena: 0 2013-06-19 00:19:40 (12 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Cytat: 2013-06-18 22:10:58, karjo1 napisał(a): ... Odrobine wyobrazni ![]() Zdaje się, że wyobraźnia Kolegi doprowadziøa do powstania tego tematu... Znaczy, wyobraźnię chłop ma. Więs o so chosi? Ja zrezygnowałbym z "odrobiny" snu. Zresztą nie raz byłem w takiej sytuacji, nie koniecznie powiązanej ze stomatologiem. Na tym polega bycie z kims. Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
baltazarbr2005 | Post #3 Ocena: 0 2013-06-19 01:17:55 (12 lat temu) |
Z nami od: 07-04-2012 Skąd: Ashton-under-Lyne |
I ten ostatni komentarz fantastycznie podsumowuje moje male rozterki, problem rozwiazany, zapobiegliwie dostarcze I odbiore
![]() |
andyopole | Post #4 Ocena: 0 2013-06-19 01:49:13 (12 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2013-06-19 00:08:33, TITANIUM napisał(a): Ja miałam rwaną ósemkę i po zabiegu ( całe 15 minut łącznie z czekaniem aż znieczulenie zacznie działać ) wyszłam jedynie z "połową gęby". Drugiej nie czułam i co chwila sprawdzałam czy sie nie ślinię za mocno ![]() ![]() Mnie dziura po osemce bolala chyba z tydzien... |
rafal80 | Post #5 Ocena: 0 2013-06-19 06:54:52 (12 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2009 Skąd: Londyn |
Zabawne. Przypomniała mi się sytuacja jak mój znajomy jechał do dentysty żeby wyrwać zęby i tak był tym zestresowany, że spowodował wypadek (wymusił pierwszeństwo na skrzyżowaniu przez które przejeżdżał już co najmniej kilkadziesiąt razy) . Tak więc nie do końca jestem przekonany czy stan pacjenta po wizycie jest gorszy od tego przed
![]() |
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2013-06-19 07:47:43 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
hehe, tak czy inaczej, przed to zwykły brak uwagi, po jest się po środkach odurzających i. nie tylko jest głupotą, bo niebezpiecznie, ale też podlega się pod paragraf.
Bo czy to jest alkohol, czy narkotyk, a przecież środki przeciwbólowe jakie stosuje się przy rwaniu zęba to narkotyki, to podlega pod prowadzenie w stanie nietrzeźwym, pod wpływem środków odurzających. Tak przy okazji, bo sam kiedyś nie wiedziałem, ibuprofen Max zawiera kodeine, można stracić prawo jazdy gdyby ktoś zrobił wam test na narkotyki Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
krakn | Post #7 Ocena: 0 2013-06-19 08:10:01 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-06-19 00:08:33, TITANIUM napisał(a): Ja miałam rwaną ósemkę i po zabiegu ( całe 15 minut łącznie z czekaniem aż znieczulenie zacznie działać ) wyszłam jedynie z "połową gęby". Drugiej nie czułam i co chwila sprawdzałam czy sie nie ślinię za mocno ![]() ![]() To czy jesteśmy skołowani może ocenić inna osoba, tak samo jak po 1-3 piwach, drinkach, nam się wydaje że wszystko jest ok, a inni natychmiast zauważą że coś z nami jest nie teges ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Severance_ | Post #8 Ocena: 0 2013-06-19 09:00:24 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-06-19 07:47:43, krakn napisał(a): Tak przy okazji, bo sam kiedyś nie wiedziałem, ibuprofen Max zawiera kodeine, można stracić prawo jazdy gdyby ktoś zrobił wam test na narkotyki Nie siej paniki, od kodeiny można się uzależnić, ale nie jest nielegalna, jest bardzo popularnym lekiem przeciwbólowym, moze zaburzyć percepcję, ale nie musi! Nie twierdzę, że w niektórych wypadkach (przy zatrzymaniu przez Policję i przeprowadzeniu testu), nie możnaby się wpędzić w kłopoty- ale to chyba tylko przy niezwykle wysokim stężeniu kodeiny wymieszanej np. z alkoholem. Z przyjemnością poznam źródło informacji o ibuprofenie i utracie prawka.. Mind your own biscuits and life will be gravy
|
krakn | Post #9 Ocena: 0 2013-06-19 09:46:30 (12 lat temu) |
MOże pamiętasz jak pisałem że podczas pobytu na Cyprze dostałem zapalenia obu uszu i ropa lała mi się strumieniem? Jedyna rada by przetrwać lot było na szprycowanie się środkami przeciwbólowymi, w aptece dostałem właśnie takie gejowskie różowe
![]() No i wtedy wątek się posypał, nawet ktoś dał linka do artykułu (Magda? Nie_z_tej_bajki?) gdzie właśnie jakiś student po zażyciu prochów, miał pecha bo policja zrobiła mu test, na teście wyszło że ma środki niedozwolone w organizmie. Sprawa trafiła do sądu i przegrał. W instrukcji tych leków masz napisane że środek może mieć negatywny wpływ i nie należy prowadzić, ani obsługiwać maszyn. Codeina mimo wszystko jest uznana jako silny narkotyk i nie ma dla niej dopuszczalnej normy, tak jak dla alkoholu. Cały cyrk z tymi tabletkami polega na niewielkiej ilości codeiny na tabletkę, dopuszcza się nie więcej jak 3 szt na dzień i nie dłużnej niż kilka dni, chyba 3-4. A przy bólach zapalnych to 3 sztuki przestają działać w ciągu 2-3 godzin i ludzie łykają. Ja żeby przetrwać lot przed i w czasie i po wylądowaniu zjadłem chyba 4, a i tak były momenty że chciało mi oczy wywalić i łeb rozerwać z bólu przy zmianach ciśnienia. Sądzę że jak pogooglujesz to znajdziesz kilka artykułów. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Severance_ | Post #10 Ocena: 0 2013-06-19 09:56:11 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-06-19 09:46:30, krakn napisał(a): Sądzę że jak pogooglujesz to znajdziesz kilka artykułów. Pogooglowałam zanim odpowiedziałam na Twój post ; ), nie znalazłam takiej informacji. W ulotce czytamy: Cytat: Driving and using machines: This medicine may cause drowsiness, dizziness or blurred vision. You should not drive or use machines until you are sure you are not affected
[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 19-06-2013 09:57 ] Mind your own biscuits and life will be gravy
|