Str 5 z 7 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
Severance_ | Post #1 Ocena: 0 2013-06-17 11:12:32 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Twojej historii (oraz prośby) nie odbieram ani pozytywnie, ani negatywnie, a to z tego prostego powodu, że po prostu w Twoją historię nie wierzę- zresztą, od pierwszego posta wiadomo było o co chodzi. Nikt nie czeka z operacją (od rozpoznania), przez dwa lata- dlatego nie pomogę. Chyba, że przedstawisz wiarygodne dowody na swoją chorobę..
Mind your own biscuits and life will be gravy
|
Kasia_red | Post #2 Ocena: 0 2013-06-17 11:16:26 (12 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
Elutka, pisałam wcześniej, żebyś skontaktowała się np. z Fundacją Rak'n'Roll czy inną, gdzie np. można sobie założyć subkonto i zbierać na leczenie lub koszty wynikające z leczenia. Wtedy sprawa byłaby jasna. Żeby zbierać na prywatne konto - wierz mi, będzie trudno. Po pierwsze - po akcji z Majką, która udawała chorą na raka i wyłudzała kasę (info tutaj) - ludzie są mniej ufni, tym bardziej jeśli zbierasz prywatnie.
My na forum mamy dział pomocy, ale tam zazwyczaj sprawa dotyczy osób uwiarygodnionych przez fundacje lub jest bardzo szczegółowo sprawdzana dokumentacja medyczna. I rzadko zbiórki dotyczą pieniędzy - najczęściej są to zbiórki rzeczowe. W każdym razie - życzę Ci powodzenia w tej trudnej sytuacji i jak już pisałam - zacznij od kontaktów z fundacjami wspierającymi pacjentów onkologicznych. I jak będziesz miała subkonto, to je tutaj dopiszemy. Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
elutka | Post #3 Ocena: 0 2013-06-17 11:43:00 (12 lat temu) |
Z nami od: 12-06-2013 Skąd: ..... |
Do Severance_ : posiadam całą dokumentację rozpoznania i leczenia mogę Ci ją wysłać a dlaczego czekałam aż dwa lata? pewnie poczekałabym jeszcze dłużej gdybym mogła jeszcze pracować,ciekawe co TY byś zrobiła na moim miejscu? Ja zyskałam chociaż dwa lata jakiegoś normalnego życia pod względem finansowym (zapominasz że jestem sama i nikt mi nie przynosi wypłaty do domu)a od operacji wegetuję i Ty MI SIĘ DZIWISZ DLACZEGO CZEKAŁAM??? Dzisiaj gdybym miała wybierać postąpiłabym tak samo.
Do Kasia_red : zaglądałam na tę stronę ale nie mam odwagi,jest mi trudno zgłosić się tam,to tak jakby rozdrapywać rany,moja walka toczy się w mojej głowie....nie mam sub konta i nigdy nie miałam,a ta moja prośba o pomoc wynika z determinacji ,nie ma to nic wspólnego z naciąganiem czy kłamstwem,jak naprawdę piszę tylko prawdę i mogę to każdemu udowodnić.Mogę każdemu wysłać kopię dokumentacji : biopsii kart informacyjnych ze szpitali,karty inf.hemioterapii.kar.inf.radioterapii. itp. We wrześniu mam komisję lekarską o przedłużenie renty,bo oczywiści jest ona na czas określony,teraz mam na 18 mies. Uwierzcie mi ,piszę ptrawdę. [ Ostatnio edytowany przez: elutka 17-06-2013 11:46 ] |
Post #4 Ocena: 0 2013-06-17 11:53:32 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
elutka | Post #5 Ocena: 0 2013-06-17 12:20:43 (12 lat temu) |
Nie wiem już co mam mówić,ja tylko wyrażam głośno swoje myśli to co w danej chwili czuję czasami jednak lepiej nie mówić nic...Nauczyłam się głośno mówić o swojej chorobie ale jest jedno małe ale...umiem o tym rozmawiać tylko z osobami zdrowymi.Nie umiem tego logicznie wytłumaczyć- może przez to sama czuję się bardziej zdrowsza,nie wiem ...To jednak był głupi pomysł prosząc o pomoc ale jestem spątaniczna i zanim coś przemyślę to już to zrobię,niestety to moja wada.
|
|
|
Severance_ | Post #6 Ocena: 0 2013-06-17 12:25:27 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-06-17 11:43:00, elutka napisał(a): Do Severance_ : ciekawe co TY byś zrobiła na moim miejscu? Nie wiem co bym zrobiła, pewnie już bym nie żyła, jako, że szanse przezycia przy guzie 5,5cm są właściwie... żadne. Miałaś więc ogromne szczęście w nieszczęściu! Zdaję sobie doskonale sprawę z niepoprawności moich wypowiedzi, jednak owijać w bawełnę nie mam zamiaru, z przyjemnością pomogę, jeśli przyłączysz się do organizacji która potwierdzi Twoją chorobę i wspomoże założeniem subkonta. Mind your own biscuits and life will be gravy
|
elutka | Post #7 Ocena: 0 2013-06-17 12:36:56 (12 lat temu) |
OK.może mi się to uda zanim wyłączą mi internet,tylko że nie wiem jak ??? przez fundacje?.....
a szczęście miałam i to duże,ktoś widocznie tam na górze czuwa na de mną |
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2013-06-17 13:57:58 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
jak ladnie przygotowany PR, cale 5 dni odczekane do wrzucenia numeru konta.
I dosc ciekawe podejscie, do fundacji wstyd sie zglosic, ale opisac ckliwa historyjke z nadzieja, ze ktos wrzuci funta - nie stanowilo problemu. Eh, ta pozorna anonimosc internetowa. Podpisze sie pod slowami Sev, poza dobrym slowem i podpowiedziami, gdzie uderzyc o pomoc (a to bardzo duzo), nie liczylabym na krocie. |
elutka | Post #9 Ocena: 0 2013-06-17 18:43:49 (12 lat temu) |
myślisz to wszystko zaplanowałam ? to dopiero jest żałosne.
|
Richmond | Post #10 Ocena: 0 2013-06-17 18:57:25 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Moze tak, a moze nie. Przecietny czytelnik forum nie ma mozliwosci tego sprawdzic. Jest masza oszustow wyludzajacych pieniadze i nie powinnas sie dziwic, ze prosba o pieniadze spotyka sie z taka reakcja.
Carpe diem.
|