MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Samo życie - rak piersi

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 4 z 7

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

elutka

Post #1 Ocena: 0

2013-06-14 10:39:02 (12 lat temu)

elutka

Kobieta

Z nami od: 12-06-2013

Witam :) To co pisze Pigula75 to wszystko prawda na ogół jest tak że na wiadomość o guzie dużo ludzi tak reaguje - strach,przerażenie,pytanie dlaczego ja?za co właśnie mnie to spotkało
? ale nie ma mądrych którzy by odpowiedzieli na te pytania i często jest tak że zamiast ich wspierać to jeszcze bardziej dołują,bo to widać w ich oczach tom się czuje -litość i determinacja,wiem o tym bo sama spotkałam takich ludzi na swojej drodze...dlatego trzeba nie tylko dla siebie ale głównie dla nich pokazać że można to przeżywać idąc przez życie z podniesioną głową.Moja koleżanka gdy goliła mi głowę to płakała i to ja ją wtedy pocieszałam że to tylko włosy,że odrosną....zaczepiali mnie na ulicy znajomi i pytali się czy to prawda że biorę chemię - też nie zaprzeczałam,mówiłam tak że to też lekarstwo jak każde inne,wtedy robiło im się głupi albo pada pytanie:to ty jeszcze chodzisz? a ja na to tak bo mam jeszcze trochę rzeczy do zrobienia na tej ziemi...Są też tacy którzy naprawdę są przy nas i głównie takich najlepiej mieć przy sobie.....Myślę że mam w sobie na tyle siły żeby z nim walczyć a jak będzie dalej to czas pokaże.....wiem że dodajecie mi tych sił-dziękuję...

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

elutka

Post #2 Ocena: 0

2013-06-14 11:58:44 (12 lat temu)

elutka

Kobieta

chyba będzie burza,niebo całe zachmurzone....bolą mnie całe plecy,szwy też dają znać o sobie przy takiej pogodzie ,to nie jest mój najlepszy dzień...

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

elutka

Post #3 Ocena: 0

2013-06-14 20:09:40 (12 lat temu)

elutka

Kobieta

do jutra,może będzie lepiej...

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #4 Ocena: 0

2013-06-14 20:14:58 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #5 Ocena: 0

2013-06-14 23:56:52 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2013-06-15 00:10:48 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Na reakcje o smiertelne chorobie nikt nas nie przygotowuje. To nie jest sytuacja z jaka (na szczescie) wiele osob spotyka sie w zyciu.

Nie badzmy tacy pochopni w ocenie reakcji innych, czasem pod przykrywka dziwnego komentarza skrywa sie strach/zaklopotanie/niepewnosc tego co powiedziec. Oczywiscie ze to nie jest porownywalne do strachu osoby, ktora przez to przechodzi.

Ada

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

ewamik

Post #7 Ocena: 0

2013-06-15 00:32:24 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

ciocia mojego męża miała raka piersi.
Jak co roku była na badaniu kontrolnym u ginekologa. Zrobił jak to mówię-full service,łącznie z badaniem piersi. Wszystko OK!
Po 4 dniach podczas kąpieli wyczuła guzek. Na drugi dzien ponownie udała się do lekarza. On potwierdził i dał skierowanie ASAP do szpitala.
Ciocia bardzo dobrze trafiła. Guzek o wielkości 1,5cm. Operacja również ASAP za 3 tyg.Przed operacją guzek miał juz 4,5cm.
Profesor nie ukrywał,żeby od razu wyciąć całą pierś łącznie z węzłami chłonnymi.
przeszła chemioterapie. To było jakies 7lat temu.
Dzisiaj czuje się dobrze.
Moja bratowa miała raka piersi 4lata temu.
Amputowali jej pierś. Przeszła chemię.
Bardzo źle ją znosiła,mocno przytyła.
Mieszka w Grecji. Przy 45stopniowych upałach,cięzko nosi się perukę.
Wyniki ma bardzo dobre. Po chorobie nie ma śladu....pozostała jedynie blizna w miejscu piersi. NIkomu to nie przeszkadza.

Szczerze mówiąc,gdy czytałam ten wątek,jedną ręka przesuwałam strony,a druga ręką badałam piersi.
Czasem kobiety nie badają się. Wychodzą z założenia,że jak nie zbadaja się,to oszukają....chorobę. nie znajda jej i nie zachorują.
Czasem słyszę- po co idziesz do lekarza? Choroby sobie szukasz?
Kiedys mój doktor opowiedział mi o swojej pacjentce 30-letniej matki trójki dzieci.
Zrobił wymaz. Wyniki bardzo złe-rak szyjki macicy. Wysłał jej list,po kilku tygodniach ponownie list-wezwanie,dzwonił ale nie odbierała. Nie znam dalszego ciągu tej historii.
Za miesiąc jadę do Polski. Juz z UK będę rejestrowała sie do lekarza.
Coż Ci powiedzieć....podobno wiara czyni cuda.
Wiara w Boga,jak i wiara w siebie.
Wierze,że Ci sie uda przezwyciężyć chorobę.
Wyczuwam bardzo silna osobę :)
Optymizm i wiara-najważniejsze. Łatwo gadać,trudniej wykonać..? ;)
Musi byc dobrze!

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

elutka

Post #8 Ocena: 0

2013-06-16 12:14:05 (12 lat temu)

elutka

Kobieta

Kochani nie mogłam być wczoraj z Wami,cały dzień spędziłam w łóżku bywają też i takie dni ....Cieszę się że chociaż jedna osoba została skłoniona do badania,moje i Wasze pisanie i cała ta dyskusja ma jakiś sens i czemuś to służy i o to chodzi....

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

elutka

Post #9 Ocena: 0

2013-06-17 08:43:05 (12 lat temu)

elutka

Kobieta

kolejny dzień,te same problemy,myśli,pytania i wątpliwości....w czwartek mam umówioną kolejną wizytę u neurologa(mam straszne napadowe bóle głowy)tomografia nic nie wykazała,może to skutki uboczne leku który biorę.Lekarz podejrzewa że to bóle pochodzenia neurologicznego,zleci pewnie kolejne badania,znowu recepta...tylko skąd na to brać...muszę też odwiedzić kardiologa-stwierdzono u mnie ahokardie serca t.j. wysoki puls czyli przyśpieszone bicie serca-norma to 60-80 uderzeń na min. u mnie 110-128.Czasami myślę że była bym dobrym królikiem doświadczalnym albo że swoimi chorobami mogła bym się z kimś podzielić a i tak zostało by coś jeszcze dla mnie,nie wspomnę też o ruchomej prawej nerce od 31 lat którą wykryto u mnie przy okazji operacji wyrostka robaczkowego,ale nie ma co narzekać -żyję,co prawda cały czas pod górkę,ale jednak i mimo to.....Miłego dnia dla Wszystkich :)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

elutka

Post #10 Ocena: 0

2013-06-17 10:29:55 (12 lat temu)

elutka

Kobieta

Czy znajdzie się tu Ktoś kto zechce minie wesprzeć finansowo?Wiem że to nietaktowne i poniżające ale nie mam innego wyboru,brakuję mi na dosłownie na wszystko,niedługo odetną mi internet więc proszę puki mam jeszcze tą możliwość,brakuje mi na leki i zwyczajnie na życie:(każdy grosz to jak kropla życia dla mnie mam nadzieję że ktoś mnie zrozumie i pomoże....została mi tylko nadzieja i wiara
xxxxx
Domyślam się też tego że może być to negatywnie odebrane ale uwierzcie mi nigdy nic nie dostałam ot tak,o wszystko muszę walczyć a moja duma nie pozwalała na to aby o coś prosić,dzisiaj swoją dumę chowam do kieszeni po raz pierwszy w życiu bo już nie wiem co mam dalej robić aby żyć....

Uwaga moderatora: Edycja moderatora

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 4 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,