MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Sprawa intymna [Kobiety]

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

aaannp

Post #1 Ocena: 0

2013-05-21 15:30:24 (12 lat temu)

aaannp

Kobieta

Z nami od: 21-04-2009

Na razie nie martwilabym sie na Twoim miejscu. Po ciazy troche czasu trwa zanim okres powroci do normalnosci, ze sie tak wyraze. Jest to zwiazane z wydzielaniem sie prolaktyny - hormonu odpowiedzialnego za laktacje, a hamujacego wydzielanie gonadotropin, a co za tym idzie hamujacego wystąpienie krwawienia miesiączkowego. Zwlaszcza jesli karmilas lub wciaz karmisz piersia. Uwaza sie, ze powrot miesiaczki do 5 miesiecy po zakonczeniu laktacji jest jak najbardziej w normie. Jesli trwa to dluzej, wtedy nalezy po pierwsze wykluczyc ciaze, a nastepnie udac sie do ginekologa.

[ Ostatnio edytowany przez: aaannp 21-05-2013 15:31 ]

Mama Erenka

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

marlena2089

Post #2 Ocena: 0

2013-05-21 18:05:21 (12 lat temu)

marlena2089

Kobieta

Z nami od: 15-06-2012

niestety od samego poczatku nie bylo mi dane karmic piersia a od czasu porodu wlasnie mialam bardzo regularny okres

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

iwonisko

Post #3 Ocena: 0

2013-05-27 08:55:42 (12 lat temu)

iwonisko

Kobieta

Z nami od: 28-10-2012

Skoro nie karmisz piersia to idz do lekarza
Nie martw sie na zapas ale sprawdz
Ja karmie,mala ma prawie 5 miesiecy I gp twierdzi ze to normalne -brak okresu podczas karmienia

Dziewczyny czy po porodach badal was ktos ginekologicznie?troche sie martwie bo mam zakodowane z domu ze do ginekologa co lol roku sie chodzi na lrzeglad a tu nic...
Moja mama miala raka szyjki I mam lekko obsesje

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #4 Ocena: 0

2013-05-27 09:07:39 (12 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Iwonisko, tak, masz racje co do zaleznosci karmienia i okresu - wysoki poziom prolaktyny odpowiedzialnej za produkcje pokarmu, bardzo czesto blokuje owulacje. Kiedy prolaktyna zacznie spadac, okres wroci - uwaga, najpierw bedzie owulacja, stad zdarzajace sie wpadki po porodach.
W przypadku regularnych okresow od pologu, a teraz braku, zdecydowanie zrobilabym test ciazowy, ew. powtorzyla dla pewnosci (czasem testom tez sie pokreci) i jesli by wyszedl negatywny, udalabym sie do GP, bo to by znaczylo ze cos sie w hormonach pobujalo. Jesli pozytywny, to wiadomo...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,