|
|
---|---|
Matrix20 | Post #1 Ocena: 0 2013-04-29 23:25:53 (12 lat temu) |
Z nami od: 28-04-2013 Skąd: Southampton |
Witajcie.
Piszę z prośbą ponieważ szukam bardzo dobrej firmy ubezpieczeniowej,polisy zdrowotnej która udzieli POMOCY w Polsce(pokryje badania,leczenie lub operacje) i bierze pod uwagę chorobę Nerek,Początkowy poziom Raka,Zator Żylny..dzwoniłem już do paru firm ale nie mam szans..nie chodzi tu o pieniądze , nie zamierzam oszczędzać i płacić NIC lub 2,50F miesięcznie..Wręcz odwrotnie mogę płacić więcej i podpisać umowę na parę lat.Proszę Poważne Oferty. |
krakn | Post #2 Ocena: 0 2013-04-29 23:41:20 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Matrix, to nie tak.
Firmy sprzedajace ubezpieczenia w UK, są dla rezydentów w UK. I teraz masz: Ubezpieczenie na życie, które wypłacane jest na wypadek śmierci. Ubezpieczenie od chorób ... i tu masz całą game którą wybierasz, lub w pakietach od których się ubezpieczasz. Zazwyczaj wtedy ew koszt leczenia, wypłaty odszkodowania, czy zwiezienie ubezpieczonego do kraju ubezpieczenia, działa na całym świecie Ubezpieczenie od wypadku i tu masz rozgraniczenie czy dotyczy tylko danego kraju, czy całego świata, czy obejmuje też nastepstwa i do jakiej kwoty. Raczej wątpię by chciał ktoś ubezpieczyć w UK, i zgodził się na skomplikowaną operację finansową i biurokratyczną. To też kosztuje. I najważniejsza sprawa. Rozumiem że choroba jeszcze nie została zdiagnozowana, ale masz przeczucie? A co do kwot ubezpieczenia to Za 2,5 miesięcznie to za wiele nie można liczyć. Fakt, zależy też od tego czy uprawiasz ekstremalne sporty i czy palisz papierosy, dragi itp czy nie... No i wiek w jakim wykupujesz usługę. Im młodszy tym niższa kwota, a wyższa stawka. EDIT Coś mi sie wydaje że wiem o co ci chodzi. Niestety, tak się nie da. Za późno, ubezpieczenie wykupuje się PRZED nie PO. Bardzo mi przykro, ale tak to działa, gdyby ludzie wykupywali ubezpieczenie po wypadku i po rozpoznaniu choroby to by firmy poszły z torbami. Pozostań przy poszukiwaniu kredytu, a może uda się ruszyć rodzinę i znajomych znajomych? Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Matrix20 | Post #3 Ocena: 0 2013-04-29 23:56:32 (12 lat temu) |
Dzięki że napisałeś.
Z tą chorobą wiem co już jest dlatego piszę i pytam. Ja nie zamierzam płacić 2,5f miesięcznie, mogę płacić 30-60 lub 100f tylko aby coś się znalazło...i pokryło większość rzeczy(w UK NAPEWNO nie pójdę do learza..to co tu robią jest nie na miejscu-to moje prywatne zdanie)a jeżeli chodzi o sport to nic z tego ponieważ zdrowie nie pozwala,za słaby jest organizm.papierosów nigdy się nie paliło,alkohol ostatni raz 7 lat temu a dragi nigdy!!Pozdrawiam |
Dwunasty | Post #4 Ocena: 0 2013-04-30 00:00:29 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-04-29 23:56:32, Matrix20 napisał(a): Dzięki że napisałeś. Z tą chorobą wiem co już jest dlatego piszę i pytam. Raczej nie znajdziesz ubezpieczalni która pokryje istniejące już schorzenia. Zbyt proste by to było. ![]() |
Matrix20 | Post #5 Ocena: 0 2013-04-30 00:05:26 (12 lat temu) |
Też ta myślę..lecz zawsze jest mała iskierka nadziei.
|
|
|
Richmond | Post #6 Ocena: 0 2013-04-30 08:34:36 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Jak chcesz sie leczyc w Polsce, to moze kup abonament medyczny, w ktorejs z polskich firm.
Carpe diem.
|
p-urban | Post #7 Ocena: 0 2013-05-04 22:48:40 (12 lat temu) |
Z nami od: 04-05-2013 Skąd: Londyn |
PW
[ Ostatnio edytowany przez: p-urban 04-05-2013 22:49 ] |
colchee | Post #8 Ocena: 0 2013-05-09 14:49:21 (12 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2013 Skąd: London |
Witam.
Musisz wiedzieć, że ubezpieczalnie wszelkiej maści nie ubezpieczają "płonących domów". Je żeli potrzebujesz dobrego ubezpieczenia, to służę pomocą, gdzie brytyjski Prudential, z którym podjąłem współpracę, chcąc zaistnieć na polskim rynku, dał nam w tej chwili ubezpieczenie od wszystkich poważnych zachorowań (ewenement). Niestety zła wiadomość, nie dla ubezpieczonego, który ma schorzenia, o których piszesz. A dla osoby na dziś zdrowej. Jeżeli te dolegliwości nie dotyczą Ciebie, to dziś wiesz już jak bardzo takie ubezpieczenie bywa potrzebne i zachęcam, byś je zawarł dla siebie jak najszybciej. Natomiast jeżeli ta choroba dotyczy Ciebie, to musisz poszukać innych źródeł finansowania niż ubezpieczenie, bo na nie już za późno. Pozdrawiam. Rafał |
|