Str 2 z 3 |
|
---|---|
klaudia2805 | Post #1 Ocena: 0 2013-03-19 19:35:26 (12 lat temu) |
Z nami od: 19-03-2013 Skąd: selby |
co do employment law to nie co do reszty to tak! może jednak znajdzie się ktoś kto miał podobna sytuacje do nazej i reprezentowal sie sam! czekam na dalsze info i z góry dzieki
slabi ludzie szukają zemsty
silni wybaczają a
intelgentni zwyczajnie ignorują !!!
|
klaudia2805 | Post #2 Ocena: 0 2013-03-20 08:47:04 (12 lat temu) |
witam wszystkich ponownie w dalszym ciągu czekam na wasze podpowiedzi i doświadczenia piszcie prosze
silni wybaczają a
|
klaudia2805 | Post #3 Ocena: 0 2013-03-20 12:45:32 (12 lat temu) |
@
silni wybaczają a
|
klaudia2805 | Post #4 Ocena: 0 2013-03-21 10:27:07 (12 lat temu) |
witam ponownie , ponawiam pytanie czy jest ktoś na forum kto miał sprawę w trybunale pracy kto sam się reprezentowal ? dzięki za odpowiedzi
silni wybaczają a
|
espe-7 | Post #5 Ocena: 0 2013-03-21 12:20:02 (12 lat temu) |
Z nami od: 04-06-2010 Skąd: Londyn |
Ja napisze tylko, zeby cie troche uspokoic, bo panika na tym etapie nic wam nie da.
Pamietaj, sedzia w ET to tez czlowiek i nie patrzy tylko i wylacznie na dowody lub 'dowody' (na pewno jest przyzwyczajony do falszerstw i naginania faktow), ani nie slucha belkotu prawniczego, slucha za to uwaznie wypowiedzi obu stron ... slucha, slucha i wyrabia sobie swoja opinie. I tez jest swiadomy tego, jak moze sie czuc osoba reprezentujaca sie sama w starciu z profesjonalistami. Prawnicy czesto strasza, bo chca reprezentowac. Jesli twoj maz spokojnie opowie, co sie dokladnie wydarzylo, powie prawde i jest pewien, ze to on ma racje to da sobie rade. Pamietaj tez, ze trybunal to nie sad, wiec i atmosfera jest mniej formalna. To, ze firme reprezentuja prawnicy, nawet niech ich ze stu bedzie, w ogole nie oznacza, ze to firma wygra. Powodzenia zycze i daj znac, jaki byl wynik po rozprawie. "Lovers of air travel find it exhilarating to hang poised between the illusion of immortality and the fact of death." Alexander Chase
|
|
|
klaudia2805 | Post #6 Ocena: 0 2013-03-21 15:17:59 (12 lat temu) |
dziekuje Ci bardzo, Twoje słowa sa naprawdę bardzo pomocne, na pewno napisze jak było, bez względu na wynik mamy poczucie ze postępujemy słusznie, wiec nawet jak przegramy wyjdziemy z podniesiona glowa. Tak czy inaczej dzięki i na pewno się odezwe POZDRAWIAM
silni wybaczają a
|
moniamika | Post #7 Ocena: 0 2013-03-21 16:03:48 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-07-2008 Skąd: Edinburgh |
Hej. Ja wlasnie mam sprawe w Trybunale. Po dlugich bojach z moim pracodawca doszlam do wniosku ze jedynym rozwiazaniem mojej sytuacji jest zalozenie sprawy w sadu. Nie mam adwokata, ktory by mnie reprezentowal bo mnie na niego nie stac (mieszkam w Szkocji a tutaj adwokaci dzialaja na troche innych zasadach). Jestem po pierwszej rozprawie tzw. wstepnej. Bardzo sie stresowalam, ale chyba nie mialam o co, bo sedzina wszystko mi wyjasniala i o wszystko dokladnie wypytywala (sytuacje i zdarzenia ktore mialy miejsce w mojej pracy) Rozprawa trwala 3 godziny i czekaja mnie jeszcze min 4 spotkania w sadzie. Jesli niepewnie sie czujecie poproscie o tlumacza, jest darmowy, wystarczy napisac podanie do trybunalu albo zadzwonic i o nigo poprosic. Ogolnie wszystko wyglada znacznie inaczej niz w Polsce. Glowa do gory, dacie rade!!
![]() |
espe-7 | Post #8 Ocena: 0 2013-03-21 16:07:47 (12 lat temu) |
Z nami od: 04-06-2010 Skąd: Londyn |
To dobrze
![]() To, co napisalam wyzej to moje wlasne doswiadczenie - kazda ze stron reprezentowala sie sama. Ja kiedy zobaczylam sfalszowane 'dowody', pomyslalam, ze szansy nie bedziemy mieli i tak nam rowniez powiedzieli prawnicy. Sedzia jednak od razu sie zorientowal o co chodzi...Rozprawa trwala jakies 5 godzin, ale on juz w pierwszych minutach wiedzial, ze ma do czynienia z oszustwem i wygralismy ![]() Dodam jeszcze, ze w tym czasie odbywalo sie jeszcze kilka innych rozpraw (3 czy 4 o ile dobrze pamietam) i zadnej nie wygrala firma, ktora miala prawnego przedstwawiciela - albo przegrala, albo ustalono kolejna rozprawe. Pewnie byl to zbieg okolicznosci, ale swiadczy to o tym, ze prawnik nie oznacza wygranej. Nastawienie, ze postepujecie slusznie, spokoj i opanowane emocje - to bedzie najwazniejsze. Jesli racja jest po stronie Twojego meza, to wygra bez pomocy prawnika. "Lovers of air travel find it exhilarating to hang poised between the illusion of immortality and the fact of death." Alexander Chase
|
klaudia2805 | Post #9 Ocena: 0 2013-03-21 22:04:34 (12 lat temu) |
Rany dziekuje wam bardzo wasze wpisy dodaly nam skrzydel, teraz naprawdę zaczynamy wierzyc się nam się uda! maz nie przyszedł raz do pracy bo synek zachorowal pech chciał ze mnie tez wtedy rozwalilo i lezalam nieprytomna z goraczka, ale przed ropoczeciem pracy zadzwonil i powiadomil pracodawcę, następnego dnia powiedzilei mu ze już nie pracuje bo dnia poprzedniego się nie stawil a to oznacza ze nie szanuje pracy! probowal się dogadać ale bez skutku, mam nadzieje ze uda nam się to udowodnić mamy wszystkie potrzebne dokumenty i wiare ze postępujemy słusznie mam nadzieje ze to wystarczy jeszcze raz wam dziekuje napisze po rozprawie pozdrawiam wszystkich
silni wybaczają a
|
klaudia2805 | Post #10 Ocena: 0 2013-03-26 20:31:24 (12 lat temu) |
hej, pisze do tych którym obiecałam dac znac jak nam poszlo, no wiec ciężko było ale trafiliśmy na super skład sędziowski który od początku zorientowal się kto klamie i sam maglowal pytaniami strone przeciwna, sami dobrze się przygotowaliśmy i to my maglowaliśmy ich a nie oni nas i nic im nie dalo posiadanie prawnika, wiec generalnie sprawę wygraliśmy i bardzo ale to bardzo się cieszymy, warto było walczyc. Zachecam wszystkich do walki o swoje! pozdrawiam
silni wybaczają a
|