MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Atopowe zapalenie skory twarzy.

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

katarzyna1810

Post #1 Ocena: 0

2013-02-25 10:43:35 (12 lat temu)

katarzyna1810

Kobieta

Z nami od: 06-01-2011

Witam:)
Mam powazny problem z twarza.Jak w temacie-cierpie na atopowe zapalenie skory.Jesli ktos ma taki sam problem i wie jak wyglada leczenie tego w UK to bardzo prosze o jakas porade.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-02-25 11:20:56 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

katarzyna1810

Post #3 Ocena: 0

2013-02-25 11:37:27 (12 lat temu)

katarzyna1810

Kobieta

Z nami od: 06-01-2011

Bardzo dziekuje za informacje.

Do góry stronyOffline

roztocz

Post #4 Ocena: 0

2013-02-25 11:40:42 (12 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2007

mam podobne problemy, do skory glowy urzywam balsam z dziegciem, ostanio pod prysznicem posmarowalem tez nim i twarz i stan skory poprawil sie
naturalne metody/leki sa najlepsze, choc ten balsam ma dosc specyficzny zapach :-)
Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #5 Ocena: 0

2013-02-25 11:41:33 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Nie mam problemów ze skóra, ale z powodu tego tematu, zainteresowałam się bliżej olejkiem (i produktami), z drzewa herbacianego. Ma niewiarygodne właściwości i bardzo szerokie spektrum działania: Według badań przeprowadzonych w Australii, preparaty zawierające olejek z drzewa herbacianego przyniosły ulgę u ok.70% chorych z egzemą atopową i niektórymi postaciami łuszczycy. . Sam olejek, czy też produkty na bazie tego olejku nie są drogie, w inetrnecie znajdziesz mnóstwo informacji na temat działania. Ja sobie kupiłam szmpon, oraz olejek TeaTree który mieszam z Jojoba Oil i taką mieszankę stosuje jako nawilżanie do skóry ciała- troche przewrażliwiona na punkcie bakterii jestem, wiec traktuję ten mix również jako odkażacz po cięzkim dniu pracy. ; )

[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 25-02-2013 11:43 ]

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

roztocz

Post #6 Ocena: 0

2013-02-25 11:44:32 (12 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2007

corce do kapieli dodajemy tea tree oil jak tylko ma jakis kaszel czy katar - taka inhalacja a i kapiel w wodzie z takim dodatkiem pewnie pomaga jej utrzymac zdrowa kondycje skory
Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.

Do góry stronyOffline

Vivienne

Post #7 Ocena: 0

2013-02-25 12:33:17 (12 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Podepne sie pod temat, dzieki ojejkowi z drzewa herbacianego wyleczylam sobie grzybice paznokcia stopy.

Do góry stronyOffline

zuza11

Post #8 Ocena: 0

2013-02-25 18:08:40 (12 lat temu)

zuza11

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Jestem po lekturze artykułu o szkodliwym,wręcz trujacym wpływie pszenicy na zdrowie.Lekarz kardiolog udawadnia,że problemy skórne-np.atopowe zapalenie ,łuszczyca są spowodowane jedzeniem zbóż!
Są też wypowiedzio ludzi,którzy wyleczyli się z wielu poważnych dolegliwości-cukrzyca,wieńcówka,alergie,stany zapalne skory itd.Mpże warto przeprowadzić eksperyment*DONT_KNOW*

Do góry stronyOffline

martunia2302

Post #9 Ocena: 0

2013-02-25 19:34:45 (12 lat temu)

martunia2302

Kobieta

Z nami od: 18-10-2010

Cytat:

2013-02-25 11:41:33, Severance_ napisał(a):
Nie mam problemów ze skóra, ale z powodu tego tematu, zainteresowałam się bliżej olejkiem (i produktami), z drzewa herbacianego. Ma niewiarygodne właściwości i bardzo szerokie spektrum działania: Według badań przeprowadzonych w Australii, preparaty zawierające olejek z drzewa herbacianego przyniosły ulgę u ok.70% chorych z egzemą atopową i niektórymi postaciami łuszczycy. . Sam olejek, czy też produkty na bazie tego olejku nie są drogie, w inetrnecie znajdziesz mnóstwo informacji na temat działania. Ja sobie kupiłam szmpon, oraz olejek TeaTree który mieszam z Jojoba Oil i taką mieszankę stosuje jako nawilżanie do skóry ciała- troche przewrażliwiona na punkcie bakterii jestem, wiec traktuję ten mix również jako odkażacz po cięzkim dniu pracy. ; )

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Severance_</i> 25-02-2013 11:43 ]

Ja od dawna uzywam znowu Virgin Coconut Oil,mieszam go tez z Jojoba oil-pachnie niesamowicie:). Mozna tez sam uzywac,i do wlosow i do skory i do gotowania :D Ma tez dzialanie antygrzybiczne,corka miala blizny po alergii,i wszystko jej zeszlo odkad uzywa olejek do skory.

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #10 Ocena: 0

2013-02-25 20:07:09 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2013-02-25 18:08:40, zuza11 napisał(a):
Jestem po lekturze artykułu o szkodliwym,wręcz trujacym wpływie pszenicy na zdrowie.

Też o tym czytałam. Tego typu stany zapalne mogą być spowodowane niewłaściwą dietą, albo właśnie Nużeńcem ludzkim.. To przez ten temat sprzed czterech tygodni (link zamieściłam w poprzednim poście), dowiedziłam się o tym pasożytniczym roztoczu. Każdy kto się niepokoi o stan swojej skóry, łuszczenie się, wypryski, stany zapalne, zaczerwienienia, wypadanie włosów, swędzenie i zaczerwienienie oczu- powinien sobie trochę o tym poczytać. Przeszukując sieć trafiłam na wiele interesujących artukułów, porad i dyskusji. Na pewnym polskim forum, dyskusja o tym małym bandycie wywołującym tyle paskudnych dolegliwości skórnych toczy się od..2006 roku.
Problem wcale nie musi dotyczyć autorki tematu, ale kto wie, może warto by było zrobić testy na wykrycie Nużeńca, oraz popracować nad dietą. : )

[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 25-02-2013 20:08 ]

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,