MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Poszukuję leki na zaparcia w UK bez recepty

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

macadi

Post #1 Ocena: 0

2013-02-03 05:14:22 (12 lat temu)

macadi

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

Ja mialam zaparcia tylko po urodzeniu dziecka kiedy karmilam piersia i czasami nie moglam pozwolic sobie na wycieczke do toalety. Bralam Senokot. nie pamietam czy byl bardzo skuteczny ale efektow ubocznych nie zauwazylam. Poza tym jak tu wszyscy pisza trzeba jesc duzo owocow (oprocz bananow :), warzyw, jogurtow, pic duzo wody. zmiana nie nastapi od razu ale po jakims czasie powinno byc ok.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tajka

Post #2 Ocena: 0

2013-02-03 07:22:19 (12 lat temu)

tajka

Kobieta

Z nami od: 11-06-2007

Ja polecam koktajl owocowy z dodatkiem nasion siemia lnianego, jak sie nasionka doda do koktajlu to nie zmienia jego smaku a pite regularnie naprawde swietnie reguluje prace przewodu pokarmowego.

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #3 Ocena: 0

2013-02-03 09:06:24 (12 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Z nami od: 05-12-2008

Cytat:

2013-02-02 19:26:05, eladudzia napisał(a):
znalazłam lek na sklepowej półce o nazwie Dulcolax. Mam nadzieję, że zadziała. Tutaj nie chodzi o dzieci lecz o mnie. Mam za każdym razem ten problem na kilka dni przed miesiączką lecz tym razem jestem po i walczę z tym od tygodnia. Dieta codziennie, aktywność na maxa od zawsze.

Ja uzywam
Ortisan-Fruit-Cubes
z naturalnych skladnikow takich jak suszone owoce i ziola.

Nie jest tez zbyt mocny (chociaz to pewnie troche sprawa indywidualna), ale pomaga.

Ja odzywiam sie bardzo zdrowo. Jem bardzo duzo owocow i warzyw. Pije glownie wode soki warzywne i herbate owocowa. Pije siemie lniane. I niestety, czasami trzeba sie czyms wpomoc.

Do góry stronyOffline

slicznakobietka

Post #4 Ocena: 0

2013-02-03 09:26:00 (12 lat temu)

slicznakobietka

Kobieta

Z nami od: 02-09-2012

Dobrze na noc zjesc winogrona,kiwi i suszone sliwki,rano na sniadanko owsianka gotowana na wodzie pozniej mozna dodac dwie lyzki mleka i lyzka oleju lnianego(dobrze do platkow owsianych suchych dodac orzechy,rodzynki itd.)pozniej kawusia rozpuszczalna z dodatkiem mleczka,swietny naturalny sposob na codzienne wyproznianie.Dobrze jest rowniez ograniczyc do minimum, spozycie miesa i wedlin,wykluczyc przetworzona zywnosc,(dodam jeszcze iz leki na zaparcia niestety rozleniwiaja jelita)ale to juz dotyczy tych ktorzy chca zrzucic troszke kg:) ale to na osobny temat jak juz:):-]

[ Ostatnio edytowany przez: slicznakobietka 03-02-2013 09:32 ]

Do góry stronyOffline

geri43

Post #5 Ocena: 0

2013-07-22 18:37:15 (12 lat temu)

geri43

Kobieta

Z nami od: 22-07-2013

dieta to podstawa, ja wcześniej kompletnie na to nie zwracałam uwagi i jadłam co popadnie aż zaczęły się zaparcia, czasami wypróżnianie się było bolesne, poza tym to denerwujące poczucie ciężkości... ehhh. Całkowicie zmieniłam jadłospis, bardzo dużo warzyw i owoców, a więc błonnik, koniec smażeniem potraw, wszystko na parze, dużo wody niegazowanej, oczywiście suszone owoce, jogurty, kefiry itd. Czasem też wspomagałam się czopkami evaqu, też mają wyłącznie naturalne składniki, a przy tym nie działają przeczyszczające jak na przykład różne ziółka, więc po pierwsze nie masz tego ryzyka, że się odwodnisz, a poza tym nie twoje jelita nie rozleniwiają się i po odstawieniu normalnie pracują. Mnie się nawet to unormowało. Chociaż to oczywiście dieta i ćwiczenia są podstawą, jeśli chodzi o zaparcia, no chyba że się mylę? :-) ja te czopki kupowałam w Polsce, nie wiem czy są dostępne w Anglii, pewnie nie, więc jak być chciała, to musisz poprosić o przesyłkę.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,