MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pogadajmy o dupach...

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jogurt

Post #1 Ocena: 0

2013-01-09 08:32:08 (13 lat temu)

Jogurt

Mężczyzna

Z nami od: 12-01-2012

Od dobrych kilku lat wykonuje sie usg prostaty i niema to nic wspolnego z dupa. Prosze juz niestraszyc facetow

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

OKidoki444

Post #2 Ocena: +1

2013-01-09 09:02:29 (13 lat temu)

OKidoki444

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 10-06-2012

Cytat:

2013-01-09 08:32:08, Jogurt napisał(a):
Od dobrych kilku lat wykonuje sie usg prostaty i niema to nic wspolnego z dupa. Prosze juz niestraszyc facetow
chodzi o badanie palpacyjne gruczołu. Można je przeprowadzić wyłącznie pal­cem przez odbyt. Procedura ta nosi nazwę badania per rectum. Wielu mężczyzn bardzo się jego oba­wia. Jest to częstym powodem, dla którego nie przyznają się do dolegliwości ze strony prostaty.
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Kasia_red

Post #3 Ocena: 0

2013-01-09 14:39:33 (13 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

CD ze strony Gadaj-Badaj

Co to jest rak prostaty? Jak powstaje?

Prostatę, zwaną inaczej sterczem lub gruczołem krokowym, mają tylko mężczyźni. Znajduje się ona pod pęcherzem moczowym i wydziela substancję wchodzącą w skład nasienia, dzięki której plemniki mogą przetrwać poza ciałem.

Zachoruję, czy nie? Może rzucić kostką…

Na raka prostaty możesz zachorować, nawet jeśli nie należysz do grupy ryzyka. Ale szczególną czujność powinieneś zachować, jeśli:

- jesteś po 40-stce,
- twój brat lub ojciec chorowali na ten typ raka,
- jesteś Afrykańczykiem,
- twoja dieta jest bogata w tłuszcze zwierzęce i białko, a uboga w witaminy i minerały,
- korzystasz z używek.
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

PPATKA

Post #4 Ocena: 0

2013-01-09 15:46:11 (13 lat temu)

PPATKA

Kobieta

Z nami od: 09-01-2013

Już niebawem adresy placówek,gdzie takie badanie możecie panowie wykonać.
Lepiej wiedzieć,aniżeli nie wiedzieć !
Zabierzcie swoje partnerki ze sobą,wsparcie jest bardzo ważne - zwłaszcza,że to wciąż dla wielu z Was trudny temat.

Rak'n'Rollowo pozdrawiam.

[ Ostatnio edytowany przez: PPATKA 09-01-2013 15:47 ]

inność drażni jednakowość ...

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #5 Ocena: 0

2013-01-09 21:47:10 (13 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Ja tam mysle ze nasi kochani Panowie to zwlekaja z wizyta u lekarza z obawy przed taka "niespodzianka".

Obrazek

Mysle ze gdyby moze taka pani doctor przyjmowala to moze wzrosla by wykrywalnosc raka, a juz na pewno wiecej panow by sie zglosilo na przeglad

Obrazek
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

andypolo

Post #6 Ocena: 0

2013-01-09 22:01:37 (13 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Jakiś czas temu byłem u lekarza z powodu bólu gardła. Przy okazji poprosiłem go o skierowanie na badanie - kolonoskopie. On zapytał jakie są powody tego. Czy mam krwawienia, bóle, czy ktoś z rodziny miał raka jelita grubego itp. Ja, ze smutna miną, na te pytania odpowiadałem "nie" i że "żona mi każe zrobić badanie". Ale się doktorek uśmiał.
Swoją drogą kolonoskopia jest delikatniejsza, "przyjemniejsza" niż gastroskopia.
Najgorszą rzeczą w kolonoskopii jest ścisła dieta, 48h przed zabiegiem. W Polsce trzeba wypić ponad 5l niedobrego, białego płynu, gdzie juz po litrze masz odruchy wymiotne. Tu w UK dostajesz 2 saszetki do rozpuszczenia w kubku, wypicia rano i wieczorem. W miedzyczasie należy pić duzo wody, płynów niegazowanych. W Polsce i w UK po tym sra się tak samo.:-]
Sorki, ze tak rozpisałem się o kolonoskopii ale temat jest o "dupie" wiec sobie pozwoliłem na małą dygresję.

I uważam, że mężczyźni potrafią rozmawiać ze sobą o tych sprawach. Oczywiście w gronie kumpli i gdy przekroczą odpowiedni wiek.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2013-01-10 09:21:15 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2013-01-09 14:39:33, Kasia_red napisał(a):

- jesteś po 40-stce,

- korzystasz z używek.

Kurde, jestem w grupie ryzyka.

Do góry stronyOffline

honor64

Post #8 Ocena: 0

2013-01-16 22:08:51 (13 lat temu)

honor64

Konto usunięte

http://wyborcza.pl/1,75476,13211875,Rak_prostaty___bedzie_go_coraz_wiecej.html?as=3
Ja,ktorym byl,jakim byl... Ja,ktorym szedl tam,gdziem szedl... Ja,ktorym zyl tam,gdziem zyl... Ja!

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,