MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dziwne objawy u 5-latka.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 3 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

goldenka1983

Post #1 Ocena: 0

2012-12-13 14:26:44 (13 lat temu)

goldenka1983

Kobieta

Z nami od: 25-02-2009

najlepiej do szpitala jechac. ja gdybym posluchala gp i zostala przy paracetamolu to dzisiaj bylabym matka jednej coreczki a nie dwoch

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nie_z_tej_bajki

Post #2 Ocena: 0

2012-12-14 07:43:00 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Pojechalismy wczoraj do szpitala. Spedzilismy tam caly dzien. Co chwile przychodzili inni lekarze. Pierwszy wymyslil, że mlody ma zapalenie migdalkow. Drugi, ze ma zapalenie wyrostka :-o.
USG brzuszka oczywiscie nic nie wykazalo, bo jak wyrostek bez bolu brzucha? Coz...
Migdaly tez niby okazaly sie ok.
Maly spal non stop w szpitalu, dopoki nie dostal na raz dwie pelne strzykawki paractamolu i ibuprofenu - zbili mu temp do 35 stopni... :-o
Rozbudzil sie na oddziale, zaczal sie bawic. Ale temp zaczela dalej rosnac.
Nic go juz nie bolalo. Byla tylko goraczka.
Z moczu nie wyszlo nic.
Z krwi cos tam. wyniki nie wyszly dobrze, ani zle. Tak w sumie po srodku, co ( jak wyjasnil szanowny pan doktor ), oznacza jakas infekcje w orgaznizmie, ale oni nie wiedza jaka ( wiedza tylko, ze to nie sepsa, nic ze stawami i koscmi ). Wrocilismy do domu po calym dniu czekania na diagnoze.. ktorej i tak nie ma.
Dzisiejsza noc znowu to samo - goraczka do 40 stopni i raz wymioty ( od syropow raczej, bo przeciez brzuszek pusty, a ja goraczke zbijam... )
Brak mi juz pomyslow.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2012-12-14 08:24:18 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

12__LP

Post #4 Ocena: 0

2012-12-14 09:09:45 (13 lat temu)

12__LP

Kobieta

Z nami od: 12-05-2012

W tej chwili szaleje grypa , ja sama zaległam na cały tydzień z gorączką , nic nie jadałam i nie mogłam nawet pic wody. Niektóre dzieci reagują na gorączkę mając drgawki , moje np. halucynuja.
Wiem , ze jako rodzic każdy denerwowałby się mocno , ale chyba trzeba poczekać do poniedzialku i wtedy iść jeszcze raz do lekarza - zwłaszcza jeśli badania, USG nic nie wykazało to nie ma punktu zaczepienia aby podjac odpowiednie leczenie. Zbijaj temp. i pilnuj aby dziecko pilo choćby sama wodę, może jego organizm jest slaby i trudno radzi sobie z dzisiejszymi mutantami grypy, które się coraz bardziej znęcają nad ludźmi i powodują coraz to nowsze i cięższe objawy . jak już wspomniałam , ja sama nie mogłam nawet dojść do toalety a co dopiero dziecko. powodzenia, miejmy nadzieje , ze to tylko grypsko.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-12-14 09:40:52 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-12-14 10:18:14 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #7 Ocena: 0

2012-12-14 10:35:20 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

*DONT_KNOW*

Opinia moderatora: PS Tego zupelnie nie rozumiem, bo to ja (Ada) pisalam wypowiedz zamieszczona nizej przed chwila,ale pojawila sie na forum jak wypowiedz Nie z tej Bajki w tym miejscu...duchy???

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

gdanszczanka

Post #8 Ocena: 0

2012-12-14 11:16:31 (13 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Eeeee jak jeszcze ma siłę protestować to nie jest tak żle :) żartowałam
Najwyrażniej organizm malego z czymś walczy...
Z tąd ta gorączka, ale wymioty i brak apetytu tylko malucha oslłabiają ...Bidulek...Chyba mają rację, skoro porobione badania i nic konkretnego nie stwierdzono, to pewnie trzeba poczekac...
Dużo siły dla Ciebie i powrotu do zdrowia dla małego życze... :)
Phi

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2012-12-14 21:26:49 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Podejrzenia o wyrostek robaczkowy jednak nie zapomne :-D.

Ja tez kiedys bardzo sceptycznie podeszlam do syna skarg, ze wymiotowal w nocy i ze ma podwyzszona goraczke, i ze do szkoly nie chce isc, chociaz brzuch wcale mu nie dokuczal jak zapytalam. Goraczki wielkiej nie bylo, ponoc w nocy byla wyzsza, ale zaaplikowalam lekarstwo przed wyslaniem do szkoly z komentarzem, ze musi pocwiczyc wymowki (nie ze mna takie numery...).

Mniej mi bylo do smiechu jak dostalam telefon ze szkoly i nastepne spotkanie z synem bylo na sali pooperacyjnej po... usunieciu wyrostka...

Wcale wiec nie dziwne dla mnie wydaje sie badanie pod tym wzgledem, chociaz syn jak wychodzil do szkoly to twierdzil ze brzuch mu zupelnie nie dawal sie we znaki (oprocz efektow wymiotow w nocy), a chirurg mowil ze trafil na stol operacyjny w ostatniej chwili.

PS Troche czasu musialo uplynac zanim codzienne zarty sie skonczyly na temat co ja uwazam za adekwatne, zeby zostac zwolnionym z obowiazku chodzenia do szkoly...:-]

Ada

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #10 Ocena: 0

2012-12-15 08:30:20 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Ada, no to jestem w szoku. Zawsze myslalam, ze przy zapaleniu wyrostka brzuch boli, nie mozna chodzic, skakac ( tak diagnozowali malego w szpitalu ), zginac sie itd. Czlowiek sie cale zycie uczy ;-).
Dzisiaj kolejna super noc ze zbijaniem goraczki. Obecnie nie jest zle, bo od kilku godzin utrzymuje sie max do 38,8. Lepiej, bo to juz nie 40,2 jak wczoraj...
Zobaczymy co dalej.
Poczekam jeszcze do jutra. Jesli nic sie nie poprawi, zabieram malego na prywatna wizyte.

P.S. Cos dziwnego - czopki nie ruszyly goraczki nawet o pol stopnia... :-o Dzialaja tylko syropy, ale mamy klopot - co dawka syropu, to zaraz wymioty :-/. I nie wiadomo ile zwymiotowal, a ile zostalo... :-?

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 15-12-2012 09:00 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,