Str 9 z 35 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Libbii |
Post #1 Ocena: 0 2013-02-02 17:51:15 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-03-2009 Skąd: Leicester |
Cytat:
2013-02-02 15:33:39, Kocurzyca napisał(a):
A tak poza tym aborcja jest tylko konsekwencją głupoty tak tak ,istnieją tabletki 72h po. Czemu w razie wypadku przy pracy nie wezmą te kobiety takiej tabletki? Dlaczego czeka się do momentu gdy zaczyna bić serce , a często niemal już tuż do samego rozwiązania.
Czy ja jedna zauwazam tutaj totalny brak konsekwencji? Przeciez pigulka 72h po, to nic innego jak pigulka wczesnoporonna. Czyli inaczej mowiac chemicznie doprowadza do 'zniszczenia' potencjalnego zarodka.
Nie sadze, zebym kiedykolwiek miala poddac sie aborcji. Ale skad u Was takie wielkie przekonanie, ze dla kazdej kobiety posiadanie potomka to najwieksze szczescie na swiecie, a juz nie wspominajac o przekonaniu, ze kazda kobieta zostala do tego stworzona.
I w sumie nikt z obroncow zycia do tej pory nie wypowiedzial sie na temat ciazy w wyniku gwaltu. Tez uwazacie, ze to jest w porzadku w stosunku do zgwalconej kobiety? [ Ostatnio edytowany przez: Libbii 02-02-2013 17:51 ]
|

|
 |
|
|
Kocurzyca |
Post #2 Ocena: 0 2013-02-02 18:17:28 (12 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2010 Skąd: Doncaster |
Cytat:
2013-02-02 17:51:15, Libbii napisał(a):
Cytat:
2013-02-02 15:33:39, Kocurzyca napisał(a):
A tak poza tym aborcja jest tylko konsekwencją głupoty tak tak ,istnieją tabletki 72h po. Czemu w razie wypadku przy pracy nie wezmą te kobiety takiej tabletki? Dlaczego czeka się do momentu gdy zaczyna bić serce , a często niemal już tuż do samego rozwiązania.
Czy ja jedna zauwazam tutaj totalny brak konsekwencji? Przeciez pigulka 72h po, to nic innego jak pigulka wczesnoporonna. Czyli inaczej mowiac chemicznie doprowadza do 'zniszczenia' potencjalnego zarodka.
Nie sadze, zebym kiedykolwiek miala poddac sie aborcji. Ale skad u Was takie wielkie przekonanie, ze dla kazdej kobiety posiadanie potomka to najwieksze szczescie na swiecie, a juz nie wspominajac o przekonaniu, ze kazda kobieta zostala do tego stworzona.
I w sumie nikt z obroncow zycia do tej pory nie wypowiedzial sie na temat ciazy w wyniku gwaltu. Tez uwazacie, ze to jest w porzadku w stosunku do zgwalconej kobiety? [ Ostatnio edytowany przez: <i>Libbii</i> 02-02-2013 17:51 ]
Tabletka 72h ma za zadanie nie dopuścić do zagnieżdżenia.
A poza tym napisałam ,że w pewnych przypadkach jestem w stanie to zrozumieć i tutaj np gwałt ,ale w takim przypadku również lepiej jest zażyć tabletkę zwłaszcza dla psychiki takiej skrzywdzonej kobiety gdzie aborcja byłaby dodatkową traumą po owym przykrym wydarzeniu.
Pewnie ,że nie każdy chce mieć dzieci dlatego jest tak wiele skutecznych metod zapobieganiu niechcianej ciąży ,bądź po prostu proszę bardzo można sobie załatwić sprawę na stałe...
Agarudii z tego co się orientuje to w Anglii ciąże można przerwać do 24tyg więc to już chyba nie takie wczesne stadium. To czas gdy dziecko ma już dość sporę rozmiary i można od kilku ładnych tygodni odczuwać cudowne bąbelki ,kopniaki i inne takie.
W wielu miejscach na świecie w swoich podziemiach usuwają ciąże niemal dojrzałe tak więc kto co lubi...
Najpierw będzie aborcja ,a potem akceptacja zabijania małych dzieci które nie okazują się słodkimi różowymi lukrowanymi bobaskami ,a więc trzeba dać prawo rodzicom do pozbycia się KŁOPOTU.
|

|
 |
|
Libbii |
Post #3 Ocena: 0 2013-02-02 18:29:27 (12 lat temu) |
Z nami od: 17-03-2009 Skąd: Leicester |
Kocurzyca zagniezdzenia ZAPLODNIONEGO ZARODKA. [ Ostatnio edytowany przez: Libbii 02-02-2013 18:30 ]
|

|
 |
|
Kocurzyca |
Post #4 Ocena: 0 2013-02-02 18:39:19 (12 lat temu) |
Cytat:
2013-02-02 18:29:27, Libbii napisał(a):
Kocurzyca zagniezdzonego ZAPLODNIONEGO ZARODKA.
Czym jest tabletka 72H?
Tabletki 72h zaliczane są do antykoncepcji awaryjnej, czasami nazywane są również antykoncepcją postkoitalną lub jeszcze inaczej - doraźną. Antykoncepcja „po” to tylko jedna tabletka, której zastosowanie powinno nastąpić jak najszybciej. Po taką metodę sięga się dopiero, gdy inne sposoby antykoncepcji zawiodły. Tabletka 72h działa na podobnych zasadach jak pigułki hormonalne. Mianowicie, po przyjęciu tabletki po owulacji powoduje, że plemniki mają poważny problem z przeniknięciem przez śluz. Tym samym prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w tym przypadku jest wręcz symboliczne. Skuteczność jest oceniana na 99%, ale wtedy, gdy preparat zostanie zażyty w czasie pierwszej doby od odbycia stosunku. Jednak dla trzeciej doby wynik wynosi już 60%, zatem „prawie” co druga kobieta jest w ciąży. Metoda ta nie powinna być mylona ze wczesnoporonną. Tabletka 72h zapobiega zapłodnieniu i owulacji. Nie dopuszcza ona do zagnieżdżenia się komórki jajowej.
Tu źródło > 72h
A nawet jeśli mowa by była o zaczątku to do powstania serca i układu nerwowego daleka droga. Z dwojga lepiej zażyć tabletkę 72h niż czekać do momentu gdzie tylko aborcja może rozwiązać problem.
Nie rozumiem po co tak wiele kobiet czeka do późnych tygodni ciąży zamiast działać natychmiast. Wypadało by być chociaż na tyle humanitarnym...
Ps Nie wiem czy wiesz ,ale zapłodnienie nie jest punktem kulminacyjnym bo aby uznać za początek ciąży musi nastąpić zagnieżdżenie w macicy do którego dochodzi kilka dni po zapłodnieniu tak więc tabletki 72h nie dopuszczają do tego momentu.
Polecam doczytać co nieco.
|

|
 |
|
OKidoki444 |
Post #5 Ocena: 0 2013-02-02 18:42:28 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 10-06-2012 Skąd: kettering |
ja staram sie nie oceniac kobiet i ch decyzji w tej sprawie,wiem ze nic na sile bo potem sie sliskie kocyki i inne zdazaja.
powiem ze swojej strony jak bylam w ciazy zrobilam badania prenatalne,wyniki byly ok 20tyg ciazy,czekajac na nie myslalam tylko o tym co ja zrobie jezeli to dziecko okaze sie chore tak bardzo ze lepiej by bylo je usunac...na tym etapie ciazy chyba by mi przyszlo zwariowac wczesniej niz usunac ,na szczescie okazalo sie ze dziecko jest zupelnie zdrowe ufffff ale gdyby bylo inaczej...nie chce nawet myslec o tym.
poznalam osobiscie kobiete ktora usunela dziecko w 24tyg,zdrowe dziecko-poprostu go nie chciala ani w ciazy jej sie tez nie chcialo byc...miala zaburzenia psychiczne i w tym przypadku jak to ocenic?nie da sie wszystkich oceniac jednakowo,serce mi sie scisnelo jak mi o tym opowiadala ale z drugiej strony stan zdrowia psychicznego tej osoby trzeba brac pod uwage-bo to nie jestbez znaczenia w tym przypadku.
tak samo jak pani od sliskiego kocyka.... [url=][img][/img][/url]
|

|
 |
|
|
Kocurzyca |
Post #6 Ocena: 0 2013-02-02 18:54:48 (12 lat temu) |
A tu bardzo wiele cennych informacji co i jak bo z tego co widzę nie wszyscy rozumieją jak zachodzi się w ciąże
Wędrówka i zagnieżdżenie zapłodnionego jaja
Zapłodniona komórka (zygota) to jeszcze nie początek nowego życia. Teraz przez parę dni wędruje przez jajowód, nieustannie dzieląc się, przy czym jednocześnie nie zwiększa swojego rozmiaru. To etap bruzdkowania, którego efektem jest wielokomórkowy zarodek. Przesuwany jest ruchami rzęsek pokrywających nabłonek jajowodów i skurczami mięśniówki jajowodów. Wydzielina produkowana przez nabłonek ułatwia poślizg komórki. W ostatnim stadium bruzdkowania powstaje blastocysta, czyli jajo płodowe - pęcherzyk składający się z dwóch warstw. Trofoblast pełni funkcje ochronne i odżywcze, z embrioblastu powstaje ciało zarodka. Przez kilka dni pobytu w macicy zarodek odżywia się tzw. mleczkiem macicznym - substancją wydzielaną przez śluzówkę. Jednocześnie enzymy wydzielane przez jajo powodują nadtrawienie błony śluzowej macicy. Zarodek zagnieżdża się w wytrawionym zagłębieniu, endometrium je obrasta. Proces ten zwany implantacją lub zagnieżdżeniem rozpoczyna się mniej więcej po 6 dniach od owulacji, ale w zależności od tego, jak długo zarodek znajdował się w jajowodach, rozpocząć się może od 4 do nawet 12 dni od jajeczkowania.
Jajo płodowe usadawia się zazwyczaj w ścianie macicy niedaleko od ujścia jajowodów.
Endometrium jest przygotowane do implantacji w ściśle określonym przedziale czasowym tzw. oknie implantacyjnym, w cyklach naturalnych oznacza to 16-22 dzień cyklu, w stymulowanym egzogennymi gonadotropinami - dzień 16-19. Uwarunkowane jest to działaniem progesteronu i wpływem tego hormonu na strukturę, funkcjonowanie błony śluzowej macicy. Jednocześnie to endometrium odpowiada za wysyłanie sygnałów kontrolujących rozwój trofoblastu.
źródło tekstu> Ciąża itp
|

|
 |
|
Kocurzyca |
Post #7 Ocena: 0 2013-02-02 19:10:07 (12 lat temu) |
Cytat:
2013-02-02 18:42:28, OKidoki444 napisał(a):
ja staram sie nie oceniac kobiet i ch decyzji w tej sprawie,wiem ze nic na sile bo potem sie sliskie kocyki i inne zdazaja.
powiem ze swojej strony jak bylam w ciazy zrobilam badania prenatalne,wyniki byly ok 20tyg ciazy,czekajac na nie myslalam tylko o tym co ja zrobie jezeli to dziecko okaze sie chore tak bardzo ze lepiej by bylo je usunac...na tym etapie ciazy chyba by mi przyszlo zwariowac wczesniej niz usunac ,na szczescie okazalo sie ze dziecko jest zupelnie zdrowe ufffff ale gdyby bylo inaczej...nie chce nawet myslec o tym.
poznalam osobiscie kobiete ktora usunela dziecko w 24tyg,zdrowe dziecko-poprostu go nie chciala ani w ciazy jej sie tez nie chcialo byc...miala zaburzenia psychiczne i w tym przypadku jak to ocenic?nie da sie wszystkich oceniac jednakowo,serce mi sie scisnelo jak mi o tym opowiadala ale z drugiej strony stan zdrowia psychicznego tej osoby trzeba brac pod uwage-bo to nie jestbez znaczenia w tym przypadku.
tak samo jak pani od sliskiego kocyka....
Tak ,ale w takim razie wytłumacz to co z ludźmi którzy decydują się na dziecko ,ale po porodzie okazuje się ,że dziecko płacze ma swoje potrzeby ,jest się zmęczonym itp itd? Jest wiele przypadków morderstw dzieci kilkuletnich z wytłumaczeniem w stylu miałam/em dość płaczu ,denerwowało mnie... Co wtedy?
Wychowanie dziecka to bardzo trudne zadanie ,tylko ludzie którzy mają chwilową zachciankę zabawy w dom mają z tym problem. Tak więc aborcja wcale nie jest tutaj rozwiązaniem.
Czasem przeraża mnie jak wiele dziwnych rzeczy siedzi w psychice człowieka.
Dlaczego zabijamy i krzywdzimy innych? Skąd w ludziach takie skrajne emocje? Skąd ta agresja się bierze?
Coraz częściej strach mnie ogarnia ,że na mojej drodze spotkam takiego psychopatę który wstał lewą nogą i więc dla ulgi mnie zadźga.
|

|
 |
|
OKidoki444 |
Post #8 Ocena: 0 2013-02-02 19:17:41 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 10-06-2012 Skąd: kettering |
Cytat:
2013-02-02 19:10:07, Kocurzyca napisał(a):
Cytat:
2013-02-02 18:42:28, OKidoki444 napisał(a):
tak samo jak pani od sliskiego kocyka....
Tak ,ale w takim razie wytłumacz to co z ludźmi którzy decydują się na dziecko ,ale po porodzie okazuje się ,że dziecko płacze ma swoje potrzeby ,jest się zmęczonym itp itd? Jest wiele przypadków morderstw dzieci kilkuletnich z wytłumaczeniem w stylu miałam/em dość płaczu ,denerwowało mnie... Co wtedy?
Wychowanie dziecka to bardzo trudne zadanie ,tylko ludzie którzy mają chwilową zachciankę zabawy w dom mają z tym problem. Tak więc aborcja wcale nie jest tutaj rozwiązaniem.
Czasem przeraża mnie jak wiele dziwnych rzeczy siedzi w psychice człowieka.
Dlaczego zabijamy i krzywdzimy innych? Skąd w ludziach takie skrajne emocje? Skąd ta agresja się bierze?
Coraz częściej strach mnie ogarnia ,że na mojej drodze spotkam takiego psychopatę który wstał lewą nogą i więc dla ulgi mnie zadźga.
oj mozna by bylo mnozyc te przypadki chorej bezmyslnej smierci,jak chocby przyklad przed siwiatecznej masakry w szkole w US....ehhh tez sie boje,ze cos takiego moze sie przytrafic mnie i mojej rodzinie.
Mysle ze gdyby system socjalny w polsce byl przynajmniej tak dobry jak tu w UK to przypadkow usuniec i dzieciobojstw byloby znacznie mniej,zacznijmy chocby od edukacji i bezplatnej antykoncepcji
nie wiem ile w polsce kosztuje paczka tabletek ale zaloze sie ze sporo i kolo sie zamyka [url=][img][/img][/url]
|

|
 |
|
darek74 |
Post #9 Ocena: 0 2013-02-02 19:27:01 (12 lat temu) |
Z nami od: 20-03-2012 Skąd: Londyn |
Wg mnie to sprawa kazdej kobiety i to ona a nie politycy powinni o tym decydowac.
|

|
 |
|
|
Post #10 Ocena: 0 2013-02-03 14:44:11 (12 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |