MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Aborcja w Polsce

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

Str 6 z 35

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Severance_

Post #1 Ocena: 0

2013-02-01 17:44:05 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2013-02-01 16:29:53, Onieznajomy napisał(a):
Masz racje Saverance ze odeszlosmy troche od tematu, ale mysle ze usprawiedliwia nas to ze piszemy o rzeczach waznych.

Nie bawilam sie w moderatora. ; )

Przypomnialam czego dotyczyl watek, poniewaz: chcialam poznac zdanie innych w tej konkretnej kwestii, oraz zaznaczyc, ze moje wypowiedzi odnosily sie do cytowanych zapisow.
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

urszulka77

Post #2 Ocena: 0

2013-02-01 20:10:01 (12 lat temu)

urszulka77

Kobieta

Z nami od: 12-08-2012

to twoje porownanie kurczaka do dziecka jest smieszne,nie chce dalej prowadzic tej glupiej konwersacji z toba bo nie rozumiem o czym ty pleciesz kobieto

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-02-01 20:22:05 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2013-02-01 20:27:33 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

urszulka77

Post #5 Ocena: 0

2013-02-01 20:34:45 (12 lat temu)

urszulka77

Kobieta

Z nami od: 12-08-2012

bynajmniej nie brak mi argumentow tylko nie chce podnosci sobie cisnienia w piekny piatkowy wieczor.uwazam ze nie jestes dla mnie odpowiednia partnerka do dyskusji,sorry.twoje zdanie z jajecznica czy kurczakiem po prostu zwalilo mnie z nog.ja nie polemizuje z takimi ludzmi jak ty.akurat wiem duzo na temat traumy po aborcjyjnej i argumentow mi nie brakuje.wypowiedzialam swoje zdanie na ten temat i ie mam zamiaru wiecej tego poruszac.moze kiedys zmienisz zdanie na temat zabijania nienarodzonych dzieci.tak jak napisala pigula niektorym w raz z rozumem Bog powinien dac instrukcje obslugi.wez to sobie do serca i moze pczeczytaj jej post bo daje duzo do myslenia.

Uwaga moderatora: Proponuje trzymac sie tematu, a nie schodzic na oceny indywidualnych uzytkownikow. Dyskusja ma to do siebie, ze jest wymiana roznych, rowniez odmiennych pogladow, jesli nie potrafisz zaakceptowac tego, to odpocznij od dyskusji w tym temacie.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2013-02-01 20:41:32 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-02-01 20:50:24 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-02-01 21:16:08 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2013-02-01 21:24:25 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2013-02-01 15:47:21, Severance_ napisał(a):
Chcialabym niesmialo przypomniec czego miala dotyczyc dyskusja:

Cytat:
Chcialabym sie dowiedziec jakie zdanie macie Wy - forumowicze, na temat toczacej sie batali o aborcje w Polsce. Chodzi o usuniecie tego zapisu:"badania prenatalne lub inne przesłanki medyczne wskazują na duże prawdopodobieństwo ciężkiego i nieodwracalnego upośledzenia płodu albo nieuleczalnej choroby zagrażającej jego życiu (do chwili osiągnięcia przez płód zdolności do samodzielnego życia poza organizmem kobiety ciężarnej".

Ustawa antyaborcyjna jest w Polsce faktem (!), ale (jeszcze), dopuszcza aborcje w niektorych wypadkach: gwalt, albo w/w.

Pozwole sobie zapytac: jakie szanse na adopcje ma dziecko gleboko uposledzone, obarczone ciezkimi wadami rozwojowymi, niezdolne do samodzielnego funkcjonowania?

Moze najpierw wprowadziliby system, zeby kazde dziecko niepelnosprawne mialo zapewnione warunki do opieki, leczenia. Latwo powiedziec, ze kazde dziecko powinno miec szanse zyc, haslami latwo rzucac. Niech zapewnia nie tylko prawo do leczenia, ale tez w praktyce dostep do lekarzy, bo prawo mozna miec, egzekwowac je szczegolnie w Polsce trudniej.

Cytat:
każda dziewczyna czy kobieta przed zabiegiem powinna zobaczyć na czym ten zabieg polega..jak to wygląda i jakie ryzyko może nieść ze sobą (bo o tym też NIKT nie wspomina).

Moze w bocznych ulicach wykonywany zabieg nie jest poprzedzony wyjasnieniami o ryzyku. Nie czarujmy sie pokazywanie filmu ma jedno na celu- wywolac reakcje, szok ktory spowoduje, ze podjecie decyzji bedzie albo niemozliwe, albo usuniecie ciazy bedzie sie wiazalo z dramatycznymi skutkami w psychice kobiety. Czyli cel to zniszczenie kobiety, ktora podejmie taka decyzje.

Ada

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-02-01 21:33:11 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,