MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Aborcja w Polsce

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 31 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

Str 31 z 35

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: 0

2018-01-18 23:06:11 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

pytanie bylo proste jak drut ale widze ze pozostawiasz je bez odpowiedzi zalezalo mi na twojej opinii a nie cytatach z jurka
bez odbioru w takim razie : )

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2018-01-18 23:07:46 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

p.s ja nie mam jednoznacznego zdania raczej mieszane uczucia
pisalem ze ze wzgledu na swoja wygode jestem zwolennikiem tzw kompromisu

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 18-01-2018 23:09 ]

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #3 Ocena: 0

2018-01-18 23:09:07 (7 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2018-01-18 22:30:45, cris82 napisał(a):
bo akurat dziecko jest efektem pracy 2 stron a decyzja o jego urodzeniu lub usunieciu ostatecznie podejmowana mialaby byc przez kobiete

Żeby było jasne, nieinformowanie partnera o ciąży, samodzielne podejmowanie decyzji przez kobietę uważam za niedopuszczalne, oczywiście mam tu na myśli stałe związki, nie jakieś gwałty czy nieodpowiedzialny, przypadkowy seks bez zabezpieczenia, ale mam wrażenie, że to o to wam chodzi najbardziej, o to, że kobieta ma znosić każdą ciążę z godnością i miłością matczyną nawet nie od dwóch kresek na teście, ale już od momentu pójścia do apteki w celu jego zakupienia

Ilu aborcji nigdy by nie było gdyby facet stanął na wysokości zadania, wykazał się dojrzałością i odpowiedzialnością za swoje czyny? Chyba, że tylko kobiety uprawiają seks dla przyjemności?

Gdzie był współwinny ciąży tej celebrytki co to miała mały metraż mieszkania??? Bo o metrażu mieszkania całe tomy napisano, Wicia co trzeci post się na to powołuje, a ojca dziecka nienarodzonego jak nie było tak nie ma. Facet być może już nie żyje bo inaczej byłby oburzony faktem, że nikt go jeszcze nie ściga o alimenty. A tak cisza
Dziecko jest efektem pracy dwóch stron, ale to jedna z nich ponosi największe konsekwencje, za to druga krzyczy "przecież ja zapłacę alimenty" jakby co

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2018-01-18 23:15:44 (7 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Celebrytka jasno wypowiedziala sie w imieniu swoim i partnera - rodzicow 2 dzieci, gdzie partner byl obecny przy zabiegu.
Tylko niektorzy skrzetnie tuszuja odpowiedzialnosc ♂, zajmujac sie tylko ♀

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2018-01-18 23:16:29 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

wspolwinny tej ciazy moze dowiedzial sie z prasy ze moglbyc ojcem nie wiesz tego tak samo jak i ja wiec lepiej odpuscic domysly

ale sorry usunac zdrowe dziecko bo ma sie za mala chate to ...powstrzymam sie : )
mowimy o edukacji a zamiast tego sa nagrody w gw ...
jakby zareagowali wasi rodzice na taka sytuacje klepaliby was po plecach chwalili i rozpieralaby ich duma?
przeciez sa te spiralki jak kobieta nie chce dzieci po co kreowac opinie mowic mlodziezy ze aborcja jest lepszym wyjsciem

kompromis tak usuwanie zdrowych 3 miesieczych dzieci bo ma sie za malo m2 nie!
*THUMBS UP*

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 18-01-2018 23:19 ]

Do góry stronyOffline

AgentOrange

Post #6 Ocena: 0

2018-01-18 23:24:45 (7 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

Czy nie mozna dyskutowac w temacie bez ponizajacego nastawienia do osob ktore maja odmienne zdanie? Zastanawiajace jest ponizajace nastawienie do kobiet przez tzw obroncow zycia, szkoda ze nawolywanie do poszanowania zycia nie przenosi sie na poszanowanie drugiej osoby.

To niestety wynika z głębokiej nienawiści do ludzi o odmiennych poglądach, która jest głęboko zakorzeniona w kościole katolickim.
Jak czytam pana J. to przypominają mi się historię skrajnie prawicowych polityków którzy nagle okazywali się gejami :)

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2018-01-19 00:19:41 (7 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2018-01-18 23:16:29, cris82 napisał(a):
wspolwinny tej ciazy moze dowiedzial sie z prasy ze moglbyc ojcem nie wiesz tego tak samo jak i ja wiec lepiej odpuscic domysly

To ja napisałam czy Ty?

Cytat:

2018-01-18 22:41:07, cris82 napisał(a):
karjo ile z tych 300tys nie chcialo dziecka a kobiety nie daly im innego wyjscia

"odwalcie sie od kobiet" ale faceci maja placic jezeli kobieta ma zachcianke urodzic?
moze stan w obronie tych facetow z ktorych zdaniem nikt sie nie liczy a nie mieliby problemu gdyby kobieta usunela ciaze co z nimi
czy ktos sie pochyli nad prawami mezczyzn czy kobiety zawsze beda traktowane lepiej przez system
co z rownouprawnieniem? w kwestii przyznawania opieki nad dzieckiem jakies dane moze? co z prawami mezczyzn?

Z prasy się dowiedział. A seks uprawiał rekreacyjnie
Czyli on biedny nie wiedział czym się może skończyć uprawianie seksu, za to ona miała obowiązek wiedzieć, on se tylko pogruchał. Alimenty owszem zapłaci, ale jak ona już urodzi, a jak usunie, to przecież ona usunęła, nie on. On chciał alimenty płacić, ale mu nie dali

Cytat:

pmzeciez sa te spiralki jak kobieta nie chce dzieci po co kreowac opinie mowic mlodziezy ze aborcja jest lepszym wyjsciem

Apropos spiralki.... Wiesz, że podobnie jak antykoncepcja hormonalna czasami nie dopuszczają do zagnieżdżenia się w macicy już zapłodnionej komórki, którą Ty uważasz za człowieka - taki mini człowiek w jajowodzie (na pewnym etapie jego rozwoju). A czy wiesz, że świnia jest "na pewnym etapie" kotleta schabowego? I tutaj przybiegnie Wicia, jaka to Ewa zła (bo nie ma dzieci, ale mieć będzie, a on macicy nie posiadał i nie posiądzie), ale o ojcu dziecka poczętego matki celebrytki nie wspomni?
To co, spiralnek i pigułek tez zakazujemy?
Apeluję o konsekwencję

Cytat:

pmzeciez sa te spiralki jak kobieta nie chce dzieci po co kreowac opinie mowic mlodziezy ze aborcja jest lepszym wyjsciem

Z resztą z tego zdania wynika, że Ty nic o antykoncepcji nie wiesz, pojęcia nie masz, więc najpierw bym od antykoncepcji zaczęła, aborcja jest na samym końcu, a Ty od końca zaczynasz. Zacznij od początku. Spiralki, gofry i kebaby, ręce opadają i oni są wsród nas i mają prawo głosu, tragedia, ale co zrobić?

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 19-01-2018 00:56 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

vlade

Post #8 Ocena: 0

2018-01-19 01:01:53 (7 lat temu)

vlade

Mężczyzna

Z nami od: 01-04-2006

Cytat:

2018-01-18 23:24:45, AgentOrange napisał(a):
Cytat:

Czy nie mozna dyskutowac w temacie bez ponizajacego nastawienia do osob ktore maja odmienne zdanie? Zastanawiajace jest ponizajace nastawienie do kobiet przez tzw obroncow zycia, szkoda ze nawolywanie do poszanowania zycia nie przenosi sie na poszanowanie drugiej osoby.

To niestety wynika z głębokiej nienawiści do ludzi o odmiennych poglądach, która jest głęboko zakorzeniona w kościole katolickim.
Jak czytam pana J. to przypominają mi się historię skrajnie prawicowych polityków którzy nagle okazywali się gejami :)

Nie przesadzałbym ja jestem katolikiem i lubię wszystkich na tym forum ;)

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2018-01-19 06:38:58 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

dokladnie sweet nic a nic nie wiem o antykoncepcji do tego trzeba byc takim einstainem jak ty
sorry ale co ma do tego sposob dzialania spiralki o ktorej napisalem w kontekscie kobiet usuwajacych zdrowe "plody" bo nie bardzo rozumiem

zytasz jakies plotkarskie magazyny to znasz sprawe ja tylko stwierdzilem ze nic nie wiem na temat tego czy jej facet wiedzoal o dziecku czy nie

dla mnie robi roznice "dzien po" a 3miesiace wiec nie manipuluj bo kiepsko ci to idzie
skoro mozna zabijac zdrowe dzieci w 3 miesiacu zycia to zostawmy ta mozliwosc do np 7 dlaczego nie jaka jest roznica bo nie rozumiem to moglabys wytlumaczyc bo dla mnie to jest zwykla ignorancja

ja od poczatku pisalem ze kompromis jest dobry i obie strony sa happy a ty starasz sie przekonac mnie ze od myslenia lepsze jest skrobanie zdrowego dziecka : )

p.s ale bzdury z tymi alimentami piszesz mi chodzi o to ze w zyciu realnym a nie w twojej glowie decyzja na samym jej koncu nalezy tylko do kobiety i to od niej zalezy czy dziecko przykdzie na swiat

jezeli uznajesz alimenty jako konsekwencje milego spedzenia czasu "dzien po" nawet gdy facet nie chce miec dziecka to uznaj posiadanie dziecka w ogole jako konsekwencje bezmyslnego doopczenia sie : ) facetom nie zostawiasz zadnej mozliwosci ale sama chcialabys miec kilka opcji co? hahaha dobre dobre szach mat : )

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 19-01-2018 06:50 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #10 Ocena: 0

2018-01-19 07:10:15 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Cytat:

2018-01-18 23:24:45, AgentOrange napisał(a):
Cytat:

tak tak a Polak zagranica jak ci nie zaszkodzi to ci pomogl
wszyscy znam dobrze twoje zdanie o Polsce i Polakach i systemie edukacji jak rowniez najwiekszej krzywdzie jaka mozna zafundowac dziecku czyli wychowanie w Polsce

Do góry stronyOffline

Strona 31 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,