MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Aborcja w Polsce

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 28 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

Str 28 z 35

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

AgentOrange

Post #1 Ocena: +2

2018-01-18 14:24:23 (7 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

Alez po co? W Polsce wiekszosc ludzi jest za nieruszaniem obowiazujacej ustawy. Wroga i nietolerancyjna mniejszosc rzuca w ich biura poselskie odchodami, probuje podpalic a sa tacy co zabijaja, niczym Niemcy na poczatku lat 30tych XXwieku wobec Zydow.

Jak to po co - będziesz wśród swoich, będziesz mógł maszerować z pochodniami, palić książki, targać za włosy kobiety które odważą się protestować, kopać Murzynów i Żydów. Całym sercem nienawidzisz zachodniej cywilizacji śmierci ale nadal siedzisz na tym zgniłym zachodzie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AgentOrange

Post #2 Ocena: +1

2018-01-18 14:25:55 (7 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

2018-01-18 14:05:53, gosian napisał(a):
Urodzilabym... Z tej racji będąc w ciąży odmowiłam badań prenatalnych,bo stwierdziłam ,że i tak urodzę a jak jest rzeczywiście chore to będę się zamartwiać resztę ciąży. Ty byś usunęła ,ktoś inny nie...

Super. Ale proszę zmuszaj innych aby żyli wg. Twoich przekonań.

Do góry stronyOffline

gosian

Post #3 Ocena: -1

2018-01-18 14:33:49 (7 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Cytat:

2018-01-18 14:25:55, AgentOrange napisał(a):
Cytat:

Urodzilabym... Z tej racji będąc w ciąży odmowiłam badań prenatalnych,bo stwierdziłam ,że i tak urodzę a jak jest rzeczywiście chore to będę się zamartwiać resztę ciąży. Ty byś usunęła ,ktoś inny nie...

Pokaz mi choć jedno zdsnie gdzie kogokoleiek zmuszam zeby żył wg moich przekonań? Powiedziałam swój punkt widzenia tak jak ty..
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #4 Ocena: -1

2018-01-18 14:44:41 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Po rozwodzie z Polska zapomnial, ze ani ja ani Ty nikomu nic nie narzucasz. Robia to akty prawne jak konstytucja, ustawy, przepisy.

,,Art. 38.

Rzeczpospolita Polska zapewnia każdemu człowiekowi prawną ochronę życia.

Art. 39.

Nikt nie może być poddany eksperymentom naukowym, w tym medycznym, bez dobrowolnie wyrażonej zgody."

Jestem za zaostrzeniem kar dla pijanych kierowcow. Jak moge zmuszac alkoholika do prowadzenia w stanie trzezwym i mowienia mu jak ma zyc? I zagladanie mu do gardla a nawet w watrobe??? Przeciez picie i jazda po % to jego sprawa. I jego konsekwencje.

Sie ustawa w PL nie podoba to wracaj, wysmaruj drzwi odchodami, podpal biuro poselskie a nawet skopiuj Rysia Cybe. W ten sposob moze przeforsujesz zmiany w prawie, zwane z niewiedzy ,,zagladaniem do dupy".

Uwaga moderatora: personalne uwagi i wulgaryzmy usuniete

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: -1

2018-01-18 15:51:52 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Cytat:

2018-01-18 14:33:49, gosian napisał(a):
Cytat:

2018-01-18 14:25:55, AgentOrange napisał(a):
Cytat:

Pokaz mi choć jedno zdsnie gdzie kogokoleiek zmuszam zeby żył wg moich przekonań? Powiedziałam swój punkt widzenia tak jak ty..

...

Uwaga moderatora: komentarz usuniety

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #6 Ocena: +1

2018-01-18 16:32:51 (7 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Cytat:

Zrozumiałe.
Skoro wiec osoby które chcą urodzić i tak urodzą obojętnie co to czemu jest z ta legalna aborcja taki problem?
Tylko dlatego ze będzie legalna nie oznacza ze osoby takie jak gosian bedą do niej zmuszane. A skoro nie bedą zmuszane to o co w sumie chodzi przeciwnikom aborcji? Przecież nikt ich do tego nie zmusza..
A ta celebrytka co usunęła ciąże nie jest superbohaterkę dlatego ze to zrobiła. Ale zasługuje na szacunek bo głośno przyznała sie do problemu z którym borykają sie kobiety. Pokazała sie jako normalna kobieta z problemami a nie jako eteryczna istota nie z tego świata.
Ona dobrze wiedziała ze ci co sa bez grzechu pierwsi rzuca kamieniem a mimo to zdecydowała sie publicznie do tego przyznać. Chciałabym widzieć więcej przypadków takiej odwagi cywilnej w polskim społeczeństwie...
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: -1

2018-01-18 17:04:20 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Szacunek za co haha co niby takiego pokazala ? Ze stanie na sciance jest wazniejsze od wychowania zdrowego dziecka? Czy moze to ze nie warto sie truc tabletkami anty bo skrobanka moze byc dostepna na pstrykniecie palcami?
Przyczyna tego skrobania to brak myslenia I pewnie szybki romans po pojaku na back stage-u a nie bohaterstwo
Bohaterem moze byc ktos kto ratuje zycie a nie je odbiera nie myl pojec

Jesli kiedys wejdzie aborcja na zyczenie to trzeba bedzie zmienic tez prawo o alimentach zeby faceci nie musieli placic przez 18lat kasy na utrzymanie dziecka ktore jest tylko zlepkiem komorek I efektem szybkiego romansu I zachcianki niespelnionej przyszlej mamy przeciez takich przypadkow jest cala masa

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #8 Ocena: 0

2018-01-18 17:29:08 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Bohaterkami to sa te wszystkie kobiety, ktore mimo wiedzy o niepelnosprawnosci swojego dziecka zdecydowaly sie urodzic i mu poswiecic.

Tym bardziej nie zasluguje na szacunek bo nie usunela z zadnego powaznego powodu procz wlasnego komfortu.

Przeciwnikom aborcji ,,w sumie o to chodzi'' by zycie ludzkie bylo chronione prawem od poczecia, tak jak zycie osoby doroslej. To, ze granice ,,zycia'' wytyczaja jacys skrzywieni psychicznie bioetycy z tymi Wlochami na czele nie oznacza, ze ten ,,zlepek komorek'' zyciem nie jest.

A argument, ze prawo do decyzji do aborcji jest wyrazem wolnosci kobiety bylby uzasadniony, gdyby nie maly fakt, ze aborcja byla dozwolona w zwiazku sowieckim, komunistycznych Chinach a w Korei Polnocnej kobiety sa czesto do niej zmuszane. Ciezko te rezimy pochwalic za pielegnowanie wolnosci jednostki do samostanowienia, chodzi o zwykla kontrole urodzen poprzez zabijanie dzieci nienarodzonych.

Jest troche filmow oswiatowych na czym polega aborcja i jak wyglada.

Dla przykladu - jedna z wielu technik, tzw. aborcja przez porod czesciowy:

Obrazek

A wracajac do tego wstretnego Zachodu i cywilizacji smierci - w takiej Holandii to chyba tylko sami katofaszysci mieszkaja. Jak widac mozna byc krajem zachodnim i nie podazac w kierunku ruskich azjatow, ktorzy jak juz wspomnialem pierwsi oficjalnie zalegalizowali aborcje i uczynili ja ,,bezplatna''.

Obrazek
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #9 Ocena: +1

2018-01-18 17:41:28 (7 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2018-01-18 14:24:23, AgentOrange napisał(a):
Całym sercem nienawidzisz zachodniej cywilizacji śmierci ale nadal siedzisz na tym zgniłym zachodzie.

Nigdy mi nie przyszlo do glowy, ze @Jurny nie mieszka w Polsce. Jakos zawsze bylo dla mnie oczywiste, ze czlowiek troluje z Polski...?!
Natomiast dziwi mnie niezmiernie, ze inni (ci ktorzy tu mieszkaja od lat) czuja potrzebe dyskutowania o macicach Polek w Polsce!
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #10 Ocena: -1

2018-01-18 17:51:20 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

1. Nie wiedzialem, ze forum jest tylko dla osob mieszkajacych w UK, dyskutujacych tylko o UK.

2. Wyswiechtany argument z ,,macicami Polek". Dyskutujemy o aborcji a nie czesciach ciala kobiety.

Obrazek

3. Dyskutuje o problemie aborcji w Polsce i probach jej liberalizacji bo jestem Polakiem. Nikt ci nie broni zalozyc sobie temat o aborcji w UK i sobie gadac.

4. Sa tu osoby, ktore mieszkajac w USA widzialy pol zdemolowanego Zakopca i dyskutuja o UK. I popatrz, nie przeszkadza ci to wcale.

Kontrargumenty w dyskusji rosna. ...

Uwaga moderatora: zachowaj kulture wypowiedzi, nie uzywaj wulgaryzmow

Do góry stronyOffline

Strona 28 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,