Str 27 z 35 |
|
---|---|
lulilu1 | Post #1 Ocena: 0 2018-01-18 12:51:31 (7 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2016 Skąd: Wales |
"Skoro postulaty o skracaniu mek nienarodzonych dzieci przychodza z taka latwoscia - to moze postulujcie takze o skracanie mek zyjacym juz ofiarom wypadkow?? Jakiz to bol musi byc gdy ktos jest kompletnie sparalizowany, jakaz to meka musi byc dla ofiary wypadku z uszkodzeniem mozgu i znacznym stopniem niepelnosprawnosci. Dlaczego skupiac sie tylko na najbardziej bezbronnych, nienarodzonych dzieciach?"
Ależ jak najbardziej. Nie od dziś powszechna jest praktyka odłączania aparatury podtrzymującej życie, samobójstwo wspomagane a w niektórych krajach eutanazja. Wszystko całkowicie legalnie i za zgoda samych zainteresowanych lub rodziny. Jestem za. Co do Pani Przybysz- pokaż mi artykuły w komercyjnych i ogólnie poczytnych pismach pochwalające jej wywiad. Skoro to taka wykładnia powinno być łatwo od ręki z kilka przytoczyć. Ja widziałam tylko artykuły i wywiady potępiające i stygmatyzujące ww. Podobnie komentarze na kilku portalach - właściwie młodzieżowych były zdecydowanie potępiające. Nie wiem czemu laska tak ci ością w gardle stoi- ewidentnie masz z nią problem- zakochałeś się czy co??? |
Jurny_Jurek | Post #2 Ocena: 0 2018-01-18 12:58:02 (7 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat: 2018-01-18 11:49:29, AgentOrange napisał(a): Na szczęście w UK takich oszołomów jak Jureczek nikt nie traktuje poważnie ![]() O kolejny rzeczowy argument w dyskusji. Dodaj jeszcze cos o pedofilach, kaczynskim, rydzyku. Oszolom to taki slabiutki przytyk... Cieszy mnie, ze sa mezczyzni, ktorzy bronia pani Przybysz i jej komfortu zyciowego ![]() Na szczescie UK to wspanialy kraj. http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/acid-attacks-uk-highest-world-figures-police-revealed-a8098236.html I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
AgentOrange | Post #3 Ocena: +1 2018-01-18 13:33:07 (7 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Jureczku może wróć do Polski - tam będziesz mógł zaglądać innym do dupy, bić czarnych i feministki. W UK tylko marnujesz się.
|
Jurny_Jurek | Post #4 Ocena: 0 2018-01-18 13:38:55 (7 lat temu) |
Cytat: 2018-01-18 12:51:31, lulilu1 napisał(a): "Skoro postulaty o skracaniu mek nienarodzonych dzieci przychodza z taka latwoscia - to moze postulujcie takze o skracanie mek zyjacym juz ofiarom wypadkow?? Jakiz to bol musi byc gdy ktos jest kompletnie sparalizowany, jakaz to meka musi byc dla ofiary wypadku z uszkodzeniem mozgu i znacznym stopniem niepelnosprawnosci. Dlaczego skupiac sie tylko na najbardziej bezbronnych, nienarodzonych dzieciach?" Ależ jak najbardziej. Nie od dziś powszechna jest praktyka odłączania aparatury podtrzymującej życie, samobójstwo wspomagane a w niektórych krajach eutanazja. Wszystko całkowicie legalnie i za zgoda samych zainteresowanych lub rodziny. Co do Pani Przybysz- pokaż mi artykuły w komercyjnych i ogólnie poczytnych pismach pochwalające jej wywiad. Skoro to taka wykładnia powinno być łatwo od ręki z kilka przytoczyć. Ja widziałam tylko artykuły i wywiady potępiające i stygmatyzujące ww. Podobnie komentarze na kilku portalach - właściwie młodzieżowych były zdecydowanie potępiające. Nie wiem czemu laska tak ci ością w gardle stoi- ewidentnie masz z nią problem- zakochałeś się czy co??? Czyli skoro ok jest zabijanie dzieci nienarodzonych z powodu Downa, ok tez bedzie zabijanie juz urodzonych dzieci z tym zespolem. A nawet doroslych? Przeciez wloscy bioetycy nie moga sie mylic...Milosierne zaiste http://wyborcza.pl/7,75968,21592359,natalia-przybysz-superbohaterka-wysokich-obcasow-2016.html Superbohaterka bo usunela ciaze dla komfortu, uroczysta gala, gazeta wyborcza. Nie potrafisz uzyc google? I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
gosian | Post #5 Ocena: 0 2018-01-18 13:43:31 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Co do dzieci upośledzonych....dawno temu oglądałam program o takich dzieciach. Z naszego punktu widzenia te dzieci przechodzą katusze. Lekarz ktory się wypowiadał powiedział....dzieci ,które nie cierpią fizycznie wbrew pozorom są szczęśliwe, bo żyją w swoim świecie. Nie znają innego..To my robimy z nich większe kaLeki .
Wiem,że są różne stopnie upośledzenia zespołu Downa. Mam sąsiada w Pl . facet ma grubo po 50 -ce.. Nie pisze,nie czyta a zazwyczaj widzę go uśmiechniętego.. Druga sądiadka zdrowa ale zawsze nie zadowolona Chcę powiedzieć,że każdy ma prawo żyć... Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
|
|
Jurny_Jurek | Post #6 Ocena: 0 2018-01-18 13:48:26 (7 lat temu) |
Cytat: 2018-01-18 13:33:07, AgentOrange napisał(a): Jureczku może wróć do Polski - tam będziesz mógł zaglądać innym do dupy, bić czarnych i feministki. W UK tylko marnujesz się. Alez po co? W Polsce wiekszosc ludzi jest za nieruszaniem obowiazujacej ustawy. Wroga i nietolerancyjna mniejszosc rzuca w ich biura poselskie odchodami, probuje podpalic a sa tacy co zabijaja, niczym Niemcy na poczatku lat 30tych XXwieku wobec Zydow. Wole posmiac sie z nowoczesnej emigracji zarobkowej, ktora wydaje sie nie rozumiec, ze czlowiek w stadium zarodka rozwija sie w macicy a nie odbycie. I o rasizm i bicie odmiennych to zacznij sie martwic w swoim nowym kraju. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
kasiachery | Post #7 Ocena: 0 2018-01-18 14:00:27 (7 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
ale gdybys to ty, kobieto, lub twoja zona miala urodzic niepelnosprawne dziecko, wiadomo byloby na 100% ze bedzie chore to urodzilabys? bo ja nie. Usunelabym bo dlaczego ma cierpiec, ze jakies komorki podczas jego tworzenia zlaczyly sie z nie tymi co trzeba i jest pozbawine nog, rak, lub jakies inne gorsze schorzenie? dlaczego ma cierpiec a ja z nim? latwo sie mowi, gdy dotyczy innych ale postaw sie w sytuacji, gdy twoje tak wczekane dziecko bedzie warzywem od chwili narodzin? niechcialabym zeby sie narodzilo.
|
gosian | Post #8 Ocena: 0 2018-01-18 14:05:53 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Urodzilabym... Z tej racji będąc w ciąży odmowiłam badań prenatalnych,bo stwierdziłam ,że i tak urodzę a jak jest rzeczywiście chore to będę się zamartwiać resztę ciąży. Ty byś usunęła ,ktoś inny nie...
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
AgentOrange | Post #9 Ocena: 0 2018-01-18 14:21:18 (7 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Cytat: 2018-01-18 14:00:27, kasiachery napisał(a): ale gdybys to ty, kobieto, lub twoja zona miala urodzic niepelnosprawne dziecko, wiadomo byloby na 100% ze bedzie chore to urodzilabys? bo ja nie. Niestety życie pokazuje że zatwardziali przeciwnicy pierwsi się ustawiją w kolejce do aborcji jak tylko to ich dotyka. ... |
Jurny_Jurek | Post #10 Ocena: 0 2018-01-18 14:21:25 (7 lat temu) |
Kasiachery, wracamy do podstaw tej dyskusji. W Polsce aborcja jest dozwolona z powodu powaznych uszkodzen plodu czy gwaltu. Projekt o ktorym dyskusja zakladal aborcje na zyczenie czyli takze zdrowych dzieci bez uzasadnienia. A co najlepsze projekt w imie wolnosci do samodecydowania kobiet zakladal aborcje dla 15-latek bez zgody opiekuna prawnego/rodzica.
Dziewczyna, ktora nie moze legalnie kupic paczki fajek moglaby sobie isc do kosmetyczki a przy okazji dokonac aborcji. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|