Str 26.9 z 35 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
vlade |
Post #1 Ocena: 0 2018-01-18 12:44:23 (7 lat temu) |
Z nami od: 01-04-2006 |
Kazdy ma swoje poglady I powinnismy je tylko tutaj przedstawic ewentualnie doputac co w zamian a nie starac sie zmieniac.
Ja jestem przeciwny aborcji jesli chodzi o decyzje.
Ale daje prawo innym do decydowania czy chca czy tez nie chca.
Dopuszczam aborcje w przypadku gwaltu, choroby generalnie jakis medycznych przypadkow. I to powinna byc decyzja tylko I wylacznie kobiety, bo to ja dotyczy w takim przypadku.
Aborcja w zdrowym partnerstwie mnie nie przekonuje. Ale jak juz to decyzja obojga, bo ze nieswiadomie maja dziecko, dla mnie to slaby argument. Ale to moja opinia, ja tez mialem przypadki ze sie moglo cos urodzic, mlodosc ma swoje prawa, ale nigdy nie przyszlo mi albo mojej partnerce do glowowy aborcja. Spontaniczna milosc do niepoczetego dziecka  .
A co do osob ktore definitywnie sa za aborcja to mozna zrozumiec, ale wolalbym aby tez wykazali sie wyrozumialoscia ze zakazac latwo ale egzekwowac trudniej, I czasami jest niesprawiedliwe I wyjatki powinny byc.
Dodam tylko ze fanow aborcji bezkompromisowej prosilbym o bycie konsekwentnym I w przypadku poronienia to wpisanie takiego dziecka w rejestr osob nadanie mu wszystkich numerow, wypisanie aktu zgonu I przyznanie praw w tym przypadku zasilku pogrzebowego. Trzeba myslec calosciowo a nie wybiorczo. Jeszcze mozna do tego dodac ze jak matka umrze wiedzac ze porod bedzie z powiklaniami dla jej zdrowia to czy takie dziecko trafi na lawe oskarzonych jako sprawca a jak nie on to kto. Moze sie to wydawac absurdalne ale wlasnie tego pokroju sytuacjami trzeba sie zmierzyc.
|

|
 |
|
|
lulilu1 |
Post #2 Ocena: 0 2018-01-18 12:51:31 (7 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2016 Skąd: Wales |
"Skoro postulaty o skracaniu mek nienarodzonych dzieci przychodza z taka latwoscia - to moze postulujcie takze o skracanie mek zyjacym juz ofiarom wypadkow?? Jakiz to bol musi byc gdy ktos jest kompletnie sparalizowany, jakaz to meka musi byc dla ofiary wypadku z uszkodzeniem mozgu i znacznym stopniem niepelnosprawnosci. Dlaczego skupiac sie tylko na najbardziej bezbronnych, nienarodzonych dzieciach?"
Ależ jak najbardziej.
Nie od dziś powszechna jest praktyka odłączania aparatury podtrzymującej życie, samobójstwo wspomagane a w niektórych krajach eutanazja.
Wszystko całkowicie legalnie i za zgoda samych zainteresowanych lub rodziny.
Jestem za.
Co do Pani Przybysz- pokaż mi artykuły w komercyjnych i ogólnie poczytnych pismach pochwalające jej wywiad.
Skoro to taka wykładnia powinno być łatwo od ręki z kilka przytoczyć.
Ja widziałam tylko artykuły i wywiady potępiające i stygmatyzujące ww.
Podobnie komentarze na kilku portalach - właściwie młodzieżowych były zdecydowanie potępiające.
Nie wiem czemu laska tak ci ością w gardle stoi- ewidentnie masz z nią problem- zakochałeś się czy co???
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #3 Ocena: 0 2018-01-18 12:58:02 (7 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat:
2018-01-18 11:49:29, AgentOrange napisał(a):
Na szczęście w UK takich oszołomów jak Jureczek nikt nie traktuje poważnie  Ot nasz kato-polski folklor jak zjadanie ryb ozdobnych.
O kolejny rzeczowy argument w dyskusji. Dodaj jeszcze cos o pedofilach, kaczynskim, rydzyku. Oszolom to taki slabiutki przytyk...
Cieszy mnie, ze sa mezczyzni, ktorzy bronia pani Przybysz i jej komfortu zyciowego
Na szczescie UK to wspanialy kraj.
http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/acid-attacks-uk-highest-world-figures-police-revealed-a8098236.html
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
AgentOrange |
Post #4 Ocena: +1 2018-01-18 13:33:07 (7 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Jureczku może wróć do Polski - tam będziesz mógł zaglądać innym do dupy, bić czarnych i feministki. W UK tylko marnujesz się.
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #5 Ocena: 0 2018-01-18 13:38:55 (7 lat temu) |
Cytat:
2018-01-18 12:51:31, lulilu1 napisał(a):
"Skoro postulaty o skracaniu mek nienarodzonych dzieci przychodza z taka latwoscia - to moze postulujcie takze o skracanie mek zyjacym juz ofiarom wypadkow?? Jakiz to bol musi byc gdy ktos jest kompletnie sparalizowany, jakaz to meka musi byc dla ofiary wypadku z uszkodzeniem mozgu i znacznym stopniem niepelnosprawnosci. Dlaczego skupiac sie tylko na najbardziej bezbronnych, nienarodzonych dzieciach?"
Ależ jak najbardziej.
Nie od dziś powszechna jest praktyka odłączania aparatury podtrzymującej życie, samobójstwo wspomagane a w niektórych krajach eutanazja.
Wszystko całkowicie legalnie i za zgoda samych zainteresowanych lub rodziny.
Co do Pani Przybysz- pokaż mi artykuły w komercyjnych i ogólnie poczytnych pismach pochwalające jej wywiad.
Skoro to taka wykładnia powinno być łatwo od ręki z kilka przytoczyć.
Ja widziałam tylko artykuły i wywiady potępiające i stygmatyzujące ww.
Podobnie komentarze na kilku portalach - właściwie młodzieżowych były zdecydowanie potępiające.
Nie wiem czemu laska tak ci ością w gardle stoi- ewidentnie masz z nią problem- zakochałeś się czy co???
Czyli skoro ok jest zabijanie dzieci nienarodzonych z powodu Downa, ok tez bedzie zabijanie juz urodzonych dzieci z tym zespolem. A nawet doroslych? Przeciez wloscy bioetycy nie moga sie mylic...Milosierne zaiste
http://wyborcza.pl/7,75968,21592359,natalia-przybysz-superbohaterka-wysokich-obcasow-2016.html
Superbohaterka bo usunela ciaze dla komfortu, uroczysta gala, gazeta wyborcza. Nie potrafisz uzyc google? I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
|
gosian |
Post #6 Ocena: 0 2018-01-18 13:43:31 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Co do dzieci upośledzonych....dawno temu oglądałam program o takich dzieciach. Z naszego punktu widzenia te dzieci przechodzą katusze. Lekarz ktory się wypowiadał powiedział....dzieci ,które nie cierpią fizycznie wbrew pozorom są szczęśliwe, bo żyją w swoim świecie. Nie znają innego..To my robimy z nich większe kaLeki .
Wiem,że są różne stopnie upośledzenia zespołu Downa. Mam sąsiada w Pl . facet ma grubo po 50 -ce.. Nie pisze,nie czyta a zazwyczaj widzę go uśmiechniętego.. Druga sądiadka zdrowa ale zawsze nie zadowolona Chcę powiedzieć,że każdy ma prawo żyć... Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
Jurny_Jurek |
Post #7 Ocena: 0 2018-01-18 13:48:26 (7 lat temu) |
Cytat:
2018-01-18 13:33:07, AgentOrange napisał(a):
Jureczku może wróć do Polski - tam będziesz mógł zaglądać innym do dupy, bić czarnych i feministki. W UK tylko marnujesz się.
Alez po co? W Polsce wiekszosc ludzi jest za nieruszaniem obowiazujacej ustawy. Wroga i nietolerancyjna mniejszosc rzuca w ich biura poselskie odchodami, probuje podpalic a sa tacy co zabijaja, niczym Niemcy na poczatku lat 30tych XXwieku wobec Zydow.
Wole posmiac sie z nowoczesnej emigracji zarobkowej, ktora wydaje sie nie rozumiec, ze czlowiek w stadium zarodka rozwija sie w macicy a nie odbycie. I o rasizm i bicie odmiennych to zacznij sie martwic w swoim nowym kraju. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
kasiachery |
Post #8 Ocena: 0 2018-01-18 14:00:27 (7 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
ale gdybys to ty, kobieto, lub twoja zona miala urodzic niepelnosprawne dziecko, wiadomo byloby na 100% ze bedzie chore to urodzilabys? bo ja nie. Usunelabym bo dlaczego ma cierpiec, ze jakies komorki podczas jego tworzenia zlaczyly sie z nie tymi co trzeba i jest pozbawine nog, rak, lub jakies inne gorsze schorzenie? dlaczego ma cierpiec a ja z nim? latwo sie mowi, gdy dotyczy innych ale postaw sie w sytuacji, gdy twoje tak wczekane dziecko bedzie warzywem od chwili narodzin? niechcialabym zeby sie narodzilo.
|

|
 |
|
gosian |
Post #9 Ocena: 0 2018-01-18 14:05:53 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Urodzilabym... Z tej racji będąc w ciąży odmowiłam badań prenatalnych,bo stwierdziłam ,że i tak urodzę a jak jest rzeczywiście chore to będę się zamartwiać resztę ciąży. Ty byś usunęła ,ktoś inny nie... Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
AgentOrange |
Post #10 Ocena: 0 2018-01-18 14:21:18 (7 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Cytat:
2018-01-18 14:00:27, kasiachery napisał(a):
ale gdybys to ty, kobieto, lub twoja zona miala urodzic niepelnosprawne dziecko, wiadomo byloby na 100% ze bedzie chore to urodzilabys? bo ja nie.
Niestety życie pokazuje że zatwardziali przeciwnicy pierwsi się ustawiją w kolejce do aborcji jak tylko to ich dotyka. ...
Uwaga moderatora: personalne uwagi usuniete
|

|
 |
|