MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Aborcja w Polsce

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 26 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 25 | 26 | 27 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

Str 26 z 35

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

lulilu1

Post #1 Ocena: 0

2018-01-17 10:56:13 (7 lat temu)

lulilu1

Kobieta

Z nami od: 03-09-2016

Jurek myślę, że w przeciwieństwie do zagorzałych orędowników zakazu aborcji- KAŻDA przyszła matka dokładnie sprawdza jak wygląda wychowywanie dziecka z zespołem Downa, jakie może on mieć stopnie upośledzenia itp. itd.
Naprawdę wbrew temu c myślisz, Natalia Przybysz, nie jest przedstawicielką wszystkich kobiet i dla większości z nich aborcja nie jest jak splunięcie i spacer przez park.
A jeżeli uważasz, że niepełnosprawność umysłowa- mówimy o znacznym jej stopniu- nie jest drogą przez mękę zarówno dla osoby chorej jak i rodzica, no cóż radzę nie wyrabiać sobie opinii na jej temat na podstawie Klanu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

nEUROn

Post #2 Ocena: 0

2018-01-17 11:57:19 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

Dobre.
Jestem przeciw aborcji ale zaznaczam ze nie jestem katolikiem, pis dobrze robi ale zaznaczam ze nie jestem za pisem.
To kto robi sondaże ilości katolików w Polsce i poparcia pisu?
Ci sami co robili sondaże poparcia Komorowskiego?

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2018-01-17 12:05:21 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

hehe chyba : )
prawda jest taka ze pewnie z 80% rodakow jest za utrzymaniem tego co jest obecnie i broniac tego PO i nowoczesna odnioslyby sukces na tym polu a popierajac totalnie odjechane projekty sieja tylko zwatpienie we wlasnych szeregach i wywoluja przy okazji smiech publicystow po obu stronach

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #4 Ocena: 0

2018-01-17 14:24:21 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Jak jest 80% za tym co teraz to ile jest za przystankiem na żądanie, ilu przeciw a ilu niezdecydowanych?
Bo wychodzi na to że ci przeciw chcą sterroryzować cały kraj.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2018-01-17 14:44:06 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

elektorat pisu jest gotowy wziac to na klate bo sprawa jest marginalna i to nie jest priorytet w ich zyciu ja np nie znam nikogo kto zrobil aborcje ale wiadomo jak jest

poza tym pis kiedys bedzie musial zrobic krok w tym kierunku nawet wiedzac ze nie przysporzy im to popularnosci

a PO niby partia centrowa po co sie w to laduja? bo wykorzystali sprawe hako paliwo polityczne tych obludnikow nie obchodza kobiety tylko wynik wyborczy
dzisiejsza opozycja po wszystkich co stana na drodze jedzie jak walec najlepszy przyklad ta babka z nowoczesnej poslowie po nawet taka marylcia rodowicz albo kazik nie jestes z nami jestes przeciwko nam i kula w leb tam nie ma miejsca na poglad
58 poslow pisu poparlo prace nad ta ustawa a te gluptasy z opozycji zrobily kabaret na caly kraj...

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #6 Ocena: 0

2018-01-18 08:02:13 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2018-01-17 10:56:13, lulilu1 napisał(a):

A jeżeli uważasz, że niepełnosprawność umysłowa- mówimy o znacznym jej stopniu- nie jest drogą przez mękę zarówno dla osoby chorej jak i rodzica, no cóż radzę nie wyrabiać sobie opinii na jej temat na podstawie Klanu.

Skoro postulaty o skracaniu mek nienarodzonych dzieci przychodza z taka latwoscia - to moze postulujcie takze o skracanie mek zyjacym juz ofiarom wypadkow?? Jakiz to bol musi byc gdy ktos jest kompletnie sparalizowany, jakaz to meka musi byc dla ofiary wypadku z uszkodzeniem mozgu i znacznym stopniem niepelnosprawnosci. Dlaczego skupiac sie tylko na najbardziej bezbronnych, nienarodzonych dzieciach?

A czemu dokonywac aborcji w 10 czy 12 tygodniu? Mozna poczekac az dziecko sie urodzi, sprawdzic czy faktycznie sie meczy i wtedy podjac decyzje - zycie albo czapa. Przeciez wedlug wloskich bioetykow, Alberto Giubiliniego i Francesci Minerva dopuszczalne etycznie jest takze zabijanie noworodkow, ktore po urodzeniu okaza sie niepelnosprawne. Prosze mi nie wmawiac, ze tych wloskich lekarzy, publikujacych w naukowych pismach nikt nie slucha.

Tak samo prosze mi nie mowic, ze ze zdaniem promowanej na bohaterke Przybysz nikt nie slucha. Tak wyglada promocja:

Obrazek

,,Superbohaterka'', ktora:

Obrazek

Co powiedziala superbohaterka mlodym dziewczynom? Ano, ze chata mala, ze wpadka, ze zalezy na jakosci zycia, ze to tylko 5 minut i nastapil wielki oddech. Ulga, poczucie spelnienia - zabila nienarodzone dziecko. Nie bylo niepelnosprawne, nie mialo Downa, nie powstalo w wyniku gwaltu.

Obrazek

Taki przekaz trafia do takich dziewczynek, wykorzystywanych w takiej podlej kampanii. To Przybysz i inne feministki chca, by takie dziewczynki szly abortowac bez zgody i wiedzy rodzicow. Na zyczenie, bez znaczenia czy chore czy zdrowe.

I o tym caly czas mowie - caly ten projekt to liberalizacja dla chcacych komfortu i jakosci zycia panienek, ktore nie dojrzaly jeszcze do zrozumienia konsekwencji plynacych z uprawiania seksu ale dojrzaly do podjecia decyzji o zabiciu nienarodzonych dzieci.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #7 Ocena: 0

2018-01-18 08:20:11 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2018-01-17 11:57:19, nEUROn napisał(a):
Dobre.
Jestem przeciw aborcji ale zaznaczam ze nie jestem katolikiem, pis dobrze robi ale zaznaczam ze nie jestem za pisem.
To kto robi sondaże ilości katolików w Polsce i poparcia pisu?
Ci sami co robili sondaże poparcia Komorowskiego?

Widzisz? Tyle lat zyjesz na tym swiecie i nie zdajesz sobie sprawy, ze mozna nie byc katolikiem i nie popierac aborcji. W twoim zaszufladkowanym swiecie wszystko jest proste - ,,ten to pisior czyli be - reszta cacy''.

Wyniki analizy liczby katolikow przytoczone wczesniej pochodza z portalu racjonalista, ktory to ciezko uwazac za tube pisu czy rydzyka.

A poparcie dla pisu jest na niezmiennym 40% poziomie i sklada sie na to kilka czynnikow.

Glownym to poprawa zycia biedniejszej i mniej zaradnej czesci spoleczenstwa za sprawa 500+. Skopiowano po prostu rozwiazania zachodnie, w tym raju w ktorym mieszkasz. Niestety, antypisowcy musieli sie naskomlec i napluc zolcia bo zrobil to kaczafi. Po 2 latach pomalu dociera do nich, ze Kaczafi ich ogral jak dzieci :-]

Drugi to najbardziej niewydolna opozycja w historii 3 rp, twoi bohaterscy czlonkowie PO, ktorzy niemal codziennie podbijaja sondaze pisowi. Musieli stracic koryto by okazalo sie, ze przez 8 lat rzadzili hipokryci, obludnicy i klamcy.

Tak ci tylko przypomne:

Ludzie otwieraja oczy, bo kiedys w apolitycznej TVP wystarczylo posadzic Kraske i wszystko bylo sukcesem, w TVN Pochanke tez nie stawiala niewygodnych pytan - ,,A co z obietnicami?'' no i Polsat tez zajmowal sie salatka Pawlowicz, zamiast zapytac Tuska gdzie ci lepiej zarabiajacy lekarze i policjanci?

Ci sami, rzekomo dorosli ludzie dopiero w 2015 roku odkryli pelni oburzenia, ze tv publiczna jest polityczna *ROFL*
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #8 Ocena: 0

2018-01-18 09:13:08 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Ty mnie nie przekonasz i ja ciebie.
Ty mnie ze biale to czarne a ja ciebie ze biale to biale.
Tak jak nie przekonales mnie do kretacza Antka.
Teraz ten dobiera sie w amoku do Dudy.:-]

Do góry stronyOffline

AgentOrange

Post #9 Ocena: 0

2018-01-18 11:49:29 (7 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Na szczęście w UK takich oszołomów jak Jureczek nikt nie traktuje poważnie :) Ot nasz kato-polski folklor jak zjadanie ryb ozdobnych.

Do góry stronyOffline

vlade

Post #10 Ocena: 0

2018-01-18 12:44:23 (7 lat temu)

vlade

Mężczyzna

Z nami od: 01-04-2006

Kazdy ma swoje poglady I powinnismy je tylko tutaj przedstawic ewentualnie doputac co w zamian a nie starac sie zmieniac.
Ja jestem przeciwny aborcji jesli chodzi o decyzje.
Ale daje prawo innym do decydowania czy chca czy tez nie chca.
Dopuszczam aborcje w przypadku gwaltu, choroby generalnie jakis medycznych przypadkow. I to powinna byc decyzja tylko I wylacznie kobiety, bo to ja dotyczy w takim przypadku.
Aborcja w zdrowym partnerstwie mnie nie przekonuje. Ale jak juz to decyzja obojga, bo ze nieswiadomie maja dziecko, dla mnie to slaby argument. Ale to moja opinia, ja tez mialem przypadki ze sie moglo cos urodzic, mlodosc ma swoje prawa, ale nigdy nie przyszlo mi albo mojej partnerce do glowowy aborcja. Spontaniczna milosc do niepoczetego dziecka :).
A co do osob ktore definitywnie sa za aborcja to mozna zrozumiec, ale wolalbym aby tez wykazali sie wyrozumialoscia ze zakazac latwo ale egzekwowac trudniej, I czasami jest niesprawiedliwe I wyjatki powinny byc.
Dodam tylko ze fanow aborcji bezkompromisowej prosilbym o bycie konsekwentnym I w przypadku poronienia to wpisanie takiego dziecka w rejestr osob nadanie mu wszystkich numerow, wypisanie aktu zgonu I przyznanie praw w tym przypadku zasilku pogrzebowego. Trzeba myslec calosciowo a nie wybiorczo. Jeszcze mozna do tego dodac ze jak matka umrze wiedzac ze porod bedzie z powiklaniami dla jej zdrowia to czy takie dziecko trafi na lawe oskarzonych jako sprawca a jak nie on to kto. Moze sie to wydawac absurdalne ale wlasnie tego pokroju sytuacjami trzeba sie zmierzyc.

Do góry stronyOffline

Strona 26 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 25 | 26 | 27 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,