MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Aborcja w Polsce

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 25.9 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 24.9 | 25.9 | 26.9 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

Str 25.9 z 35

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jurny_Jurek

Post #1 Ocena: 0

2018-01-17 09:54:53 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2018-01-17 07:44:44, lulilu1 napisał(a):

Myślę,że każdy orędownik zakazu aborcji w przypadku zespołu Downa- powinien albo takie dziecko adptować dla przykładu, albo pracować jako wolontariusz w weekendy na przykład- w odpowiednim ośrodku- żeby zyskać na wiarygodności.
Bo krzyczeć każdy może, bo czasami coś nam się wydaje.

A takze kazdy oredownik zabijania dzieci tylko z powodu Downa. Moze by sie przekonali, ze to nie jest ,,smiertelna choroba'' a takiemu dziecku ,,nie trzeba skracac mek''.

Cytat:

2018-01-16 20:54:57, andyopole napisał(a):
Uczepile sie tego Zakopanego jak rzep psiego ogona. Odpowiadasz tylko na te posty, ktore ci pasuja, dlaczego nic nie odpowiedziales na ten:

Cytat:

2018-01-14 19:09:49, Jurny_Jurek napisał(a):

Cytat:

2018-01-14 14:41:27, andyopole napisał(a):

Może podpowiedz ojcu dyrektorowi i jego kumplom po fachu żeby zamiast gromadzić z zapałem dobra doczesne zajęli się swoja robotą czyli ewangelizacja. To jest ich zadanie! Przeciez zaden prawdziwy katolik nigdy nie zdecyduje sie na aborcję.

Dajesz jakies falszywe informacje wziete chyba z soku z buraka i masz pretensje, ze przylapalem cie na klamstwie. Reszta procz tego, ze jest nie na temat to w ogole mnie nie obchodzi, nie jestem katolikiem i nie naleze do wspolnoty kosciola, nie znam ojca dyrektora i jego kumpli po fachu wiec nie moge mu nic podpowiedziec. Az trudno uwierzyc, ze dorosly facet uzywa takich ,,gimnazjalnych'' argumentow - ,,powiedz ojcu rydzykowi''.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

lulilu1

Post #2 Ocena: 0

2018-01-17 10:56:13 (7 lat temu)

lulilu1

Kobieta

Z nami od: 03-09-2016

Jurek myślę, że w przeciwieństwie do zagorzałych orędowników zakazu aborcji- KAŻDA przyszła matka dokładnie sprawdza jak wygląda wychowywanie dziecka z zespołem Downa, jakie może on mieć stopnie upośledzenia itp. itd.
Naprawdę wbrew temu c myślisz, Natalia Przybysz, nie jest przedstawicielką wszystkich kobiet i dla większości z nich aborcja nie jest jak splunięcie i spacer przez park.
A jeżeli uważasz, że niepełnosprawność umysłowa- mówimy o znacznym jej stopniu- nie jest drogą przez mękę zarówno dla osoby chorej jak i rodzica, no cóż radzę nie wyrabiać sobie opinii na jej temat na podstawie Klanu.

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #3 Ocena: 0

2018-01-17 11:57:19 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

Dobre.
Jestem przeciw aborcji ale zaznaczam ze nie jestem katolikiem, pis dobrze robi ale zaznaczam ze nie jestem za pisem.
To kto robi sondaże ilości katolików w Polsce i poparcia pisu?
Ci sami co robili sondaże poparcia Komorowskiego?

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2018-01-17 12:05:21 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

hehe chyba : )
prawda jest taka ze pewnie z 80% rodakow jest za utrzymaniem tego co jest obecnie i broniac tego PO i nowoczesna odnioslyby sukces na tym polu a popierajac totalnie odjechane projekty sieja tylko zwatpienie we wlasnych szeregach i wywoluja przy okazji smiech publicystow po obu stronach

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #5 Ocena: 0

2018-01-17 14:24:21 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Jak jest 80% za tym co teraz to ile jest za przystankiem na żądanie, ilu przeciw a ilu niezdecydowanych?
Bo wychodzi na to że ci przeciw chcą sterroryzować cały kraj.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2018-01-17 14:44:06 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

elektorat pisu jest gotowy wziac to na klate bo sprawa jest marginalna i to nie jest priorytet w ich zyciu ja np nie znam nikogo kto zrobil aborcje ale wiadomo jak jest

poza tym pis kiedys bedzie musial zrobic krok w tym kierunku nawet wiedzac ze nie przysporzy im to popularnosci

a PO niby partia centrowa po co sie w to laduja? bo wykorzystali sprawe hako paliwo polityczne tych obludnikow nie obchodza kobiety tylko wynik wyborczy
dzisiejsza opozycja po wszystkich co stana na drodze jedzie jak walec najlepszy przyklad ta babka z nowoczesnej poslowie po nawet taka marylcia rodowicz albo kazik nie jestes z nami jestes przeciwko nam i kula w leb tam nie ma miejsca na poglad
58 poslow pisu poparlo prace nad ta ustawa a te gluptasy z opozycji zrobily kabaret na caly kraj...

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #7 Ocena: 0

2018-01-18 08:02:13 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Cytat:

2018-01-17 10:56:13, lulilu1 napisał(a):

A jeżeli uważasz, że niepełnosprawność umysłowa- mówimy o znacznym jej stopniu- nie jest drogą przez mękę zarówno dla osoby chorej jak i rodzica, no cóż radzę nie wyrabiać sobie opinii na jej temat na podstawie Klanu.

Skoro postulaty o skracaniu mek nienarodzonych dzieci przychodza z taka latwoscia - to moze postulujcie takze o skracanie mek zyjacym juz ofiarom wypadkow?? Jakiz to bol musi byc gdy ktos jest kompletnie sparalizowany, jakaz to meka musi byc dla ofiary wypadku z uszkodzeniem mozgu i znacznym stopniem niepelnosprawnosci. Dlaczego skupiac sie tylko na najbardziej bezbronnych, nienarodzonych dzieciach?

A czemu dokonywac aborcji w 10 czy 12 tygodniu? Mozna poczekac az dziecko sie urodzi, sprawdzic czy faktycznie sie meczy i wtedy podjac decyzje - zycie albo czapa. Przeciez wedlug wloskich bioetykow, Alberto Giubiliniego i Francesci Minerva dopuszczalne etycznie jest takze zabijanie noworodkow, ktore po urodzeniu okaza sie niepelnosprawne. Prosze mi nie wmawiac, ze tych wloskich lekarzy, publikujacych w naukowych pismach nikt nie slucha.

Tak samo prosze mi nie mowic, ze ze zdaniem promowanej na bohaterke Przybysz nikt nie slucha. Tak wyglada promocja:

Obrazek

,,Superbohaterka'', ktora:

Obrazek

Co powiedziala superbohaterka mlodym dziewczynom? Ano, ze chata mala, ze wpadka, ze zalezy na jakosci zycia, ze to tylko 5 minut i nastapil wielki oddech. Ulga, poczucie spelnienia - zabila nienarodzone dziecko. Nie bylo niepelnosprawne, nie mialo Downa, nie powstalo w wyniku gwaltu.

Obrazek

Taki przekaz trafia do takich dziewczynek, wykorzystywanych w takiej podlej kampanii. To Przybysz i inne feministki chca, by takie dziewczynki szly abortowac bez zgody i wiedzy rodzicow. Na zyczenie, bez znaczenia czy chore czy zdrowe.

I o tym caly czas mowie - caly ten projekt to liberalizacja dla chcacych komfortu i jakosci zycia panienek, ktore nie dojrzaly jeszcze do zrozumienia konsekwencji plynacych z uprawiania seksu ale dojrzaly do podjecia decyzji o zabiciu nienarodzonych dzieci.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #8 Ocena: 0

2018-01-18 08:20:11 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Cytat:

2018-01-17 11:57:19, nEUROn napisał(a):
Dobre.
Jestem przeciw aborcji ale zaznaczam ze nie jestem katolikiem, pis dobrze robi ale zaznaczam ze nie jestem za pisem.
To kto robi sondaże ilości katolików w Polsce i poparcia pisu?
Ci sami co robili sondaże poparcia Komorowskiego?

Widzisz? Tyle lat zyjesz na tym swiecie i nie zdajesz sobie sprawy, ze mozna nie byc katolikiem i nie popierac aborcji. W twoim zaszufladkowanym swiecie wszystko jest proste - ,,ten to pisior czyli be - reszta cacy''.

Wyniki analizy liczby katolikow przytoczone wczesniej pochodza z portalu racjonalista, ktory to ciezko uwazac za tube pisu czy rydzyka.

A poparcie dla pisu jest na niezmiennym 40% poziomie i sklada sie na to kilka czynnikow.

Glownym to poprawa zycia biedniejszej i mniej zaradnej czesci spoleczenstwa za sprawa 500+. Skopiowano po prostu rozwiazania zachodnie, w tym raju w ktorym mieszkasz. Niestety, antypisowcy musieli sie naskomlec i napluc zolcia bo zrobil to kaczafi. Po 2 latach pomalu dociera do nich, ze Kaczafi ich ogral jak dzieci :-]

Drugi to najbardziej niewydolna opozycja w historii 3 rp, twoi bohaterscy czlonkowie PO, ktorzy niemal codziennie podbijaja sondaze pisowi. Musieli stracic koryto by okazalo sie, ze przez 8 lat rzadzili hipokryci, obludnicy i klamcy.

Tak ci tylko przypomne:

Ludzie otwieraja oczy, bo kiedys w apolitycznej TVP wystarczylo posadzic Kraske i wszystko bylo sukcesem, w TVN Pochanke tez nie stawiala niewygodnych pytan - ,,A co z obietnicami?'' no i Polsat tez zajmowal sie salatka Pawlowicz, zamiast zapytac Tuska gdzie ci lepiej zarabiajacy lekarze i policjanci?

Ci sami, rzekomo dorosli ludzie dopiero w 2015 roku odkryli pelni oburzenia, ze tv publiczna jest polityczna *ROFL*

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #9 Ocena: 0

2018-01-18 09:13:08 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Ty mnie nie przekonasz i ja ciebie.
Ty mnie ze biale to czarne a ja ciebie ze biale to biale.
Tak jak nie przekonales mnie do kretacza Antka.
Teraz ten dobiera sie w amoku do Dudy.:-]

Do góry stronyOffline

AgentOrange

Post #10 Ocena: 0

2018-01-18 11:49:29 (7 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Na szczęście w UK takich oszołomów jak Jureczek nikt nie traktuje poważnie :) Ot nasz kato-polski folklor jak zjadanie ryb ozdobnych.

Do góry stronyOffline

Strona 25.9 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 24.9 | 25.9 | 26.9 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,