MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Aborcja w Polsce

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 23 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

Str 23 z 35

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

nEUROn

Post #1 Ocena: 0

2018-01-16 10:26:36 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

I podobnie jak ty i inni laicy. Zero pojecia o technice lotniczej a eksperci jak obecna komisja Macierewicza. Puszki po Coli zbierasz dla Antoniego by mogl zrobic eksperymenty lotnicze?

Na moim stalym poziomie?
Jak sie nie bedzie o tym mowic to tego problemu nie bedzie.

Pan wielep czaruje.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2018-01-16 10:28:12 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

poki co to ty od pierwszego wpisu co chwile kazdemu ublizasz i to personalnie w odniesieniu do wpisow na forum niby mamy sie kisic we wlasnym sosie ale widac ze az cie nosi zeby co chwile krytykowac inny glos w dyskusji niz ten ktory jest ci na reke dla mnie jest to typowa konfliktowa osobowosc

gosc dobrze napisal jak jest wypadek drogowy to lekarza sie pytasz a co z dzieckiem!? pierwsze co a nie co z plodem ... bzdura jest traktowanie zywego organizmu jak rzeczy ktora mozna byloby wyciac legalnie do 3 miesiaca bo taka ma sie zachcianke a do tego to prowadzi

obecny kompromis jest najlepszy powinien byc utrzymany nie wiem po co po i nowoczesna sie w to pchaja mam na mysli te nowe projekty...

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 16-01-2018 10:29 ]

Do góry stronyOffline

Melanija

Post #3 Ocena: 0

2018-01-16 10:31:57 (7 lat temu)

Melanija

Konto usunięte

Cytat:

2018-01-16 10:22:14, Jurny_Jurek napisał(a):

Skoro jestes katoliczka to nie mozesz sobie wybierac co ci sie podoba a co nie. Tylko zyc zgodnie z katechizmem.

*ROFL**ROFL**ROFL**ROFL**ROFL**ROFL**ROFL**ROFL*

Proszę o przykład JEDNEGO katolika żyjącego ściśle w zgodzie z katechizmem *ROFL**ROFL**ROFL**ROFL**ROFL**ROFL*

A najlepsi katolicy to tacy co co Niedziela płaszczą się przed ołtarzem ... do czasu wyjścia z kościoła :-8
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #4 Ocena: 0

2018-01-16 10:35:44 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Nie potrafie wskazac co nie zmienia faktu, ze taka jest prawda. Albo jest sie katolikiem i nalezy do wspolnoty, zyjac wedlug nauk kosciola albo sie nie jest.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Fisolka

Post #5 Ocena: 0

2018-01-16 10:38:00 (7 lat temu)

Fisolka

Kobieta

Z nami od: 27-12-2010

Skoro jestes katoliczka to nie mozesz sobie wybierac co ci sie podoba a co nie. Tylko zyc zgodnie z katechizmem.

I tu sie mylisz...

„Jednakże możesz sam wybrać, bo decyzja należy do ciebie” (Mojżesz 3:17).
Prawo do wybierania między dobrem a złem i do działania we własnym imieniu zwane jest wolną wolą.
Zasada wolnej woli zakłada istnienie możliwości wyboru.

[ Ostatnio edytowany przez: Fisolka 16-01-2018 10:47 ]

,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry k

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Jurny_Jurek

Post #6 Ocena: 0

2018-01-16 10:50:12 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

No dobrze, dyskusja schodzi na zagadnienie aborcji dla katolików. Sprawdźmy więc szybko, co katolicy mówią na ten temat:

,,Zanim ukształtowałem cię w łonie matki, znałem cię, nim przyszedłeś na świat, poświęciłem cię (Jr 1, 5).

Nie tajna Ci moja istota, kiedy w ukryciu powstawałem, utkany w głębi ziemi (Ps 139,15).''

,,Życie ludzkie od chwili poczęcia powinno być szanowane i chronione w sposób absolutny. Już od pierwszej chwili swego istnienia istota ludzka powinna mieć przyznane prawa osoby, wśród nich nienaruszalne prawo każdej niewinnej istoty do życia.''

Jak widzisz nie można być katolikiem i dopuszczać aborcję na życzenie

,,Włoscy bioetycy Alberto Giubilini i Francesca Minerva stwierdzili, że lekarze powinni mieć prawo do zabijania noworodków, których nie chcą rodzice....

Swoje wywody para włoskich etyków opublikowała „Journal of Medical Ethic” - naukowym czasopiśmie, które zajmuje się kwestią etyki i moralności we współczesnej medycynie. Giubilini i Minerva, którzy mają tytuły doktorskie z filozofii i etyki medycznej... ''

W mysl zasady - ,,Powiem wam prawdę a wy mi znajdźcie ekspertów, którzy to uzasadnią'' można nawet usprawiedliwiać zabijanie noworodków. Nie można krytykować tych wspaniałych naukowców, to jest ich zdanie i ich wybór, można prócz dzieci nienarodzonych zabijać też urodzone. To kobieta ma decydować i to jest jej prywatna sprawa! Nie rozumiem, czemu ta dzieciobójczyni co wsadziła swoje dzieci w beczki siedzi jeszcze w więzieniu. Według standardów moralnych doktorów od etyki medycznej ta kobieta w pełni świadomie podjęła decyzję.

Pluje się na Chazana i klauzulę sumienia a promuje się takich zwyrodnialców. Chory upadek wartości i moralności, tacy chorzy psychicznie ludzie wytyczają granicę życia i śmierci.

Oczywiście większość z proaborcjonistów musi się z nimi zgadzać, w końcu chodzi o te najważniejsze ,,prawo kobiety do wyboru''.

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 16-01-2018 11:06 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Melanija

Post #7 Ocena: 0

2018-01-16 11:39:35 (7 lat temu)

Melanija

Konto usunięte

Cytat:

2018-01-16 10:28:12, cris82 napisał(a):

gosc dobrze napisal jak jest wypadek drogowy to lekarza sie pytasz a co z dzieckiem!? pierwsze co a nie co z plodem ... bzdura jest traktowanie zywego organizmu jak rzeczy ktora mozna byloby wyciac legalnie do 3 miesiaca bo taka ma sie zachcianke a do tego to prowadzi

Przy kolizji drogowej z udziałem kobiety ciężarnej, w pierwszej kolejności ratuje się życie MATKI.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #8 Ocena: 0

2018-01-16 11:46:37 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

ale to byl przyklad w ktorym matka czuje sie dobrze i pyta lekarza co z dzieckiem a nie plodem : )
poza tym tak sobie mysle ze to logiczne ratujac zycie matki ratuje sie zycie dziecka jednoczesnie
chyba ze jest w tej kolejnosci jakies drugie dno? : P

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 16-01-2018 11:54 ]

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #9 Ocena: 0

2018-01-16 13:25:41 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Nom, kobiety po pozytywnym tescie ciazowym krzycza uradowane do swoich partnerow: Bedziemy mieli zlepek komorek!

Albo: Kochanie jestem w ciazy ale sie nie ciesz bo to tylko zlepek komorek, ktory jeszcze nie zyje!

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #10 Ocena: 0

2018-01-16 13:47:51 (7 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

@jurnyjurek to taka nasza forumowa imitacja ministra jakiego. Równie żałosna.
Z fundamelistami nie ma o czym rozmawiać, oni wiedzą najlepiej. Słownik poprawnej polszczyzny nie zawiera tych słów, których należałoby użyć*YAHOO*.

Do góry stronyOffline

Strona 23 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 22 | 23 | 24 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,