MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Aborcja w Polsce

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 21 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 20 | 21 | 22 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

Str 21 z 35

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

lulilu1

Post #1 Ocena: 0

2018-01-14 23:33:01 (7 lat temu)

lulilu1

Kobieta

Z nami od: 03-09-2016

Upraszczasz ten temat do granic możliwości, w sposób wręcz absurdalny.
Powołując się na dwa głowne argumenty- jeden z tyłka kompletnie, wyciągnięty fragment wywiadu z jakąś laską,która nie wiedzieć czemu miałaby stanowić jakiekolwiek odniesienie do mentalności innych kobiet.
Drugi do zespołu Downa który nie wpasowuje się w poczucie estetyki matki- kompletnie ignorując słowa koleżanek o innych aspektach jakie niesie ze sobą niepełnosprawność, a które zdajesz sie kompletnie ignorować.
Jak mantra powtarzasz- mały metraż i fejsunio. Czy wogóle jakakolwiek dyskusja i kontrargumenty Cię interesują, czy to po prostu taka osobista krucjata i należy zaniechać polemiki?
P.S.
pytam bo dyskutować można i należy w wypadku natomiast "moja racja jest najmojsza i choćbyś się skichała, to i tak chodzi o mały metraż i fejsunia- to ja podziękuję i zostawię ta watpliwą przyjemność innym...

[ Ostatnio edytowany przez: lulilu1 14-01-2018 23:37 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

nEUROn

Post #2 Ocena: 0

2018-01-14 23:34:23 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

Tak, a po urodzeniu chorego dziecka taka kobieta na wsi słyszy że pewnie Bóg ją pokarał bo nie chodzi do kościoła.
Może najpierw tu trzeba to zacząć zmieniać by była odwaga na wychowanie takiego dziecka i pomoc od państwa.
Do tego śledzące oczy na spacerze.
Nie każdy jest psychicznie taki twardy by podjąć to wyzwanie.
Okno życia?
Jest to rozwiązanie jeśli na końcu tego okna nie ma sióstr Boromeuszek.

Co do samego tematu niechcianych ciąż powinno się to wyjaśniać już w szkołach podstawowych zanim hormony wykipią.
I antykoncepcja.
Ale cóż można zrobić jak ten temat jest traktowany śmieszkiem przez samych nauczycieli.

Ba nawet ekspert pisu Urszula Dudziak twierdzi że:

Stosowanie prezerwatywy i stosunek przerywany powoduje raka piersi, a kobieta pozbawiona dobroczynnego wpływu nasienia i choruje.
(drogie panie bycie dziewicą jest szkodliwe)
Ciekawe kto leczy w żeńskich klasztorach?
Masturbacja powoduje wytrzeszcz oczu.
Zapomniała dodać jeszcze że masturbacja u chłopców powoduje że rosną im włosy między palcami.

Zostało karanie więzieniem i straszenie księdza potępieniem w piekle.
No chyba że to były jego leczące ręce w majtkach dziecka.

Spadam bo miały sie wypowiadać kobiety a sam podbiłem na 91%.

[ Ostatnio edytowany przez: nEUROn 14-01-2018 23:50 ]

Do góry stronyOffline

Fisolka

Post #3 Ocena: 0

2018-01-14 23:59:06 (7 lat temu)

Fisolka

Kobieta

Z nami od: 27-12-2010

Cytat:

...moze warto skupic sie na tym, by ludzie stawali sie coraz bardziej odpowiedzialni i bardziej ludzcy...

Czytajac w kolko o 'patologii wyskrobujacej na zadanie' nie moge sie oprzec emocjom obrzydzenia a nachalnosci argumentow przeciwnikow aborcji napawa mnie odczuciem, ze moze oni sa zwyczajnie mniej wyrafinowani, mniej inteligentni, mniej wrazliwi...
W kazdym razie mnie to raczej odpycha niz przekonuje, za malo w tym logicznych argumentow a za duzo jezyka 'patologii'.
W koncu jak mozna byc tak troche moralnym?...popieram kare smierci ale walcze z aborcja. Absurdalne!
,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry k

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Jurny_Jurek

Post #4 Ocena: 0

2018-01-15 01:53:16 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Najlepsze w tej dyskusji jest splycanie tematu do katolikow i kosciola, jakoby tylko tacy byli obroncami zycia. Niebywale ile nienawisci mozna wpoic ludziom do wiary i kosciola i jeszcze doprawic to wszystko nienawiscia polityczna - mamy obraz tych wrazliwych i milujacych blizniego ludkow, co ich niby zycie innych nie interesujace. Niebywale...

No i faktycznie, ja jestem wyjatkowo malo wrazliwy dlatego staje w obronie dzieci nienarodzonych, ktore same obronic sie nie moga.

Cytat:

2018-01-14 23:33:01, lulilu1 napisał(a):
Upraszczasz ten temat do granic możliwości, w sposób wręcz absurdalny.
Powołując się na dwa głowne argumenty- jeden z tyłka kompletnie, wyciągnięty fragment wywiadu z jakąś laską,która nie wiedzieć czemu miałaby stanowić jakiekolwiek odniesienie do mentalności innych kobiet.

Wlasnie dlatego, ze ma. Ta cala Przybysz jest ,,bohaterka'' dla duzego grona mlodych kobiet, ktore czytaja jakies poradniki feministyczne. Jest inspiracja jako niezlomna w pisowskim katotalibanie i udowadnia, ze skoro tak blahy powod moze byc dobry. Jest medialna a jej wywiady publikuja pisam idace w dziesiatki tysiecy. A to ma wplyw na mentalnosc innych kobiet.

Odpowiadajac na pytanie - a gdzie zdanie kobiet? No przeciez sa kobiety, zagorzale przeciwniczki aborcji, takze takie ktore maja chore dzieci, dzieci z zespolem Downa - i wciaz sa przeciwne aborcji na zyczenie. Wiem, wiem, nie wasza liga. To nie kobiety nowoczesne, to pewnie jakies zacofane, religijne i plebanobojne miotly ze wsi, jak to tutaj sobie poheheszkowal niezawodny general niebroni.

Cytat:

Drugi do zespołu Downa który nie wpasowuje się w poczucie estetyki matki- kompletnie ignorując słowa koleżanek o innych aspektach jakie niesie ze sobą niepełnosprawność, a które zdajesz sie kompletnie ignorować.

Czy zespol Downa to tak straszna choroba, ze lepiej takie dzieci zabic niz im sie poswiecic? Ach ta wrazliwosc...

https://pl.aleteia.org/2017/10/30/mocne-swiadectwo-mam-zespol-downa-zasluguje-na-to-zeby-zyc/

Cytat:

Jak mantra powtarzasz- mały metraż i fejsunio. Czy wogóle jakakolwiek dyskusja i kontrargumenty Cię interesują, czy to po prostu taka osobista krucjata i należy zaniechać polemiki?
P.S.
pytam bo dyskutować można i należy w wypadku natomiast "moja racja jest najmojsza i choćbyś się skichała, to i tak chodzi o mały metraż i fejsunia- to ja podziękuję i zostawię ta watpliwą przyjemność innym...

[ Ostatnio edytowany przez: <i>lulilu1</i> 14-01-2018 23:37 ]

Ja nikogo nie przekonuje do jakis racji, nie wspomnialem slowem czy jestem wierzacy i czy robie to z pobudek religijnych. No ale wiadomo, troche zolci milujacy blizniego antykoscielni musieli juz sobie ulac (jak zawsze ci sami). Moja racja nie jest najmojsza, trzeba przyjac tylko jakis punkt odniesienia, ktory wielu z was sprowadza do ,,zagladania w dupe'', ,,mowienia komus jak ma zyc'' i ,,niezrozumienia kobiet''.

Tym punktem odniesienia jest nic innego jak prosty fakt, ze aborcja jest zabijaniem nienarodzonych ludzi na zarodkowym czy plodowym etapie rozwoju. Czyli liberalizacja do aborcji na zyczenie to w sumie furtka, by kazdy powod byl dobry. I naprawde, nie jestem zadnym talibem, popieram kompromis i uzasadnione przypadki medyczne - ale jak ktos proponuje legalizacje aborcji 15-latkom bez zgody rodzicow to jak sprawic, by taka mlodziez bzykala sie bezpieczniej? Przeciez takiego przypadkowego problemu beda mogly sie pozbyc szybko i po cichu.

Cytat:

2018-01-14 23:59:06, Fisolka napisał(a):

Czytajac w kolko o 'patologii wyskrobujacej na zadanie' nie moge sie oprzec emocjom obrzydzenia a nachalnosci argumentow przeciwnikow aborcji napawa mnie odczuciem, ze moze oni sa zwyczajnie mniej wyrafinowani, mniej inteligentni, mniej wrazliwi...
W kazdym razie mnie to raczej odpycha niz przekonuje, za malo w tym logicznych argumentow a za duzo jezyka 'patologii'.
W koncu jak mozna byc tak troche moralnym?...popieram kare smierci ale walcze z aborcja. Absurdalne!

Dlatego tez ja ciebie nie chce do niczego przekonywac ani robic n-tego wykladu naukowego jezykiem medycznym bo jak chcesz dokonac aborcji to jej dokonasz bez czytania tego forum. Moze tylko warto przy takich probach liberalizacji czy ,,oczyszczania spoleczenstwa z wadliwego elementu'' przypominac, czym wlasciwie jest te niepatologicznie brzmiace okreslenie. Uwazam tez, ze tak jak dorosly czlowiek z zespolem Downa ma prawo do zycia, tak samo ma je czlowiek z Downem jeszcze nienarodzony.

A dylemat moralny, czy Trynkiewicz i Breivik zasluzyli na spokojne zycie z daleka od problemow czy powinni zostac powieszeni nijak sie ma do dylematu przerwania niewinnego, nienarodzonego zycia. Morderca-gwalciciel chlopcow, ktorego uratowalo milosierdzie tych, ktorzy bronia tez puszczy czy wiewiorek a nie stac stanac w obronie nienarodzonych dzieci.

A teraz chorem - kosciol, pedofile, koloratka, katotaliban, zagladanie do tylka, pedofile, kosciol, klecha, pis, plemniki na chusteczce, mordowanie plemnikow w toalecie, katotaliban, klecha, pedofile, rydzyk, kosciol. To w wiekszosci sa takie argumenty, z tego i innego watku o aborcji. Co ze zdaniem kobiet? Prosze poczytac, procz zwolenniczek aborcji sa takze glosy przeciwniczek. Filmy, wypowiedzi kobiet przeciwnych aborcji. Czy jest ich wiecej czy mniej - nie wiem, wole wtedy opierac sie na faktach, liczbach, statystykach. No w koncu demokracja, kogo wiecej stanowi prawo:

Liczba uprawnionych do glosowania w Polsce to 30.629.150. Przyjmijmy, ze polowa to kobiety. Wsrod 15 mln Polek pod projektem liberalizujacym ustawe podpisalo sie 400 tys ludzi (,,Instytut Ordo Iuris zawiadomił prokuraturę o podaniu przez Barbarę Nowacką w piśmie do marszałka Sejmu fałszywych informacji na temat liczby podpisów zebranych pod proaborcyjną inicjatywą ustawodawczą. Dostępne dane wskazują, że w rzeczywistości Komitet zebrał nie blisko 400 tys., ale jedynie nieco ponad 200 tys. podpisów.''). Poki sie nie wyjasni trzymajmy sie 400 tys ludzi, ktorzy opowiadali sie za aborcja na zyczenie (bez uzasadnionej przyczyny medycznej) i 15-latek usuwajacych cichaczem.

Druga strona barykady, czyli ci skrajni od calkowitego zakazu (ktorego osobiscie nie popieram) zebrali 500 tys:

''Organizacje pro-life zebrały pół miliona podpisów pod obywatelskim projektem ustawy całkowicie zakazującej aborcji w Polsce.''

Wedlug oficjalnych sondazy wyglada to tak:

* ciąża zagraża życiu kobiety - 80 proc.,

* lub jej zdrowiu - 71 proc.,

* ciąża pochodzi z gwałtu lub kazirodztwa - 73 proc.,

* płód jest ciężko i nieodwracalnie uszkodzony - 53 proc;

,,W badaniu przeprowadzonym przez IBRIS zapytano Polaków: "Czy popiera Pan(i) całkowity zakaz aborcji, z zachowaniem możliwości ratowania życia matki, jeśli jest zagrożone?". Ponad 58 proc. respondentów odpowiedziało pozytywnie. Swój sprzeciw wyraziło natomiast 30 proc. pytanych. Co ciekawe postulat uzyskał poparcie większości respondentów we wszystkich grupach wiekowych, ale najwyższe (79,2 proc.) wśród osób w wieku 18-24 lat.'' (stad promowanie w gazetach i tv takich pan jak Przybysz bo ci mlodzi cos za bardzo przeciw)

,, Rocznie od 80 do 100 tysięcy Polek dokonuje aborcji'' - mowi Nowacka czyli pro-aborterka. 100 tysiecy ciaz z uszkodzeniem plodu? Z zespolem Downa? w imie czego zabija sie 80 tys dzieci rocznie? Moze mi odpowiecie?

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Fisolka

Post #5 Ocena: 0

2018-01-15 20:09:48 (7 lat temu)

Fisolka

Kobieta

Z nami od: 27-12-2010

Dyskusja z zalozenia powinna byc wymiana pogladow i argumentow, takie tez bylo zalozenie zalozycielki tego watku.

Oczywiscie mozna probowac zalac przeciwnikow potokiem slow bez wiekszego sensu ale ilosc nie znaczy jakosc...

Na szczescie nadal istnieje wolnosc wyrazania wlasnych pogladow, chociaz z tej niekonczacej sie ''slownej siekanki'' ja juz nie moge doczytac sie zadnych logicznych argumentow.

Wolnosc sumienia i wyznania jest podstawowym prawem czloweieka a decyzja o aborcji jest indywidualna sprawa kobiety.
Nie jestem zwolenniczka rozwiazan aborcyjnych ale rowniez jestem absolutnie przeciwna podejmowaniu decyzji za kobiety na sile. Zostawmy kobietom kontrole nad ich wlasnym cialem jako, ze nie sa ani niewolnicami facetow ani politykow ani tym bardziej kosciola!

[ Ostatnio edytowany przez: Fisolka 15-01-2018 20:10 ]

,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry k

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

admiralbibol

Post #6 Ocena: -2

2018-01-15 22:52:17 (7 lat temu)

admiralbibol

Mężczyzna

Z nami od: 29-03-2015

Trudno komentowac ten belkot, bo trudno nazwac to inaczej. Mordowanie dzieci to kontrola nad cialem kobiety ? Jak trzeba miec sprany beret zeby pisac takie glupoty ?

Jak samochod uderzy w kobiete w ciazy to pewnie pytasz o to "jak sie ma plod" a nie "co z dzieckiem" ?
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #7 Ocena: 0

2018-01-16 06:33:43 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

Poziom odpowiedzi do kobiety typowy na poziomie kibolstwa na pielgrzymce w Częstochowie.
Niektórych prawicowe poglądy uwierają na intelekt.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #8 Ocena: 0

2018-01-16 08:55:43 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

No jak już neuron został strażnikiem poziomu wypowiedzi to nieciekawie widzę przyszłość tego wątku.

,,Na szczescie nadal istnieje wolnosc wyrazania wlasnych pogladow, chociaz z tej niekonczacej sie ''slownej siekanki'' ja juz nie moge doczytac sie zadnych logicznych argumentow.''

No właśnie, dlaczego zatem feministki w projekcie ustawy chcą karać krytyków aborcji więzieniem?

,,Wolnosc sumienia i wyznania jest podstawowym prawem czloweieka a decyzja o aborcji jest indywidualna sprawa kobiety.
Nie jestem zwolenniczka rozwiazan aborcyjnych ale rowniez jestem absolutnie przeciwna podejmowaniu decyzji za kobiety na sile. Zostawmy kobietom kontrole nad ich wlasnym cialem jako, ze nie sa ani niewolnicami facetow ani politykow ani tym bardziej kosciola! ''

Co jakaś wolność sumienia i wyznania ma do zabijania nienarodzonych dzieci?
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Melanija

Post #9 Ocena: 0

2018-01-16 09:04:39 (7 lat temu)

Melanija

Konto usunięte

Cytat:

2018-01-15 20:09:48, Fisolka napisał(a):

Wolnosc sumienia i wyznania jest podstawowym prawem czloweieka a decyzja o aborcji jest indywidualna sprawa kobiety.
Nie jestem zwolenniczka rozwiazan aborcyjnych ale rowniez jestem absolutnie przeciwna podejmowaniu decyzji za kobiety na sile. Zostawmy kobietom kontrole nad ich wlasnym cialem jako, ze nie sa ani niewolnicami facetow ani politykow ani tym bardziej kosciola!

*THUMBS UP*

Nikt by mnie nie zmusił do urodzenia dziecka z gwałtu, jakiegoś wypaczonego zboczeńca. Inna sprawa ja jestem na antykoncepcji non stop, więc taka sytuacja też jest mało prawdopodobna ;-)

Może antykoncepcja też jest zbrodnią? :-8 Coś kiedyś obiło mi się o uszy, że mężczyzna nie ma prawa do masturbacji, bo to grzech *ROFL*
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #10 Ocena: 0

2018-01-16 09:35:44 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Poziom dyskusji rosnie. Posluzmy sie bardzo rzadkim i drastycznym argumentem, przy ktorym aborcja jest dozwolona, dodajmy cos o grzechu i masturbacji i poplaczmy, ze dyskusja nie jest na argumenty.

No wiec po raz kolejny zapytam - co to za argument o wolnosci wyboru kobiety, kiedy projekt zaklada aborcje na zyczenie dla 15-latek? Jakie swiadome i odpowiedzialne decyzje moze podjac 15-letnia dziewczynka?

Pomijajac juz fakt, ze kobieta powinna troche wczesniej ,,decydowac" o wlasnym ciele rozumiejac konsekwencje wspolzycia seksualnego.

Do góry stronyOffline

Strona 21 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 20 | 21 | 22 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,