MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Aborcja w Polsce

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 20 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

Str 20 z 35

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jurny_Jurek

Post #1 Ocena: 0

2018-01-14 19:21:13 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2018-01-14 19:01:08, AgentOrange napisał(a):
Cytat:

2018-01-14 17:38:58, admiralbibol napisał(a):
Agent - w takim razie napisz nam ile dzieci skasowales ? przeciez nie jestes chyba takim hipokryta zeby byc kozakiem w gebie.

No widzisz i tutaj masz problem w rozumowaniu: ja nikogo nie zmuszam do rodzenia lub usuwania. Po prostu życie innych ludzi nie intersuje mnie w takim stopniu aby zaglądać innym do dupy i mówić jak mają żyć. Uwierzyłbyś że tak można?

Podstawowy blad logiczny - przeciwnicy aborcji nie chca zagladac innym do dupy. Nie chca tylko, zeby zagladali tam lekarze dokonujacy aborcji na zyczenie czy z powodu Downa.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AgentOrange

Post #2 Ocena: 0

2018-01-14 19:35:31 (7 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

Podstawowy blad logiczny - przeciwnicy aborcji nie chca zagladac innym do dupy. Nie chca tylko, zeby zagladali tam lekarze dokonujacy aborcji na zyczenie czy z powodu Downa.

Ale cały czas chcesz kontrolować czyjąś dupę. Chcesz kontrolować czyjeś życie seksualne, chcesz kontrolować życie rodzinne innych, chcesz mówić innym jak mają żyć. Chcesz innym narzucać swoje normy moralne. W tym względzie nie różnisz się zbytnio od ortodoksyjnych islamistów którzy chcą zmusić innych do życia według ich własnych praw. Ty zakazujesz skrobanki innym a oni zakazują innym jedzenia wieprzowiny i nakazują wycinanie łechtaczek dziewczynkom.

Nie odpowiedziałeś na moje wcześniejsze pytanie: czy Twoja ochrona życia poczętego kończy się z chwilą opuszczenia macicy?

[ Ostatnio edytowany przez: AgentOrange 14-01-2018 19:35 ]

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2018-01-14 19:36:02 (7 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2018-01-14 19:09:49, Jurny_Jurek napisał(a):
Cytat:

2018-01-14 14:41:27, andyopole napisał(a):

Może podpowiedz ojcu dyrektorowi i jego kumplom po fachu żeby zamiast gromadzić z zapałem dobra doczesne zajęli się swoja robotą czyli ewangelizacja. To jest ich zadanie! Przeciez zaden prawdziwy katolik nigdy nie zdecyduje sie na aborcję.

Odbudowano juz zniszczona polowe Zakopanego po Sylwestrze?

Tak, odbudowano. Podobno ten od Despacito odpalił połowę swojej gaży bo uznał ze pół bańki za śpiewanie z taśmy to jednak za duzo.
Tylko tyle potrafisz, myślisz stereotypami, na dodatek cudzymi.
Dodam że w Hameryce podobno biją murzynow.*YAHOO*

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2018-01-14 19:46:01 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

bez kontroli zycia seksualnego dochodzi do patologii w ktorych male dzieci oddaje sie pedofilom pod opieke i wszystko pod nadzorem urzednikow niemieckich... jak do tego moglo w ogole dojsc? brak hamulcow moralnych kto wie moze boga w sercu
lepsza nadgorliwosc niz pozorowana cyniczna tolerancja kosztem malych istot

Do góry stronyOffline

Kleszcz

Post #5 Ocena: 0

2018-01-14 20:00:40 (7 lat temu)

Kleszcz

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 14-11-2014

Glupota jest oddawanie dzieci pod opike pedofili w koloratkach...bez kontroli, pod przykrywka.
...a wiec kup sobie glupcze medalik na szyje, i nic ci sie nie stanie, i tramwaj nie zabije...

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #6 Ocena: 0

2018-01-14 21:01:21 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Cytat:

2018-01-14 19:35:31, AgentOrange napisał(a):
Cytat:

Ale cały czas chcesz kontrolować czyjąś dupę. Chcesz kontrolować czyjeś życie seksualne, chcesz kontrolować życie rodzinne innych, chcesz mówić innym jak mają żyć. Chcesz innym narzucać swoje normy moralne. W tym względzie nie różnisz się zbytnio od ortodoksyjnych islamistów którzy chcą zmusić innych do życia według ich własnych praw. Ty zakazujesz skrobanki innym a oni zakazują innym jedzenia wieprzowiny i nakazują wycinanie łechtaczek dziewczynkom.

Nie odpowiedziałeś na moje wcześniejsze pytanie: czy Twoja ochrona życia poczętego kończy się z chwilą opuszczenia macicy?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>AgentOrange</i> 14-01-2018 19:35 ]

No nic, widze ze wyraznego antykatolskiego oswiecenia nie jestes w stanie zrozumiec, ze wyrazajac sprzeciw zabijaniu nienarodzonych dzieci tylko dlatego, ze maja downa albo mamusia ma za male mieszkanie - nikogo i niczego nie chce kontrolowac. Nie obchodzi mnie jak, kiedy i z kim ktos kopulowal, uwazam tylko, ze zabicie dla wygody nie jest ,,ludzkim'' rozwiazaniem, bez znaczenia katolik, zyd, muzulmanin czy wyznawca makaronu.

Opowiadam sie tez za kara smierci dla zwyrodnialcow pokroju Trynkiewicza - czy to tez nieuzasadnione ,,kontrolowanie jego zycia seksualnego''? Opowiadam sie za kara smierci dla kobiety co zamordowala swoje dzieci - czy to tez zbyt dalekie wnikanie w jej zycie i ,,mowienie jak ma zyc''? Zareagowalbym na przemoc w domu sasiadow, ktorzy znecaliby sie nad dziecmi - czy to jest ok czy to moze wnikanie w czyjes zycie i mowienie jak ma zyc? Przeciez to czy glodzi i bije swoje dzieci to w sumie jego sprawa i nikt nie powinien mu sie wtracac. Taki wlasnie definicyjny error - jak ktos juz jest z nami, chodzi, smieje sie, zyje - to zasluguje na ochrone. Dopoty nazwiemy czlowieka ,,zlepkiem'', nakarmimy ludzi nienawiscia do wiary czy religi i pogadamy o jakiejs wolnosci wyboru - mozna skrobac do woli.

Zakres tego jak i komu pomagam jest moja prywatna sprawa i taka sprawa powinien byc dla kazdego. Ci co chwala sie anonmowo w sieci jak to pomagaja na ogol ograniczaja sie do wrzucenia 5-taka do puszki w styczniu, glaszczac swoje sumienie.

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #7 Ocena: 0

2018-01-14 21:12:39 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Cytat:

2018-01-14 19:36:02, andyopole napisał(a):
Cytat:

2018-01-14 19:09:49, Jurny_Jurek napisał(a):
Cytat:

2018-01-14 14:41:27, andyopole napisał(a):

Może podpowiedz ojcu dyrektorowi i jego kumplom po fachu żeby zamiast gromadzić z zapałem dobra doczesne zajęli się swoja robotą czyli ewangelizacja. To jest ich zadanie! Przeciez zaden prawdziwy katolik nigdy nie zdecyduje sie na aborcję.

Odbudowano juz zniszczona polowe Zakopanego po Sylwestrze?

Tak, odbudowano. Podobno ten od Despacito odpalił połowę swojej gaży bo uznał ze pół bańki za śpiewanie z taśmy to jednak za duzo.
Tylko tyle potrafisz, myślisz stereotypami, na dodatek cudzymi.
Dodam że w Hameryce podobno biją murzynow.*YAHOO*

Czy to ja myslalem stereotypami, do tego cudzymi, podajac jakies falszywe informacje o zdemolowaniu dworca pkp i polowy Zakopanego tylko dlatego, ze kipie nienawiscia do PiS?

Daj spokoj, PiS ma ponad 40% poparcie i zza oceanu poprzez polonijne forum w UK niewiele zdzialasz, by to zatrzymac. Mozesz wplacic na jakas organizacje antypisowska i wtedy, wedlug obowiazujacej tu logiki, bedziesz mogl po pisie jezdzic.

Do góry stronyOffline

nEUROn

Post #8 Ocena: 0

2018-01-14 22:07:16 (7 lat temu)

nEUROn

Mężczyzna

Z nami od: 09-10-2015

O aborcji widzę pisze 90% facetów a co ze zdaniem kobiet?
Tak jak o życiu seksualnym w rodzinie chcą nauczać księża.
Co do pedofilii...
warto obejrzeć Spotlight.
A co do przykładów w Niemczech wystarczy poszukać na własnym podwórku nie wspominając słynnej listy pedofilów opracowanej przez zero i okrojonej o "wybrańców" w koloratkach.

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #9 Ocena: 0

2018-01-14 22:50:54 (7 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Cytat:

2018-01-14 22:07:16, nEUROn napisał(a):

Ano nic.
Na tym polega tragedia ze nikogo to nie interesuje.
Moralne dylematy roztrząsają mężczyźni odrzekajac od czci i wiary te kobiety które aborcji dokonały. Nie wszystko jest czarno białe.
Może kobiety powinny zająć sie tematem obrzezania? Uczynić je przymusowym...w wieku 18 lat. Dostaje facet dowód do reki i skierowanie na zabieg w najbliższym szpitalu..
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #10 Ocena: 0

2018-01-14 23:21:35 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Cytat:

2018-01-14 22:07:16, nEUROn napisał(a):
Tak jak o życiu seksualnym w rodzinie chcą nauczać księża.
Co do pedofilii...
warto obejrzeć Spotlight.
A co do przykładów w Niemczech wystarczy poszukać na własnym podwórku nie wspominając słynnej listy pedofilów opracowanej przez zero i okrojonej o "wybrańców" w koloratkach.

O zaostrzenie kar dla pedofilow i mordercow tez apeluja ludzie, ktorzy nigdy tego nie dokonali, czy to zle?

Przeciez juz wymienilem glowne punkty projektu, ktory liberalizowal prawo antyaborcyjne. W Polsce istnieje legalna aborcja w szczegolnych przypadkach o ktorych tu piszecie. W Polsce istnieje rowniez mozliwosc oddania niechcianego dziecka, zostawienie go w szpitalu. Po co od razu zabijac? No tak, taki czlowiek jeszcze nie mowi nie moze wiec zaprotestowac przeciwko swojemu losowi.

Gdzies tu ewa wspomniala, ze moze warto skupic sie na tym, by ludzie stawali sie coraz bardziej odpowiedzialni i bardziej ludzcy. No bo wybaczcie ale jak ktos swiadomie zabija nienarodzone dziecko bo ma za maly metraz mieszkania to jest zwytlym patologicznym zwyrodnialcem.

Albo jak uslyszy:

- Pani dziecko moze miec zespol Downa.
- Oh, ah, nie, wszystkie moje kolezaneczki maja takie zdrowe i usmiechniete, codziennie daja sweet focie na fejsiunia, ja tak nie chce. Panie doktorze, jest jakas rada?
- Oczywiscie. Zalozmy, ze to nie dziecko tylko zlepek komorek a pani cialo to nie inkubator. Bo wie pani, na Islandii ludzie juz sie niemal pozbyli tego wstydliwego zaburzenia, nie wytrzymali presji, wszyscy chcieli wygladac zdrowo i wesolo, jednolicie odpowiednio..
- Ah, pamietam z historii ze pozbywanie sie czynnika odmiennego, slabszego i zaburzajacego jednolitosc ma bogata tradycje.
- Ale moze pani oddac do adopcji, zostawic w oknie zycia...
- Alez co Pan??? Jestem milosierna i wspolczujaca, trzeba to dziecko natychmiast zabic! Nie mamy prawa go meczyc, musimy okazac mu szacunek. No i co ze mna? Mam nosic niepelnosprawne dziecko??? Oh, ja mam dyslekcje i depresje, mam tez stany lekowe, ja nie dam rady. Poczekaj Pan sprawdze tylko fejsunia i istagrama bo jak co 5 minut nie zajrze to mam nerwa...

Do góry stronyOffline

Strona 20 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,